EURONEWS: Romania, FRUSTRATA pentru ca nu intra in spatiul Schengen, desi indeplineste conditiile TEHNICE. Politia de Frontiera: Nimeni nu poate intra pe teritoriul UE NEDETECTAT

P.c. | 11.04.2015

Pe aceeași temă

O ancheta realizata de Euronews descrie aspiratiile Romaniei de a intra in spatiul Schengen si problemele pe care le are cu refugiatii care incearca sa traverseze ilegal teritoriul sau, in drumul lor spre Europa de Vest. Reportajul prezinta eforturile facute de Romania pentru securizarea frotierelor Europei, precizandu-se ca, dacă va intra în spatiul Schengen, România va atrage si mai mulţi imigranţi, relateaza Gandul

 

Ancheta prezinta o situatie noua cu care se confrunta Romania in ultimul timp: mici bărci pline cu refugiaţi din Siria traversează Marea Neagra, venind din din Turcia si îndreptându-se către Europa de Vest. Adeseori, refugiatii platesc mii de euro celor care le promit ca ii vor ajuta sa ajunga in Europa.

 

Pentru ei România este poarta de intrare in Europa, departe de războiul sau sărăcia din propriile lor ţări, mulţi riscandu-si viaţa ca să ajunga în tarile occidentale.

 

Refugiati descoperiti de politisti in Marea Neagra

 

Imigranţii ilegali sunt descoperiti cu ajutorul centrului de supraveghere a frontierelor din portul Constanţa.Nimeni nu poate intra pe teritoriul UE nedetectat, pentru că avem echipament foarte bun şi eficient – cu el putem detecta ambarcaţiuni mai mici de 20 de metri, de la o distanţă de 12 mile marine”, a spus Mădălina Zamfir, de la Garda de Coastă.

 

CITITI SI: Aderarea Romaniei la Schengen, blocata in parlamentul olandez. Ambasadorul Olandei la Bucuresti: Romania nu a implementat toate cerintele initiale pentru un stat membru UE

 

Refugiatii din Siria descoperiti pe mare sunt adăpostiti într-un centru pentru solicitanţii de azil din Galati, finanţat de UE. Ei nu vor să rămână în România, ci să ajungă în Europa de Vest.

 

Poliţia de Frontieră din Bucureşti lucrează cu echipamente sofisticate furnizate de compania franco-germană EADS, printr-un contract atribuit cu ani în urmă, fără licitaţie, existand suspiciuni de corupţie a oficialilor români care au semnat acest contract.

 

CITITI SI: Steinmeier, seful diplomatiei germane: Aderarea Romaniei la Schengen trebuie decisa de ministrii de interne din UE. Raportul MCV arata progrese

 

Comisia Europeană sustine că România este pregătită tehnic să adere la Schengen, însă ţări precum Franţa, Germania sau Olanda se opun acestei aderari.

 

Ca multi alti cetateni romani, poliţiştii de frontieră sunt frustraţi din cauza acestei situatii: "Facem o treabă bună la frontieră. Şi au fost investiţi foarte mulţi bani pentru securizarea frontierelor externe ale EU. Banii contribuabililor europeni şi români”, spune Liviu Marius Galoş, directorul adjunct al Poliţiei de Frontieră.

 

CITESTE SI:

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22