Victor Negrescu despre aderarea Romaniei la Schengen: A devenit un camp de lupta politica

A.g | 04.03.2015

Pe aceeași temă

Victor Negrescu a trimis o scrisoare deschisa tuturor ministrilor de interne si de justitie din Uniunea Europeana. Europarlamentarul a facut un apel prin care a cerut sprijinirea Romaniei la aderarea in spatiul Schengen pentru ca indeplineste criteriile tehnice, informeaza stiripesurse.

 

Victor Negrescu atrage atenția că „problema aderării la Schengen a devenit mai degrabă un câmp de luptă politică decât o evaluare la rece și obiectivă a progresului țării mele în această privință și a capacităților sale de a proteja granițele Uniunii Europene”.

 

De aceea, vă cer să luați în considerare argumentele instituționale și tehnice care impun sprijinirea accesului României la spațiul Schengen”, susține eurodeputatul.

 

Victor Negrescu subliniază în scrisoarea sa către miniștrii europeni din Consiliul JAI că Parlamentul European și Comisia Europeană sunt de acord că România îndeplinește toate condițiile pentru intrarea în spațiul de liberă circulație.

 

 

 

 

În ceea ce privește poziția instituțiilor europene pe subiect, atât Parlamentul European, cât și Comisia Europeană sunt de acord că România îndeplinește toate criteriile necesare pentru a deveni un membru al spațiului Schengen. În plus, Comisia Europeană a subliniat că este obligată să sprijine aderarea României, conform concluziilor Consiliului European din iunie 2011”, se arată în scrisoare.

 

CITITI SI: Iohannis, Berlinul si axele

 

Europarlamentarul PSD mai atrage atenția că Mecanismul de Cooperare și Verificare nu trebuie să interfereze cu procesul de aderare la Schengen, atașând în acest sens scrisorii un răspuns oficial primit din partea Comisiei Europene.

 

Însăși Comisia Europeană a subliniat, în scrisoarea pe care am atașat-o, că «nu există nicio legătură legală» între cele două chestiuni. Aderarea României la spațiul Schengen devine chiar mai justificată, având în vedere că acest stat a înregistrat progrese constante în punerea în aplicare a reformelor și soluționarea deficiențelor sistemului judiciar”, se arata in comunicat.

 

Potrivit eurodeputatului PSD, „astăzi, Uniunea Europeană, se gândește să înăsprească verificările la frontierele Schengen, iar acest lucru nu trebuie să se întâmple fără România în acest spațiu”.

 

CITITI SI: Angela Merkel despre aderarea Romaniei la Schengen: Nu pot sa afirm nimic acum

 

Aceasta scrisoare vine pe fondul tensiunilor din Estul Europei si a geopoliticii care conteaza din ce in ce mai mult pentru stabilitatea Romaniei pe termen lung.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22