Elena Udrea, despre noua solicitare a DNA de ARESTARE preventiva: Se doreste INGROPAREA Elenei Udrea in dosare

P.c. | 16.02.2015

Pe aceeași temă

Elena Udrea, fost sefa a PMP, a comentat, pe pagina sa de Facebooknoua solicitare a DNA de arestare preventiva. Udrea considera ca avem de-a face cu un exces al DNA care ar incerca sa puna presiune pe completul de judecata de la Inalta Curte, totul fiind rezultatul denuntului pe care l-a facut, pe 30 ianuarie, impotriva generalului Florian ColdeaProcurorii DNA au acuzat-o pe Elena Udrea de trei noi infractiuni de luare de mita in dosarul Gala Bute si au cerut Parlamentului un nou mandat de arestare.

 

"Avem de-a face cu o situatie fara precedent in istoria juridica a Romaniei ca, pe numele aceleiasi persoane, sa se ceara atatea mandate de arestare", a scris Udrea: "Spectacolul generat astazi, prin noua cerere de arestare, face parte dintr-o strategie de a pune presiune pe completul de judecata de la Inalta Curte care va judeca maine contestatia depusa de avocatii Elenei Udrea, in contextul in care exista sanse foarte bune ca aceasta sa fie aprobata.


In absolut toate cazurile in care s-a cerut arestarea preventiva - o masura cu caracter exceptional -, exista doar denunturi, nicio proba concreta. Mai mult, absolut toti cei care fac denunturi impotriva Elenei Udrea sunt liberi, multi avand doar calitatea de martor - denuntator (nici macar de suspecti). Ceea ce poate crea impresia ca, daca faci declaratii impotriva lui Udrea (indiferent daca sunt adevarate sau nu), esti scutit de a raspunde in fata Justitiei.

 

CITITI SI: DNA cere un nou MANDAT DE ARESTARE fata de Elena Udrea, in dosarul Gala Bute. Procurorii adauga trei noi acuzatii de luare de mita


Pare evident ca se doreste 'ingroparea Elenei Udrea in dosare', iar aceasta morisca s-a pus in functiune dupa denuntul facut la DNA pe 30 ianuarie impotriva generalului Florian Coldea si dupa interviul acordat la Hotnews. Nu exista nicio alta explicatie pentru aceasta desfasurare abrupta a evenimentelor in conditiile in care faptele imputate s-ar fi produs in urma cu mai multi ani", scrie echipa deputatului pe Facebook.

 

                                         Elena Udrea, la Gala Bute

 

DNA cere un nou mandat de arestare pentru Udrea

 

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut astazi un nou mandat de arestare fata de Elena Udrea, in dosarul “Gala Bute”. Procurorii au adaugat trei noi infractiuni de luare de mita in contul fostei candidate la presedintia Romaniei, infractiuni presupus savarsite in mandatul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

 

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general al Romaniei sesizarea Camerei Deputatilor si ministrului Justitiei in vederea inceperii procedurii de efectuare a urmaririi penale si incuviintarea arestarii preventive a deputatului Elena UdreaAnchetatorii vorbesc despre “săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care (Elena Udrea – n.r.) avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului”, transmite institutia anticoruptie, intr-un comunicat.

 

Procurorul general, Tiberiu Nitu, a transmis presedintelui Camerei Deputatilor si ministrului Justitiei solicitarea DNA de declansare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale si incuviintarea arestarii preventive a Elenei Udrea pentru noi fapte in dosarul Gala Bute, Udrea fiind adusa, luni, la DNA, pentru audieri in acest dosar.

 

CITITI SI: Elena UDREA, mesaj din INCHISOARE: Acuzatiile procurorilor sunt INCHIPUITE si lipsite de temei. La apel, se va RIDICA masura ARESTULUI PREVENTIV

 

In dosarul in cauza – ce vizeaza atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor MDRT in perioada 2010-2012 – Camera Deputatilor a incuviintat o cerere de urmarire penala si arestare preventiva fata de Udrea, pentru abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente sau declaratii false pentru obtinerea de fonduri europene, trafic de influenta si luare de mita.

 

Procurorii sustin acum ca dispun de noi informatii privind noi fapte de coruptie. Ulterior, au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizării Camerei Deputaților. Unele dintre aceste fapte intră în conținutul infracțiunii de luare de mită pentru care a fost obținut avizul Camerei Deputaților și completează latura obiectivă a acesteia, iar celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a două noi infracțiuni de luare de mită”, se arata in comunicatul DNA.

 

CITITI si: Elena Udrea, primele mesaje din spatele gratiilor. Nu am primit nicio centima de la nimeni. Acuzatiile de spalare de bani au cazut

 

Procurorii vorbesc despre trei noi capete de acuzare:

 

  • Infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic și UAT Borsec
  • Infracțiunea de luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către S.C. Consmin S.A.
  • Infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni și UAT Petroșani

 

CITITI SI: Elena Udrea, ARESTATA pentru 30 de zile in dosarul Microsoft

 

Elena Udrea, arestata preventiv

 

ICCJ a decis arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru 30 de zile in dosarul “Microsoft”, in care procurorii o acuza de trafic de influenta si spalare de bani.

 

Judecătorul ICCJ a admis cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar, dispus anterior de procurorii DNA faţă de Udrea în dosarul Microsoft, cu măsura arestului preventiv şi cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru acuzaţia privind mita luată de la Dinu Pescariu, acuzaţie formulată de procurori după instituirea controlului judiciar. Decizia ICCJ nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.


Potrivit comunicatului DNA, Udrea a fost reținută pentru:

 

- trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
- trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
- trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro);
- spălare de bani.

 

CITESTE SI:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22