Elena Udrea, primele mesaje din spatele gratiilor. Nu am primit nicio centima de la nimeni. Acuzatiile de spalare de bani au cazut

Fara Autor | 12.02.2015

Pe aceeași temă

Dupa decizia judecatorilor de la ICCJ de arestare preventiva pentru 30 de zile, Elena Udrea a inceput sa transmita primele mesaje din spatele gratiilor. Sustine ca acuzatia de spalare de bani din dosarul Microsoft “a cazut” si ca toate “alegatiile” aparute in spatiul public nu sunt adevarate. “Nu am primit o centima de la nimeni, in masina, acasa, in biroul de la minister sau de la partid”, scrie Udrea pe Facebook.

Sub sloganul care patroneaza pagina sa de Facebook “ Nu poti pune catuse adevarului”, Udrea precizeaza de la bun inceput ca nu are acces la telefon sau internet, mesajele fiind transmise prin intermediul avocatului sau.

“Am o veste buna si una rea”, continua Udrea. "Vestea rea este ca s-a dispus arestarea mea preventiva pentru 30 de zile. Am incredere insa ca, in urma apelului, aceasta masura va fi ridicata. Probabil, luni.

Vestea buna este ca judecatorul a invalidat inca doua capete de acuzare ale procurorilor care mi-au cerut arestarea in dosarul Microsoft: o acuzatie de trafic de influenta si cea ramasa de spalare de bani. Practic, acuzatiile de spalare de bani au cazut".

 Intr-o alta postare, Udrea sustine ca nu a luat niciun ban de la nimeni si ca alegatiile din spatiul public au scopul de a-i pune “stampila vinovatiei”.

"Evident ca toate aceste alegatii care apar in spatiul public nu sunt adevarate. Nu am pretins niciodata nimic nimanui - cu atat mai putin unor oameni pe care i-am considerat la un moment dat prieteni. Nu am primit o centima de la nimeni, in masina, acasa, in biroul de la minister sau de la partid. Sunt fabulatii care sunt lansate in spatiul public pentru a se pune asupra mea stampila vinovatiei".

Fostul ministru precizeaza ca a primit informatii cum ca "presa a fost impanzita" de articole in care se spune ca toate lucrurile pe care le-a facut vreodata (de la petrecerile de ziua de nastere, pana la concedii si pantofii pe care i-a cumparat) "s-ar fi facut cu bani care veneau din mite care se acordau la MDRT".

Deputatul sustine ca toate aceste informatii furnizate de procurori presei sunt neadevarate.

"Nu-i de mirare ca aceste asa-zise detalii picante (desi nereale) au fost livrate presei dupa ce s-a produs retinerea mea, cand pot mai greu sa spun public ca nu e nimic adevarat. Asta apropo si de cei care sustin sa nu se faca Justitie la televizor si ma acuza ca am vorbit prea mult - vad insa ca e bine si acceptabil daca sunt condamnata la televizor (pe speculatiile si sustinerile procurorilor, nedovedite cu probe) ", acuza Elena Udrea.



Elena Udrea a fost arestata, miercuri seara, pentru 30 de zile, fiind acuzata de trei infractiuni de trafic de influenta si una de spalare de bani in dosarul Microsoft. Decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de trei zile.

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) arata, in referatul privind propunerea de arestare preventiva a lui Tudor Breazu, in dosarul Gala Bute, ca acesta ar fi intermediat primirea unei mite de aproximativ 300.000 de lei de catre Elena Udrea, din care ar fi platit pentru organizarea zilei ei de nastere la Predeal, dar si excursii pentru ea si Ana Maria Topoliceanu, potrivit Mediafax.

Fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu i-ar fi predat mita primita, prin intermediari, Elenei Udrea, banii fiind dati la locuinta fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului sau la biroul acesteia de la minister.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22