Dosarul Nicusor Constantinescu: Instanta invoca suspiciuni de fals

T.d. | 30.06.2014

Pe aceeași temă

Continutul scrisorii medicale depuse la instanta, de baronul PSD de Constanta Nicusor Constantinescu, se regaseste, in mare parte, intr-un email trimis de presedintele CJ Constanta doctorului care a emis documentul si a carui semnatura “difera izbitor de cea existenta pe alte inscrisuri”, conform Tribunalului Bucuresti, transmite Mediafax.

Informaţiile sunt menţionate în motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, în cazul lui Constantinescu.

În motivare, judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir face referire la scrisoarea medicală invocată de apărarea preşedintelui CJ Constanţa, subliniind că aceasta "comportă numeroase critici", atât cu privire la formă, cât şi la fond.

Referitor la conţinutul scrisorii, din motivare reiese că acesta, practic, i-a fost trimis de Nicusor Constantinescu doctorului care urma să emită documentul.

"La examinarea înscrisului nu se poate face abstracţie de corespondenţa email din data de ….2014, când inculpatul solicita medicului ce să conţină scrisoarea medicală, făcând o prezentare elaborată, o descriere detaliată a cuprinsului acestuia, aspectele învederate de inculpat în cuprinsul emailului regăsindu-se şi în conţinutul înscrisului ce se pretinde a emana de la medicul mai sus menţionat", se arată în motivare.

Tot legat de conţinutul scrisorii, instanţa apreciază că modalitatea de prezentare a situaţiei medicale a lui Constantinescu este "una evazivă", iar aspectul privind un anumit tratament apare ca fiind "unul ipotetic".

Judecătoarea mai menţionează faptul să scrisoarea medicală nu este datată, iar semnătura doctorului "diferă izbitor faţă de semnătură existentă pe alte înscrisuri, ce se află la dosarul cauzei şi care emană de la acelaşi medic".

În aceste condiţii, instanţa a concluzionat că "există serioase îndoieli atât cu privire la autenticitatea unui astfel de înscris, cât şi la veridicitatea afirmaţiilor din cuprinsul acestuia".

Tot în motivare se precizează că "nu s-a făcut nici dovada necesităţii ca inculpatul să rămână pe teritoriul altui stat în vederea efectuării unui eventual tratament medical".

Judecătoarea face referire şi la fotografiile în care preşedintele CJ Constanţa apărea, potrivit avocatului său, întins pe un pat dintr-un "aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul", în SUA. Într-una dintre fotografii, Nicuşor Constantinescu ţinea în mână un ziar local, pe a cărui primă pagină se putea citi data.

CITESTE SI: Cazul Nicusor CONSTANTINESCU: Reprezentantii spitalului din SUA in care se presupunea ca presedintele CJ Constanta este INTERNAT spun ca acesta a PARASIT spitalul inca din luna MAI

"Nici fotografiile pretins a fi realizate în data de ….2014 nu pot fi avute în vedere întrucât au un caracter incert atât în privinţa locului unde au fost făcute, cât şi a datei. Totodată, acestea nu pot demonstra stadiul stării de sănătate a inculpatului, ci numai o persoană abilitată, ce are cunoştinţe medicale poate să procedeze în acest mod. Chiar dacă una din poze îl înfăţişează pe inculpat ţinând în mână publicaţia '…' din …2014, totuşi acest aspect nu este de natură să releve vreun element privitor la starea actuală de sănătate a inculpatului", se arată în motivare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire naţională după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, potrivit unor surse din Poliţie.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22