Dosarul Microsoft: Parlamentul va raspunde cererilor DNA de efectuare a urmaririi penale in 10 zile pentru deputatul Valerian Vreme si in 15 pentru Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu

P.c. | 01.10.2014

Pe aceeași temă

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat, miercuri, ca in termen de 15 zile calendaristice Comisia Juridica va prezenta un raport in privinta cererii Directiei Nationale Anticoruptie de urmarire penale in cazul Ecaterinei Andronescu si a lui Serban Mihailescu, ambii fost ministri. Camerei Deputatilor a cerut Comisiei Juridice ca in termen de 10 zile sa prezinte un raport in cazul deputatului Valerian Vreme, relateaza Hotnews.

 

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca s-a decis in Biroul Permanent ca referatul primit de la procurori in cazul senatorilor Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu sa fie trimis Comisiei juridice a Senatului, aceasta din urma avand un termen de 15 zile calendaristice pentru a intocmi un raport cu privire la cererea de efectuare a urmaririi penale in cazul celor doi fosti ministri.

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis marti Camerei Deputatilor si Senatului referatele DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul fostilor ministri Ecaterina Andronescu, Serban Mihailescu si Valerian Vreme.
 

Documentele au fost transmise Parlamentului de ministrul Justitiei, dupa ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
 

Pentru senatoarea Ecaterina Andronescu se cere inceperea urmaririi penale pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, pentru senatorul Serban Mihailescu - pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani, iar pentru deputatul Valerian Vreme - sub aspectul savarsirii infractiunii abuz in serviciu in dosarul privind presupuse fapte de coruptie in cazul mai multor contracte referitoare la licente IT de sute de milioane de euro.

 

CITESTE SI: DOSARUL SPAGA MICROSOFT Numele lui Adrian Nastase, Victor Ponta si Dorin Cocos apar in declaratia unui martor

 

Comisia juridica a Camerei prezinta luni o informare sau raportul referitor la deputatul Valerian Vreme
     

Comisia juridica din Camera Deputatilor are la dispozitie maximum zece zile sa intocmeasca un raport referitor la cererea ministrului Justitiei cu privire la solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind cererea de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Valerian Vreme, fost ministru al comunicatiilor si societatii informationale.
 

"Am stabilit cu liderii de grup acest termen de zece zile, tinand cont de cele 13 volume cat are rechizitoriul. Acest raport vine in maximum zece zile din acest moment. Luni, Comisia juridica vine cu o informare sau cu raportul. E posibil ca dansii sa termine raportul pana luni, ca domnul Vreme sa vina la audieri, sa aiba avocatul deja pregatit s.a.m.d., sa se dea drumul cat mai repede la dosar", a anuntat miercuri dupa sedinta Biroului permanent Marcel Ciolacu, secretar al acestui for.
 

El a adaugat ca plenul Parlamentului va fi convocat imediat dupa ce Biroul permanent va primi raportul de la Comisia juridica. "In maximum zece zile de la informare, Comisia juridica inainteaza raportul iar plenul va fi convocat imediat de la primirea acestui raport. Deci, toata lumea a fost de acord sa convoace plenul cat mai repede, atat Putere, cat si Opozitie. Este atributul Biroului permanent sa stabileasca acest termen", a precizat deputatul PSD.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22