Dosarul GALA BUTE: DNA cere incuviintarea URMARIRII PENALE a senatorului Ion ARITON, fost ministru al Economiei

P.c. | 02.02.2015

Pe aceeași temă

DNA a solicitat astazi incuviintarea urmaririi penale a senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei. Acesta este cercetat in dosarul Gala Bute, fiind acuzat ca ar fi mijlocit sponsorizarea acestei gale de box cu 1,74 milioane lei, bani furnizati de mai multe companii de stat. Procurorii au cerut de asemenea  in acest dosar avizarea urmarii penale a Elenei Udrea, fost ministru al Turismului, relateaza Hotnews.

 

"In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie - doamna Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de ARITON ION, membru al Senatului care, in perioada in care se presupune ca a savarsit faptele, a indeplinit functia de ministru al Economiei", se arata intr-un comunicat DNA.

 

CITITI SI: Perchezitii in dosarul Gala Bute: DNA cere aviz pentru URMARIREA PENALA a Elenei UDREA

 

Acesta este acuzat de : 

  • - participatie improprie la abuz in serviciu
  • - folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

 

DNA a solicitat astazi incuviintarea urmaririi penale a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute. Procurorii o acuza pe Elena Udrea de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Anchetatorii au facut perchezitii in acest dosar, luni dimineata , in Bucuresti si in alte patru judete. DNA suspecteaza faptul ca Ministerul Turismului, condus la acea vreme, in 2011, de Elena Udrea, a accesat si utilizat ilegal fondurile europene.

 

CITITI SI: Tolontan (GSP): Oamenii Elenei Udrea din Ministerul Dezvoltarii AU INCEPUT SA VORBEASCA la DNA despre mecanismul fraudei din Gala Bute

 

In vara anului trecut, presa a relatat ca investigatorii sunt aproape de a finaliza dosarul "Gala Bute", in care se cerceteaza modul in care bani publici au fost folositi pentru a finanta un eveniment sportiv privat.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22