Tolontan (GSP): Oamenii Elenei Udrea din Ministerul Dezvoltarii AU INCEPUT SA VORBEASCA la DNA despre mecanismul fraudei din Gala Bute

T.d. | 16.08.2014

Pe aceeași temă

Oamenii care au lucrat alaturi de Elena Udrea la Ministerul Dezvoltarii pentru organizarea Galei Bute au inceput sa dea detalii, la DNA, despre implicarea fostului ministru in presupusa frauda a fondurilor europene, conform unei investigatii Gazeta Sporturilor semnata de Mirela Neag si Catalin Tolontan. Potrivit articolului, oamenii au inceput sa vorbeasca “la sfatul avocatilor”, conform Hotnews.

"Da, am fost intrebati la DNA si am povestit cum ministrul Udrea a cerut in mod repetat in sedinte sa finantam Gala de box!", a declarat pentru GSP o sursa, sub anonimat.

"Ultimele audieri nu au fost de speriat, dar s-a insistat pe implicarea sefilor si pe aflarea celor care au pus la cale mecanismul", spune o alta sursa, in timp ca o alta a declarat ca "Spre deosebire de lotul din cazul Ridzi, Udrea si ai ei au fost mai inteligenti, dar au si un mare dezavantaj. Banii au ajuns si in alte parti, au apucat sa fie dati! Si ei au lasat urme".

Reamintim ca DNA desfasoara o urmarire penala in rem (adica impotriva faptei, nu impotriva unei persoane) in dosarul Gala Bute, procurorii avind suspiciuni ca bani europeni au fost fraudati. Este a doua cercetare in acest caz, dupa ce anul trecut o prima solutie - care o exonera complet pe Elena Udrea si il gasea pe Rudel Obraja tap ispasitor - a fost infirmata de conducerea DNA.

Elena Udrea, la acel moment ministru al Dezvoltarii in Guvernul Boc, a fost principalul promotor al organizarii Galei Bute la Bucuresti, cu finantare din bani europeni, plus bani de la companii cu capital majoritar de stat. Elena Udrea este acum presedintele PMP si se pregateste sa devina candidatul partidului la prezidentiale. PMP a obtinut circa 6% din voturi la europarlamentarele din luna mai.

Citeste investigatia integrala aici.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22