Doi deputati cer demisia Laurei Georgescu de la sefia CNA: Lucrurile au ajuns departe. Laura Georgescu: Nu demisionez, nu am incalcat legea

T.d. | 24.03.2015

Pe aceeași temă

Noi contre pe tema situatiei din Consiliul National al Audiovizualului (CNA), marti, in Parlament. Deputatii Gigel Stirbu si Madalin Voicu i-au cerit demisia presedintelui Consiliului, Laura Georgescu, dar au primit un refuz din partea acesteia. Comisia pentru Cultura din Camera Deputatilor a audiat, marti, membrii CNA, dupa ce sase dintre ei au votat o decizie privind retragerea sprijinului fata de Laura Georgescu la sefia CAN.

Hotararea in cauza, considerata drept ilegala de Laura Georgescu, a fost transmisa catre Comisia pentru cultura de membrii CNA Radu Calin Cristea, Monica Gubernat, Valentin Jucan, Rasvan Popescu, Dorina Rusu si Florin Gabrea, conform parlamentarului liberal Gigel Stirbu, arata Mediafax.
 

“Lucrurile au ajuns departe”

Potrivit lui Gigel Stirbu, situatia arata ca institutia “este blocata”, iar Legislativul trebuie sa ia o decizie in acest sens.

"În ultimele luni, în ultimul an, poate şi mai bine, am asistat destul de des la mai multe situaţii în care această instituţie (...) A fost în mijlocul unor scandaluri, care au răzbătut în media. Mulţi membri ai Consiliului au fost chemaţi la parchetele sau la organele judiciare pentru a lămuri anumite probleme care făceau parte din anumite speţe penale (...)”, arata liberalul.

Cred eu că, şi este un punct de vedere personal, lucrurile au ajuns destul de departe, această instituţie în situaţia în care o majoritate din CNA, printr-o hotărâre scrisă, decide că instituţia este blocată şi că nu poate continua în această formulă de conducere. Aşa cum spuneam, din punctul meu de vedere, lucrurile au ajuns într-o situaţie în care legiuitorul trebuie să decidă ce face mai departe”, a mai spus parlamentarul PNL.

Gigel Stirbu i-a cerut demisia Laurei Georgescu de la sefia CNA, motivand initiativa prin incheierea conflictului.

Dacă va continua această ruptură între majoritatea Consiliului şi dumneavoastră, care deţineţi această funcţie administrativă, cu siguranţă ne vom revedea cât de curând pe aceleaşi teme", a mai spus Ştirbu.
 

Madalin Voicu sugereaza demisia

De cealalta parte si Puterea a avut un cuvant de spus in acest sens. Astfel, avand in vedere “disjunctiunile si frictiunile” din CNA, parlamentarul PSD Madalin Voicu i-a cerut si el demisia Laurei Georgescu.

"Nu are vreo legătură cu vreun mod de a ameninţa sau de a presa pe cineva. Spun ce aş face eu dacă aş fi în cazul doamnei Laura Georgescu. Dacă s-ar întâmpla să ajung în această situaţie, primul lucru ar fi demisia. În cazul în care doamna nu ar dori să plece din fruntea instituţiei, lucru care ar simplifica lucrurile şi nu ar mai crea stări beligerante, dacă nu, atunci sigur că sunt şi alte forme prin care doamna Laura Georgescu poate fi demisă, dar nu de către Parlament. Noi am luat act de situaţie (...) pot fi şi alte variante, poate apelând la Guvern va şti să găsească o soluţie", a spus Mădălin Voicu.

In replica, Laura Georgescu a punctat ca “scandalurile exista de doi ani” in CNA, din cauza unor membri ai Consiliului care au “interese diferite”. Potrivit sefei CNA, situatia nu impune aplicarea Legii audiovizualului.
 

Context

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) isi va continua activitatea in aceeasi formula, dupa ce presedintele institutiei, Laura Georgescu, a declarat joi ca va ramane la conducerea Consiliului. Totodata, Georgescu a subliniat ca, din punctul sau de vedere, decizia luata de sase membri ai CNA, prin care se cere retragerea sprijinului de la sefia institutiei, este ilegala.

Sase membri ai CNA au votat, joi, intr-o sedinta cu usile inchise, o decizie prin care cer retragerea sprijinului acordat Laurei Gergescu la sefia Consiliului. Totodata, cei sase membri mai cer Parlamentului revocarea sa din functie.

Initiatoarea acestei actiuni este Monica Gubernat, membru al CNA, care a facut propunerea pentru a opri "conflictul permanent"" din interiorul institutiei, care a ajuns deja in instanta.

Ulterior, Georgescu a declarat ca decizia luata de cei sase colegi este ilegala, catalogand acest demers drept “o masura de pedepsire”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22