Laura Georgescu, despre decizia luata de sase membri CNA prin care se cere retragerea sprijinului: Ilegala. Imi continui activitatea ca presedinte al Consiliului

T.d. | 19.03.2015

Pe aceeași temă

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) isi va continua activitatea in aceeasi formula, dupa ce presedintele institutiei, Laura Georgescu, a declarat joi ca va ramane la conducerea Consiliului. Totodata, Georgescu a subliniat ca, din punctul sau de vedere, decizia luata de sase membri ai CNA, prin care se cere retragerea sprijinului de la sefia institutiei, este ilegala.

Sase membri ai CNA au votat, joi, intr-o sedinta cu usile inchise, o decizie prin care cer retragerea sprijinului acordat Laurei Gergescu la sefia Consiliului. Totodata, cei sase membri mai cer Parlamentului revocarea sa din functie.

Ulterior, Georgescu a declarat ca decizia luata de cei sase colegi este ilegala, catalogand acest demers drept “o masura de pedepsire”, potrivit Gandul.

Laura Georgescu a mai spus că nu a participat la discutarea acestui subiect din cauză că nu a ştiut despre acesta, întrucât nu a fost anunţat public, pe ordinea de zi de şedinţei de joi a CNA (care a fost condusă de Radu Călin Cristea, în calitate de preşedinte de şedinţă). Totodată, ea a spus că a avut şi un alt motiv pentru care nu a fost prezentă la şedinţa Consiliului, joi fiind şi ziua sa de naştere.

CITESTE SI: DNA Perchezitii la biroul sefei CNA, Laura GEORGESCU, intr-un dosar de CORUPTIE. Sefa CNA ar fi facut sesizari FALSE pentru a sanctiona anumite posturi TV

"Nu există nicăieri instituţia revocării în Legea 504 din 2002, deci în Legea audiovizualului, cu atât mai puţin condiţiile de alegere a preşedintelui sau a vicepreşedintelui (...) Nici măcar subiectul nu a fost anunţat corect şi deschis, cu 24 de ore înainte de a se consuma, fiindcă n-aş fi ratat momentul. Din păcate, a trebuit să fac faţă unor obligaţii obiective, fiind ziua mea de naştere. N-am ştiut că pierd, ratez (subiectul, n.r.). Şi mai mult ca sigur, ştiţi foarte bine, (decizia, n.r.) vine doar ca o măsură de pedepsire, pentru faptul că m-am adresat Curţii de Apel cerând anularea unui act administrativ, în speţă Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA, adoptat acum şase luni", a spus Laura Georgescu.

Întrebată dacă va lua vreo măsură după decizia de joi a celor şase membri ai CNA, Laura Georgescu a spus: "Fiind total ilegal demersul, de ce aş lua vreo măsură? Este o zi identică cu cea de ieri, nu schimbă cu nimic lucrurile".

De asemenea, întrebată dacă îşi va continua activitatea în CNA ca şi până în prezent, Laura Georgescu a spus: "Eu, personal, da".
 

Puterile Laurei Georgescu, limitate de membrii CNA

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a adoptat, in luna septembrie a anului trecut, noul Regulament de Organizare si Functionare (ROF) al institutiei. Prin acest document, CNA a limitat atributiile presedintelui Laura Georgescu, puternic contestata in urma inregistrarilor publicate.

Documentul trece majoritatea directiilor din subordinea presedintelui in cea a Consiliului ca for colegial, iar sedintele acestuia nu vor mai fi prezidate de presedinte, ci de fiecare membru, prin rotatie. Schimbarea vine dupa ce majoritatea membrilor s-au delimitat de "limbajul si comportamentul" presedintelui Laura Georgescu, evidentiat printr-o serie de inregistrari facute publice in ultimele luni.

Noul ROF a fost adoptat cu opt voturi pentru si unul impotriva. Au votat in favoarea lui membrii Viorel Buda - vicepresedinte CNA, Moncia Gubernat, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Florin Gabrea, Radu Calin Cristea, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu. A votat impotriva Christian Mititelu, in timp ce presedintele Laura Georgescu si membrul Lorand Turos au lipsit. De altfel, in ultimele luni, CNA s-a reunit doar de cateva ori, de fiecare data in absenta Laurei Georgescu.

Aceiasi membri CNA au votat ca regulamentul nou sa intre in vigoare vineri. Valentin Jucan a precizat ca presedintele Laura Georgescu nu poate sa nu semneze noul ROF Decat daca il ataca in contencios administrativ.

Ce spune, intre altele, noul regulament:

  • sedintele publice ale CNA vor fi conduse pe rand, in ordine alfabetica, de fiecare membru al CNA, nu doar de presedinte - lucru important avand in vedere ca presedintele de sedinta este cel care stabileste agenda.
  • strategiile administrative vor fi stabilite lunar de un Colegiu Director format din membrii CNA, directori si sefi de servicii.
  • presedintele CNA trebuie sa aduca la cunostinta Consiliului orice comunicare oficiala cu alte institutii publice/private romanesti si straine ce necesita un punct de vedere al institutiei.


Valentin Jucan le-a spus jurnalistilor prezenti la sedinta ca prin noul ROF presedintele CNA, Laura Georgescu, "nu mai are putere", dar a precizat ca nu s-a urmarit un regulament "impotriva unui om", ci un regulament "mult mai transparent, pentru institutie".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22