DNA: Toni Grebla audiat in dosarul de trafic de influenta in care este urmarit penal

P.c. | 29.01.2015

Pe aceeași temă

Toni Grebla, judecator al Curtii Constitutionale, este audiat la DNA in dosarul in care este urmarit penal pentru trafic de influenta si constituire de grup infractional. La iesirea de la audieri, Grebla a declarat ca a raspuns la intrebarile procurorilor si ca se va prezenta la DNA de cate ori va fi cazul, relateaza Hotnews.

 

"Este vorba despre acuzatiile care au aparut deja in spatiul public, cu dobandirea strutilor, a rochitelor, a materialelor de propaganda electorala si altele asemanatoare (...) Am raspuns la intrebarile domnului procuror. Ancheta continua, cum e si normal. Eu ma voi prezenta ori de cate ori voi fi chemat la audieri", le-a spus Toni Grebla jurnalistilor, precizand ca, din cate stie el si i-au spus avocatii, nu exista "niciun element nou" in acest dosar, relateaza ziare.com


El a precizat ca se afla in concediu de odihna. Intrebat de ce nu isi da demisia, Grebla a raspuns: "Dupa o anume perioada de timp, voi lua o decizie".

Judecatorul a reamintit ca nu participa la sedintele CCR si a refuzat sa comenteze pe tema legilor Big Brother.
 

Cat despre relatia cu interlopul Ion Bircina, Toni Grebla a spus: "Ramane prietenul si finul meu si nu pot acum sa ma dezic de el", recunoscand ca din acest motiv imaginea sa are de suferit. 

 

Grebla, fost senator in Parlamentul Romaniei si judecator al Curtii Constitutionale, a fost adus cu mandat la DNA joia trecuta si este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat. 

 

DNA a aratat ca Toni Grebla este urmarit penal dupa ce a vrut sa eludeze embargoul impus de Rusia asupra importurilor de alimente din UE si a incercat sa exporte alimente prin Turcia. DNA a realizat dosarul cu sprijin de la DIPI, serviciul de informatii al Ministerului de interne cunoscut drept "Doi si-un sfert".
 

Curtea Constitutionala a aratat joi, intr-o prima reactie dupa aducerea cu mandat la DNA a lui Toni Grebla, ca judecatorii CCR sunt suspendati de drept din functie de la data trimiterii in judecata penala si nu pot fi arestati sau trimisi in judecata penala "decat cu aprobarea Biroului permanent al Camerei Deputatilor, al Senatului sau a Presedintelui Romaniei, dupa caz, la cererea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie".

 

Toni Grebla, judecator al Curtii Constitutionale,  a fost adus cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie saptamana trecuta, fiind suspectat de trafic de influenta, faptele fiind comise in 2010-2015. Procurorii DNA l-au pus sub urmarire penala, acuzindu-l de organizarea unui grup infractional in forma continuata si de trafic de influenta.

 

Surse judiciare au declarat ca Toni Grebla ar fi primit 56.000 de euro de la afaceristul Ion Bircina, finul sau, in schimbul unor interventii la functionari publici. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Toni Grebla este suspectat ca ar fi primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW si doua rochii pentru sotie de la finul sau, omul de afaceri Ion Bircina, pentru a interveni in sprijinul firmelor acestuia.

 

CITESTE SI:

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22