DNA solicita MANDATE DE ARESTARE pentru Dorin COCOS si Alina BICA intr-un nou dosar, legat de ANRP

P.c. | 30.01.2015

Pe aceeași temă

DNA a solicitat astazi mandate de arestare preventiva pentru Dorin Cocos si Alina Bica, intr-un nou dosar, legat de ANRP. Cei doi sunt acuzati de trafic de influenta si dare de mita. Procurorii il acuza pe Cocos ca ar fi primit mita pentru a face trafic de influenta pe langa Alina Bica si Sergiu Diacomatu, membri ai ANRP, pentru a rezolva doua dosare de despagubire, relateaza Hotnews.

 

Procurorii DNA arata intr-un comunicat de presa ca Dorin Cocos ar fi promis, pretins si primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, 16 milioane euro in transe pentru a face trafic de influenta pe langa doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica si Sergiu Diacomatu (trimis in judecata in alt dosar) pentru rezolvarea a doua dosare de despagubire. In schimbul rezolvarii unuia dintre dosare, Dorin Cocos i-ar fi dat Alinei Bica o parte dintr-un teren situat in Snagov.

 

In acelasi dosar au fost retinuti Adriean Videanu si Alin Cocos (fiul lui Dorin Cocos), DNA cerand si pentru acestia arestarea preventiva pentru 30 de zile.

 

CITITI SI: Alin COCOS, RETINUT intr-un dosar al Alinei BICA. Este acuzat de dare de MITA si trafic de INFLUENTA

 

Procurorii DNA au dispus astazi retinerea lui Alin Cocos, fiul omului de afaceri Dorin Cocos. Potrivit unui comunicat al DNA, Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin Mihailescu, pentru complicitate la luare de mita.

 

Alina Bica este deja trimisa in judecata intr-un alt dosar, din 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

 

CITITI SI: Dosarul Alina Bica. DNA: Terenul lui Gheorghe Stelian este MAI SCUMP decat un conac in MANHATTAN

 

Dorin Cocos este si el deja arestat, in dosarul Microsoft, deoarece a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

 

CITITI SI: Dorin COCOS, fostul sot al Elenei UDREA si Dumitru Nicolae NIRO, URMATITI PENAL in dosarul licentelor MICROSOFT

 

CITITI SI: Adriean Videanu a fost RETINUT de DNA, in dosarul fostei sefe a DIICOT, ALINA BICA. Videanu este acuzat de COMPLICITATE LA ABUZ IN SERVICIU

 
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22