Daniel Constantin, despre apelul lui Voiculescu privind o noua SUSPENDARE a lui Traian Basescu: Nu simtim nevoia unui astfel de demers

T.d. | 25.11.2014

Pe aceeași temă

Partidul Conservator (PC) respinge cererea fondatorului formatiunii, Dan Voiculescu, privind o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, a declarat marti presedintele PC, Daniel Constantin. Reactia conservatorilor vine dupa ce Dan Voiculescu a cerut, luni, o noua suspendare a lui Basescu, potrivit Ziare.com.

"Sigur ca, acum cateva saptamani, domnul Tariceanu a pornit acest demes, au fost colegi din PC care au agreat si chiar au semnat cererea la momentul respectiv pe care a inaintat-o dl Tariceanu si care se afla undeva in circuitul Parlamentului, pentru ca existau atunci anumite motive si ingrijorari”, spune Daniel Constantin.

Liderul PC continua: “Astazi, contextul politic este cu totul si cu totul altul si colegii din PC nu au simtit nevoia unui astfel de demers in momentul de fata", cu privire la o noua procedura de suspendare a presedintelui Basescu.

Ideea suspendarii fusese reluata luni de catre fondatorul PC, Dan Voiculescu, intr-o postare pe blogul sau. "Daca actuala majoritate parlamentara nu va decide saptamana aceasta suspendarea lui Basescu Traian, istoria va retine complicitatea PSD, UNPR, PC, UDMR la faptele comise de Basescu in 'deceniul rusinii'. De aceea, ar fi bine ca parlamentarii PC si cei condusi de Calin Popescu Tariceanu sa faca urgent aceasta propunere Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului”, a scris Voiculescu, din inchisoare.

Fondatorul PC a mai aratat ca: “Sunt convins ca demersul va avea si sustinerea PSD si UNPR. De altfel, cred ca Vasile Blaga si parlamentarii sai vor avea intelepciunea necesara in fata istoriei".

"Daca politicienii nu au reusit sa inteleaga rolul malefic al lui Basescu pana acum, sa o faca, macar in ultimul ceas. Este important pentru istoria moderna a Romaniei ca 21 decembrie 2014 - data la care isi va incheia oficial mandatul - sa-l gasesca pe Basescu Traian suspendat", a incheiat Dan Voiculescu.

Ideea unei noi suspendari a presedintelui aparuse dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, promovase demersul in timpul campaniei electorale premergatoare alegerilor prezidentiale.

Dan Voiculescu executa o sentinta de 10 ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat in dosarul ICA, in care procurorii au stabilit un prejudiciu adus statului de 60 de milioane de euro.

Voiculescu a fost unul dintre cei mai mari sustinatori ai suspendarii lui Traian Basescu, fiind cel care, in 2012, a trasat si un calendar al acestui demers.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22