Maria Grapini, in Parlamentul European: Dan Voiculescu, un condamnat politic. Libertatea presei, in pericol

T.d. | 25.11.2014

Pe aceeași temă

Dan Voiculescu a fost condamnat politic, iar libertatea presei este pusa in pericol, in Romania, potrivit unei declaratii citite de europarlamentarul PC Maria Grapini in plenul Parlamentului European (PE).

"Doresc sa trag un semnal privind suspiciunile solide, bazate pe fapte, cu privire la existenta procesului politic si cu privire la punerea in pericol a libertatii presei in tara mea. Dupa dezvaluirile facute la postul de televiziune apartinand familiei Voiculescu, probate cu inregistrari, prin care fratele presedintelui Romaniei a luat suma de 250.000 de euro pentru a scapa de condamnare un cunoscut interlop, procesul fondatorului trustului de presa, aflat de 6 ani pe rolul instantelor, a fost repus si judecat in 5 zile”, spune Grapini, potrivit Ziare.com.

Europarlamentarul continua si arata ca: “Termenele nerezonabile, de doar o zi, in timpul vacantei judecatoresti, neadmiterea celor 124 de exceptii ridicate de avocati, neadmiterea expertizei neutre, asa cum solicita Curtea Constitutionala, a dus (sic!) la condamnarea a 12 oameni. Iar omul politic Dan Voiculescu, fondator al trustului de presa care a relatat stirea, a primit pedeapsa maxima”.

In final s-a procedat la confiscarea extinsa aplicata tertilor care nu au facut parte din proces si nu s-au putut apara, luandu-se astfel masuri de strangulare economica asupra postului care a facut dezvaluirea. Iata deci cum libertatea presei este amenintata si drepturile cetatenesti la aparare sunt incalcate", a spus Maria Grapini, in plenul PE.

Discursul europarlamentarului PC vine la o zi dupa ce Dan Voiculescu a cerut, din inchisoare, o noua suspendare a lui Traian Basescu.

"Ar fi bine ca parlamentarii PC si cei condusi de Calin Popescu Tariceanu sa faca urgent aceasta propunere Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului. Sunt convins ca demersul va avea si sustinerea PSD si UNPR. De altfel, cred ca Vasile Blaga si parlamentarii sai vor avea intelepciunea necesara in fata istoriei", a postat pe blog Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu a primit o pedeapsa de 10 ani de inchisoare, in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22