Crinuta Dumitrean, fosta sefa ANRP, arestata preventiv pentru 30 de zile

T.d. | 25.11.2014

Pe aceeași temă

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, marti, un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile fata de fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Crinuta Dumitrean. Magistratii au mai decis masura controlului judiciar pentru fostul vicepresedinte al ANRP, Oana Vasilescu. Deciziile instantei vin in dosarul in care a fost arestata si Alina Bica, fostul procuror-sef al DIICOT.

Crinuta Dumitrean a fost retinuta luni seara, pentru 24 de ore, de procurorii DNA. Fostul presedinte al Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor a fost adus cu mandat, luni dupa-amiaza, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde Crinuta Dumitrean a fost audiata timp de mai multe ore. Ea a parasit sediul DNA in jurul orei 21:45, fiind dusa in arestul Politiei Capitalei, potrivit Hotnews.

Intr-un comunicat difuzat luni seara, DNA informa ca procurorii anticoruptie au dispus "punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a inculpatei Dumitrean Crinuta-Nicoleta, la data faptelor presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si presedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, ambele pentru infractiunea abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit".

Potrivit comunicatului DNA, in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale a reiesit ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

"La data de 15.03.2011, inculpata Dumitrean Crinuta-Nicoleta, in calitate de presedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai comisiei, prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu, a aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Nutiu Emil, prin care a fost stabilita valoarea de 377.282.300 lei pentru un teren in suprafata de 13 hectare, situat in Bucuresti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 lei, (echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentand supraevaluarea), concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase”.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, a mai precizat DNA.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22