Crin Antonescu: Ma RETRAG din politica la sfarsitul acestui mandat. Am fost foarte APROPIAT de Eduard Hellvig. Romania va fi un regim PREZIDENTIAL de facto al lui Klaus Iohannis

P.c. | 23.02.2015

Pe aceeași temă

Crin Antonescu, senator PNL, a declarat ca se va retrage din politica la sfarsitul mandatului sau de parlamentar si ca ar vrea sa se intoarca la catedra. El a mai spus ca il cunoaste bine pe Eduard Helvig si ca a fost foarte apropiat de acesta. In privinta presedintelui Klaus Iohannis, Antonescu s-a declarat increzator in schimbarile pe care acesta le-a promis in campanie electorala, precizand ca Romania va fi un regim prezidential de facto in urmatorii ani, relateaza Hotnews.


"Nu, nu ma intorc. La finalul acestui mandat (...) foarte probabil. Mi-ar placea foarte mult sa revin la o catedra, sa scriu, s-au adunat multe carti necitite si macar una nescrisa", a spus fostul lider liberal, intrebat daca revine in prim-planul politicii.


Despre Eduard Hellvig, nominalizat la conducerea SRI: "Am avut o relatie de prietenie si de colaborare foarte stransa cu domnul Eduard Hellvig. Cei care, probabil, cred, care lucreaza in serviciile secrete, chiar daca e vorba de liderul civil al acestor servicii, pot sa-si exercite prieteniile mai putin. E un om pe care il cunosc bine si de care am fost in toti acesti ani foarte apropiat".
 

CITITI SI: Crin ANTONESCU, despre IOHANNIS: Speranta pusa INTR-UN SINGUR OM e NESABUITA si nedreapta. Stiu ca este un om care vorbeste putin dar gandeste cat vorbeste

 

Antonescu a mai declarat ca in urmatorii ani Romania va fi un regim prezidential "de facto" al lui Klaus Iohannis, mentionand ca este necesara o "reconstructie a clasei politice", dar si o schimbare a actualului guvern condus de Victor Ponta."Iohannis, intre putinele lucruri pe care le-a spus in campanie, au fost doua foarte grele. Daca cineva nu l-a crezut, il priveste. Domnul Iohannis a spus <> (...) Doi, domnul Klaus Iohannis, si prin experienta sa de viata, si prin natura sa, ca personalitate, un om asezat, calm, care face lucrurile pas cu pas, dar cu o tenacitate si cu o forta iesite din comun. Klaus Iohannis, avand in vedere si conjuctura, va fi un presedinte extrem de puternic al Romaniei.

 

Romania, de facto, va fi in urmatorii ani, un regim prezidential. Ceea ce imi doresc, nu am de unde sa stiu, si nu vad temeiuri care sa ne faca pesimisti deocamdata, este ca forta pe care imprejurarile istoriei acestor ani i-o dau lui Klaus Iohannis sa fie folosita in directia corecta, a reconstructiei unei clase politice, dar pe care trebuie sa o faca forte politice, forte civile, societatea, nu DNA, nu SRI, ca nu e treaba lor", a declarat Antonescu intr-o emisiune la B1Tv.
 

CITITI SI: Crin Antonescu respinge revenirea in fruntea PNL: Nu ma asteptam la victoria lui Iohannis. Aceste alegeri prezidentiale au fost ISTORICE

 

De asemenea, fostul lider al PNL a vorbit si despre modul in care se poate realiza o schimbare a actualului guvern condus de Victor Ponta, fapt care implica o serie de compromisuri pentru conturarea majoritatii parlamentare."Nu se poate si cu aplicarea perfect rigida a unei idei altfel elementare, cei care au plecat sa nu mai vina inapoi, nu se poate sa faci si asta, ceea ce ar fi de dorit, si sa faci in acelasi timp si un alt guvern. Deci cei care vor un alt guvern, un guvern pro-prezidential, sa spunem, un guvern care sa actioneze impreuna cu presedintele Klaus Iohannis, aceia trebuie sa inteleaga ca sunt absolut necesare acele compromisuri", a spus Antonescu.
 

"Cred ca este bine sa avem o schimbare de guvern, este foarte important ca acel guvern sa fie facut in asa fel incat sa fie mai bun decat acestea. Nu cred ca guvernul lui Victor Ponta a fost un guvern atat de greu pe cat il cred unii, nu e guvernul odios pe care il descriu unii. El trebuie schimbat pentru ca dinamica alegerilor prezidentiale o fac necesara acum. Cred ca i-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta, pe destin de durata lunga, sa plece imediat dupa alegeri", a mai declarat senatorul PNL.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22