Contestația lui Dan Voiculescu privind CONTROLUL JUDICIAR, judecata marti de Curtea de Apel Bucuresti

D.g. | 22.07.2014

Pe aceeași temă

Curtea de Apel București judecă marți cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul de șantaj, informeaza Agerpres. Pe 10 iulie, Tribunalul București i-a respins solicitarea lui Voiculescu, însă acesta a contestat decizia la Curtea de Apel București.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus, la începutul lunii iulie, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de Dan Voiculescu, acuzat de șantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial.

 

CITITI SI: CURTEA DE APEL va judeca in 22 iulie contestaţia lui Dan VOICULESCU în cazul CONTROLULUI JUDICIAR dupa ce TRIBUNALUL BUCURESTI a RESPINS, în 10 iulie, cererea de RIDICARE a acestei măsuri

 

"Dan Voiculescu a amenințat direct sau prin intermediari oameni de afaceri și administratori a trei companii că, în situația în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanșa o agresivă campanie de discreditare. Sub această amenințare, unul dintre oamenii de afaceri, denunțător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparținând acestuia", susține DNA.

Procurorii mai arată că un al doilea om de afaceri, tot denunțător, deși s-a simțit direct și puternic amenințat, a refuzat categoric să cedeze șantajului, amenințării și constrângerii, așa încât trustul controlat de inculpat a declanșat un atac mediatic susținut la adresa firmei acestuia.

 

CITITI SI: Faptele lui Dan Voiculescu au afectat LIBERTATEA PSIHICA a denunțătorilor din dosarul de SANTAJ - motivarea Tribunalului București

 

"Potrivit probelor administrate în cauză, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu, sub pretextul îmbunătățirii și menținerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunțători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecție împotriva denigrării. Ca modalitate de abordare folosită de către Dan Voiculescu, acesta le-a prezentat denunțătorilor (oameni de afaceri) faptul că este necesar să acorde o atenție deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă Intact Media și a subliniat că lipsa promovării în media a activității companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de știri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3", mai spune DNA.

 

CITITI SI: Dan Voiculescu DA IN JUDECATA Deutsche Welle: Au scris un articol foarte URAT, MURDAR despre mine. Au depasit orice limita. Am dovezi ca Basescu a depus bani cu sacosa la banca, 100.000 de euro

 

În perioada în care se află sub control judiciar, Voiculescu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României, altfel decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de denunțători, de martori și să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22