CA al TVR aproba noua grila de toamna. Emisiunile lui Moise Guran, Sorin Avram, Cornel Nistorescu si Dragos Patraru APAR in grila

T.d. | 22.09.2014

Pe aceeași temă

Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Publice a aprobat, luni, grila de toamna in care se regasesc emisiunile lui Moise Guran, Sorin Avram, Cornel Nistorescu si Dragos Patraru, conform Ziare.com.

Surse din TVR au declarat luni ca CA al TVR a aprobat grilele cadru ale TVR 1, care prevad difuzarea unor emisiuni informative si de publicistica dupa Telejurnalul de la ora 20.00.

Grilele TVR urmeaza sa fie trimise in urmatoarea perioada la Consiliul National al Audiovizualului, in conformitate cu legislatia audiovizualului.

Televiziunea Romana a anuntat vineri printr-un comunicat ca emisiunile "Biziday", cu Moise Guran, "Vorbeste liber", cu Sorin Avram, "Foc incrucisat", cu Alina Stancu si Cornel Nistorescu, si "Starea natiei", cu Dragos Patraru, vor fi difuzate in continuare la TVR si isi vor pastra locul in grila ca si pana in prezent.

"Incepand de luni, 22 septembrie, canalele TVR vor functiona in baza grilelor de programe aprobate prin Programul de Redresare economica si Memorandumul din 2012", se spunea in comunicatul TVR.

CITESTE SI: Viitorul emisiunilor realizate de Moise GURAN, Sorin AVRAM sau Cornel NISTORESCU la TVR pus sub semnul intrebarii. Stelian Tanase: Se doreste, la nivel politic, indepartarea lui Cornel Nistorescu si a lui Sorin Avram de la TVR

Potrivit comunicatului, decizia a fost luata vineri de Comitetul Director (CD) si urma sa fie inaintata, spre informare, Consiliului de Administratie (CA) al TVR.

Problemele in privinta TVR au inceput inca din 2 septembrie, cand grila intermediara a TVR 1, valabila in septembrie si care include emisiuni realizate de Sorin Avram, Moise Guran, Dragos Patraru si Alina Stancu si Cornel Nistorescu, a starnit discutii in sedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA), intrucat aceasta a intrat in vigoare la 1 septembrie fara aprobarea CA al TVR si a CNA. Atunci, mai multi membri ai CNA au spus ca grila lunii septembrie are nevoie de aprobarea CNA si a CA al TVR, chiar daca este provizorie.

Totusi, desi nu avut nici aprobarea CNA si nici a CA al TVR, TVR 1 a continuat sa difuzeze aceasta grila intermediara de programe.

Insa structura grilelor de programe ale TVR aprobate prin Programul de Redresare economica si Memorandumul din 2012 a fost aprobata la momentul respectiv si de CNA.

CITESTE SI: Radu Carp, membru CA al TVR: Cooperativa PSD din CA a dorit ca în grila de toamnă a TVR să nu mai existe nicio emisiune de dezbateri. Doar emisiuni de FOLCLOR Şi FILME

Pe de alta parte, Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune a analizat, in sedinta din 16 septembrie, grilele de toamna ale Televiziunii Romane, insa nu a ajuns la nicio concluzie in privinta acestora, majoritatea membrilor din CA solicitand ca, pana pe 30 septembrie, sa fie elaborata o strategie de programe a TVR. In baza acesteia urma sa fie elaborata grila de toamna a TVR, dupa cum au declarat la momentul respectiv surse din TVR.

Motivul pentru care majoritatea CA a solicitat elaborarea acestei strategii de programe ar fi acela ca presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, le-a prezentat membrilor CA o varianta de grila de programe de toamna care schimba identitatea TVR 1 dintr-o televiziune generalista intr-una de News&Current Affairs.

Strategia de programe urma sa aiba la baza rezultatele unui sondaj pe care TVR l-a comandat si care au relevat ceea ce isi doresc telespectatorii. De asemenea, in prezent se desfasoara o serie de focus grupuri, care au acelasi scop.

Sapte din cei 11 membri ai CA nu au fost de acord la momentul respectiv ca telespectatorii TVR 1 sa vada timp de patru zile pe saptamana, de luni pana joi seara, acelasi gen de emisiuni. In acest interval sunt difuzate emisiunile lui Sorin Avram, Moise Guran si Dragos Patraru.

Potrivit unor alte surse, blocajul ar fi fost cauzat de talk show-ul "Vorbeste liber!", cu Sorin Avram, pe care reprezentantii PSD in CA al TVR nu il doreau in grila TVR 1.

CITESTE SI: TVR reactioneaza: Emisiunile Biziday, Vorbeste liber, Foc incrucisat si Starea natiei RAMAN IN GRILA

Pe 17 septembrie, Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, a confirmat faptul ca, la momentul respectiv, existau anumite persoane care nu il doreau pe Sorin Avram in grila Televiziunii Romane.

"Sunt cativa domni care nu-l doresc in niciun chip pe domnul Sorin Avram sa tina acel talk show, pe care il tine acum si care este foarte performant. Nu stiu de ce nu il doresc, eu il doresc, l-am adus, performeaza, sunt multumit (...) Mi s-a cerut sa-l dau afara, cu o ocazie, nu ieri (in CA, n.r.). Nu trebuie sa va mirati. Aici toata lumea crede ca se pricepe la televiziune (...)", a spus Stelian Tanase, fara a preciza identitatea celor care i-au solicitat sa renunte la Sorin Avram.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22