TVR reactioneaza: Emisiunile Biziday, Vorbeste liber, Foc incrucisat si Starea natiei RAMAN IN GRILA

T.d. | 19.09.2014

Pe aceeași temă

Televiziunea publica anunta, vineri, ca emisiunile lui Moise Guran, Sorin Avram, Cornel Nistorescu si Dragos Patraru – “Biziday”, “Vorbeste liber”, “Foc incrucisat”, respectiv “Starea natiei” – raman in grila TVR. Anuntul vine dupa ce, joi, media a semnalat ca emisiunile urmeaza a fi inlaturate din grila de toamna, fapt datorat presiunilor PSD in Consiliul de Administratie al TVR, conform Hotnews.

Din cauza tensiunilor dintre presedintele-director general Stelian Tanase si majoritatea membrilor Consiliului de Administratie al TVR, in ultimele zile au aparut temeri ca emisiunile respective, unele abia lansate, ar putea fi scoase din grila. Joi, Stelian Tanase descria situatia drept "o disputa pe independenta editoriala" a TVR si acuza presiuni politice de "sus de tot, la nivel guvernamental" pentru eliminarea unor realizatori.

Precizarile de vineri ale TVR:

Incepand de luni, 22 septembrie, canalele TVR vor functiona in baza grilelor de programe aprobate  prin Programul de Redresare economica si Memorandumul din 2012. Decizia a fost luata astazi de Comitetul Director (CD) si va fi inaintata, spre informare, luni, 22 septembrie, Consiliului de Administratie (CA) al TVR.

Masura a fost discutata in cadrul unui grup de lucru infiintat prin hotararea Consiliului de Administratie, grup alcatuit din membri CA si CD, care s-a intrunit astazi, intr-o prima sedinta.

Emisiunile "Biziday", "Vorbeste liber", "Foc incrucisat" si "Starea natiei" isi vor pastra locul in grila.


Mai multe site-uri (Inpolitics.roReportervirtual.ro) semnalau, joi, ca principalele emisiuni de seara ale TVR - talk-show-ul "Vorbeste liber!", "Biziday" sau emisiunea lui Dragos Patraru, "Starea Natiei" - vor iesi din grila dupa ce Consiliul de Administratie a obiectat fata de programele si strategia propuse pentru aceasta toamna. Contactat de presa, presedintele-director general Stelian Tanase, de care multi din actualul Consiliu de Administratie al Televiziunii s-au distantat in ultima vreme, a spus ca este o "disputa pe independenta editoriala a TVR". El a afirmat ca situatia ar urma sa se lamureasca "maine cand se reuneste grupul de lucru (pentru stabilirea grilei/structurii de programe a TVR din aceasta toamna, ce trebuie aprobata intr-o forma finala de CNA - n.red.) si luni, cand se intruneste C.A.".

Stelian Tanase acuza ca neintelegerile legate de programele de toamna ale TVR tin de presiuni politice si arata ca ar fi vizati jurnalistii Cornel Nistorescu si Sorin Avram. "Daca emisiunile lui Cornel Nistorescu si ale lui Sorin Avram ies, cineva trebuie sa dea o explicatie, iar explicatia trebuie cautata sus de tot, la nivel guvernamental", a afirmat Tanase. El a aratat ca actualul guvern are o reprezentare majoritara in CA al TVR, structura numita politic.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22