Anchetat de DNA, Marko Attila beneficiaza de sprijinul liderului UDMR Kelemen Hunor: Sa fie clar, credem in nevinovatia lui

T.d. | 17.04.2015

Pe aceeași temă

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a solidarizat cu deputatul Marko Attila, subliniind ca se teme de o posibila renationalizare a bunurilor in Romania. Vizat de o ancheta a DNA, Marko Attila a fugit in Ungaria, de unde nu s-a mai intors.
 

("Suntem solidari cu Marko Attila", Kelemen Hunor)
 

Marko Attila si-a desfasurat activitatea ani la randul in interesul comunitatii maghiare, a declarat Kemelen Hunor, vineri, la Congresul UDMR de la Cluj, potrivit Romania Libera.

Constatam ca persoanele care au aplicat cu buna credinta legea sunt pedepsite”, a spus Hunor.

Sa fie clar”, a continuat liderul UDMR, “credem in continuare in nevinovatia lui Marko Attila si suntem intru totul solidari cu el. Marko Attila si-a desfasurat activitatea ani la randul in interesul comunitatii maghiare”, a mai spus Hunor.

De altfel, arata liderul UDMR, “pericolul renationalizarii este mai mare ca oricand”.

Am adoptat legi prin care am redobandit o parte considerabila a bunurilor care au apartinut comunitatii maghiare, de exemplu padurile care au fost in proprietate colectiva si imobilele care au apartinut confesiunilor maghiare. (…) Romania s-a angajat sa restituie in natura bunurile confiscate in timpul dictaturii comuniste, iar in cazurile in care acest lucru nu este posibil, sa ofere compensatii banesti echitabile”, a declarat Kelemen Hunor.

UDMR sprijina lupta anticoruptie, mai spune el, “dar nu poate nicidecum asista la formularea unor acuzatii ticluite sub acest pretext”.
 

Anchetat de DNA, Attila fuge in Ungaria

Marko Attila a fost trimis in judecata de DNA, in 9 aprilie, alaturi de Horia Georgescu, fostul sef al ANI si de deputatul Theodor Nicolescu, pentru ca ar fi aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP.

Attila a plecat in Ungaria in decembrie 2014, dupa ce deputatii au votat in favoarea arestarii sale preventive in dosarul ANRP, iar de atunci nu a revenit in tara.  In noiembrie 2014, Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, intr-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

Marko Attila a demisionat din functia de deputat in 1 aprilie, iar deputatii au luat act de demisia sa.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22