Ambasadorul Rusiei la Bucuresti: Limbajul declaratiilor publice despre Lukoil a fost departe de cel acceptat in comunicarea internationala

P.c. | 10.10.2014

Pe aceeași temă

Oleg Malginov, ambasadorul Rusiei la Bucuresti, a declarat ca nu va comenta declaratiile publice facute de oficialii de la Bucuresti pentru a nu produce noi tensiuni in perioada alegerilor prezidentiale. In conferinta de presa pe care a tinut-o ieri, presedintele Traian Basescu a atras atentia cu privire la “santajul” facut de compania ruseasca la adresa statului roman, a adus in discutie o eventuala preluare de catre statul roman a rafinariei de la Ploiesti si i-a sfatuit pe reprezentantii Lukoil sa plece din Romania daca nu vor sa respecte legile, relateaza Hotnews.


"In ultima perioada in legatura cu situatia in jurul rafinariei 'Petrotel-Lukoil' si a activitatii in Romania a companiei petroliere 'Lukoil', in general, au aparut destule declaratii publice, din pacate, nu de fiecare data echilibrate, a caror limbajul este departe de cel acceptat in cadrul comunicarii internationale", afirma ambasadorul, intr-un comunicat citat de Digi24.ro.
 

"Las aceste declaratii, care pot transmite semnale gresite atat mediului de afaceri, cat si altor structuri, fara comentariu, pentru a nu adauga emotii in discursul politic public din Romania in aceasta perioada foarte importanta pentru tara.

 

CITITI SI: Garda de Mediu Prahova: Lukoil reporneste instalatiile rafinariei din Ploiesti

 

Intre timp, ca rezultat al eforturilor facute in toate ultimele zile rafinaria de la Ploiesti a inceput sa-si reia productia", adauga acesta.
 

Traian Basescu a mai declarat ieri ca: “Lukoil nu poate spune inchid ca vreau eu, am probleme cu justitia si inchid, Lukoil trebuie sa se gandeasca sa dispara de tot de pe piata romaneasca, daca asta e abordarea,si are un mare lant de distributie, concesiuni in Marea Neagra”. Justitia noastra e in fata unui sanataj”, a concluzionat Basescu, afirmand ca “indrazneala celor care au dat mesajul ca ne gandim pana vineri ... ia plecati baieti, daca nu respectati legile statului, dar sa nu credeti ca plecati cu rafinaria”.

 

Rafinăria Petrotel-Lukoil şi-a încetat activitatea de producţie şi comercială vineri, 3 octombrie, compania anunţând că măsura este urmare a sechestrului aplicat pe materii prime şi ţiţei de către organele de urmărire penală, iar momentul repornirii sale va fi precizat după soluţionarea contestaţiei depuse în instanţă, relateaza Mediafax.

Activitatea rafinăriei a fost oprită la o zi de la percheziţiile făcute de procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti la sediile Petrotel Lukoil Ploieşti, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenţia Lukom-A-România şi TP LOG Services, toate din Ploieşti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală şi restul din spălare de bani.

Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22