Alina Gorghiu i-ar fi dat termen lui Tudor Chiuariu pentru a demisiona din PNL (surse)

T.d. | 11.01.2015

Pe aceeași temă

Tudor Chiuariu are termen pana in 23 ianuarie pentru a demisiona din PNL, in caz contrar liderul liberalilor, Alina Gorghiu, va cere excluderea sa din partid, potrivit unor surse. Chiuariu a fost pus sambata sub control judiciar, potrivit unui comunicat DNA, fiind acuzat de trafic de influenta si spalare de bani in dosarul retrocedarilor ilegale.

Reactia Alinei Gorghiu vine in urma anuntului DNA de punere sub control judiciar a lui Tudor Chiuariu, pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul Sturdza, potrivit Hotnews.

Reactia Alinei Gorghiu vine dupa ce, si presedintele Klaus Iohannis, in campania electorala pentru prezidentiale, a declarat ca senatorul Tudor Chiuariu trebuie sa plece din PNL, in conditiile in care acesta a fost condamnat pentru coruptie.
 

Context

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, intr-un comunicat de presa transmis sambata, ca Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro pentru interventii privind retrocedarea in cazul Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.

CITESTE SI: Senatorul Tudor Chiuariu, URMARIT PENAL in dosarul lui Viorel Hrebenciuc. Acuzatia: Trafic de influenta. Chiuariu ar fi cerut 2 MILIOANE EURO pentru o interventie

Potrivit sursei citate, procurorii DNA Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 30 de zile, din 10 ianuarie pana in 8 februarie inclusiv, fata de senatorul Tudor Alexandru Chiuariu.

Fostul ministru al Justitiei este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si aderare la un grup infractional organizat, in dosarul privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure, in care sunt arestati preventiv fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam si beneficiarul retrocedarii, Gheorghe Paltin Sturdza.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22