Senatorul Tudor Chiuariu, URMARIT PENAL in dosarul lui Viorel Hrebenciuc. Acuzatia: Trafic de influenta. Chiuariu ar fi cerut 2 MILIOANE EURO pentru o interventie

T.d. | 10.01.2015

Pe aceeași temă

Senatorul Tudor Chiuariu este urmarit penal in dosarul in care Viorel Hrebenciuc a fost arestat. Chiuariu este acuzat de trafic de influenta, procurorii anticoruptie sustinand ca acesta ar fi cerut doua milioane de euro pentru o interventie la prefectul de Bacau privind rectrocedarea a peste 43.000 ha de padure, potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, senatorul Tudor Chiuariu a fost sâmbătă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Braşov, pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea de trafic de influenţă. Procurorii au luat în cazul acestuia măsura controlului judiciar.

Sursele citate au precizat Tudor Chiuariu ar fi cerut, în calitate de avocat, două milioane de euro să intervină la prefectul judeţului Bacău, "pentru rezolvarea situaţiei cu pădurea lui Paltin Sturdza".

Chiuriu ar fi cerut banii direct de la Gheorghe Paltin Sturdza, au mai spus sursele citate, fără a preciza dacă acesta ar fi primit vreun ban din suma cerută.

În dosarul retrocedării ilegale de păduri sunt arestaţi fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza şi judecătorul Lorand Andras Ordog.

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani.

Procurorii DNA susţin că în aprilie 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza le-a cerut judecătorilor Lorand Andras Ordog şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea în posesia lui Paltin Sturdza a unei suprafeţe de 43.227 de hectare de pădure în Bacău.

În dosarul retrocedării sunt urmăriţi penal şi senatorii Dan Şova şi Ilie Sârbu, precum şi directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22