Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Victor Ponta: Legea amnistiei ofera o a doua sansa. Care e problema daca iese Becali din inchisoare?
- - - -
2013-12-17
Actualitate Interna
6

Premierul Victor Ponta a explicat la Antena 3 ce va insemna Legea amnistiei, subliniind ca aceasta ofera "o a doua sansa" si aratand care sunt categoriile de detinuti exceptati de la aplicarea acestei legi.

"Legea amnistiei ar urma sa puna in libertate persoane cu pedepse mici, cu exceptia persoanelor care au comis infractiuni cu violenta si cu exceptia infractiunilor de coruptie. Se refera la mici fapte prevazute in Codul Penal. Este o politica aplicata in alte state europene - un fel de a da o a doua sansa celor care nu sunt recidivisti si carora instanta poate a dat o pedeapsa prea mare. (...) Sa nu indrepti un om este o idee atat de barbara

Iese Gigi Becali, si care e problema daca iese Becali? E un cetatean ca orice cetatean. Nu cred ca noi dam legi doar cu gandul ca se aplica la Ionescu sau Popescu", a afirmat premierul Romaniei, luni seara, la Antena 3.

Acesta considera ca discutiile despre Legea amnistiei s-au facut "pentru a acoperi comisia Nana".

"Un singur om a reusit sa ia un credit de un milion de euro pentru terenuri agricole, in anul 2013. Daca se dadeau o mie de credite si unul era al familiei Basescu, oricum era suspicios. Dar, anul trecut, doar presedintele a obtinut un credit de un milion de euro de la CEC", a afirmat Ponta.

Nevoia Legii amnistiei: In loc sa construim un penitenciar, construim un spital

Ponta a mai afirmat ca ambasadorii prezenti la Bucuresti nu au reprosat nimic fata de amnistiere sau gratiere.

"Romania, daca ofera respect si seriozitate, sa primeasca respect si seriozitate. Orice se intampla, exista oameni care fug si ne parasc la ambasade. (...) Eu sunt in situatia sa pun bani din buget si sa mai construiesc un penitenciar, dar oamenii ma intreaba: 'Domnule Ponta, nu mai bine construim un spital?'", a explicat prim-ministrul necesitatea Legii amnistiei.

Nu in ultimul rand, acesta a indemnat la lecturarea completa a acestei legi: "Am obiceiul de la facultate: Nu ma pronunt pana nu citesc, asa si Legea amnistierii".

Sursa: ziare.com

TAGS :
Comentarii
tanase florentina 2014-01-08
Este necesara legea amnistiei . Penitenciarele sunt supra agglomerate si ce sa mai vorbim de sectiile de politie care gazduiesc persoanele aflate in arrest preventiv ; cazati intr-o camaruta de 3/3 m cu patru paturi in care dorm sapte, opt personae. Ma intreb in ce stat European exista acest tratament mizerabil , unde sunt drepturile omului? Nu suntem in masura sa criticam deciziile instantelor insa putem critica modul in care sunt tratati oamenii aflati in detentie. ori in momentul in care un om este detinut devine animal? Se pun in discutie puscariile private... rusinos. am uitat ca nu avem spitale, orfelinate si azile de batrani. Mai mult de atat daca inta in vigoare noul cod penal unde majoritatea pedepselor sunt mult mai miciiar cei condamnati luna aceasta , luna trecuta de ce nu ar beneficia de un tratament echitabil asa cum prevede Conventia pentru drepturile omului. Din prea multa rautate semanata in ultimi ani in sufletelor noastre am uitat ca cei aflati in detentie sunt tot oameni. Am uitat ce a facut becali pentru sinistrati, pentru nevoiasi pentru credinciosi chiar si pentru ce care cerseau la poarta acestuia. Am uitat ce a insemnat pentru tara noastra Nastase si ce mult inseamna, am uitat ca datorita acestui detinut ne plimbam in toata Europa , ca astfel ne-am gasit locuri , ca am reusit sa prosperam si sa incheiem contracte cu diverse personae juridice straine radicand astfel economia acestei tari. Rusine Daca stim sa privim in urma chiar si sistemull ceausit grav criticat de noi periodic promulga decrete de amnistie si gratiere. Inseamna clar ca acesta avea discernamant si aprecia valoarea omului .
titiana 2013-12-24
sotul meu executa o pedeapsa de doi ani inchisoare si nu este recidivist .Din acest motiv ne dorim foarte mult sa i se dea a doua sansa cu atat mai mult cu cat fapta lui este una eonomica savarsita fara intentie.Familia noastra este ravasita total de cand a fost luat sotul meu.Suntem in favoarea legii gratierii si an fi fost la fel si daca nu s-ar fi intamplat aceasta condamnare pentru ca in puscarie este graznic si prea multa umilinta.Va doresc tuturora sarbatori fericite!
eduard 2013-12-22
Lege amnistiei si a gratierii se practica in toate statele lumii. Preferam sa construim puscarii decat spitale . Preferam sa luam bani de la profesori pt a hranii detinutii . Suntem asa de inraitii incat nu ne pasa de nimeni si nimic.
nicoleta 2013-12-17
domnule prim ministru chiar va rugam din suflet sa dati o amnistie sau o gratiere, ca multa lume nevinovata se afla in penitenciare. va rugam sa mai tineti cont si de parerile cetatenilor.acordatile o a doua sansa celor din penitenciare. va multumesc!
Ion Taranistul 2013-12-17
Este interesant, punctul de vedere al primministrului . Chiar . Care-i problema daca un cioban dovedit hot , dovedit santajist iese din inchisoaer? Oare, fara el ,cine ar utiliza asemnea practici . Felicitari domnule primministru. Care-i problema ca tu ai plagiat? Nu-i asa?
ioan 2013-12-23
Sunt uimit de rautatea romanului...nimeni nu are dreptul la reabilitare, vor puscarii in loc de scoli si spitale, copii nostrii nu se vor pregatii in scoli... vor trebui sa ajunga in inchisorii ca doar acolo sunt locuri, scolile putine nu vor putea avea loc si pentru ei. Vom fi o tara de puscariasi, ca doar avem destule. Ce vor manca, unde vor muncii nu mai conteaza.Avem puscarii ! Traiasca Romania!
Total 6 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
370
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22