Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


UPDATE: Basarabenii au ajuns in Capitala. Mesajele președintelui Iohannis si premierului Ponta pentru tinerii de la Marsul Unirii
M. B. - - - -
2015-07-12
Actualitate Interna
0

 

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să "pornească discuţii legate de viitorul comun" al României cu R. Moldova şi să înfiinţeze o comisie prezidenţială "pentru stabilirea beneficiilor viitoarei uniri", a declarat, duminică, pentru Mediafax, preşedintele Acţiunii 2012, George Simion.

Tinerii au trecut pe la Parlament și au ajuns apoi la Palatul Cotroceni, unde o delegație a lor a fost primită de oficiali ai Administrației Prezidențiale.

 

UPDATE: Tinerii unioniști veniți de la Chișinău au ajuns la București:

 

 

Peste o mie de tineri au venit de la Chișinău pe jos, în Marșul lui Ștefan cel Mare, pentru a-i cere președintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare a României cu Republica Moldova.

 

În Piața Universității din București, ei au fost așteptați de membri ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012, dar și de oameni care nu fac parte din nicio asociație. 

 

 

Președintele a plecat însă la Sibiu, de unde va zbura spre Spania, unde va face o vizită de lucru între 12 și 14 iulie. 

 

În București va avea loc duminică, ora 14.00, un marș al celor care susțin unirea Republicii Moldova cu România, relatează B1 Tv.

Președintele Klaus Iohannis a postat duminică pe Facebook un mesaj adresat participanților la acest marș:

”Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București. Din păcate, nu voi fi în țară și nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiți convinși că mi-ar fi făcut o reală plăcere.

Prin gestul lor temerar, ei au dovedit, cu toată forța unei generații care se simte profund europeană, că drumul nostru are o destinație comună”, a transmis președintele.

 

”Vom dovedi tuturor că, oricât de mult efort va trebui să depunem și oricât va dura, ne vom împlini visul de a fi împreună în Europa. Sunt convins că oamenii de pe cele două maluri ale

Prutului se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci și în comuniune. Vă mulțumesc pentru efortul vostru!”, a mai scris Klaus Iohannis.

 

Premierul Victor Ponta salută și el, tot într-un mesaj postat pe Facebook, marșul pentru unirea României cu Republica Moldova:

”Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Și cred că oamenii tineri și sinceri au mai mult curaj și mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admirație pentru acesti tineri și gestul lor de azi!”, a notat premierul pe Facebook. 

 

 

TAGS : basarabia republica moldova bcuresti mars unire
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
706
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22