Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


TVR 3, de la oaia USL la COLINDE ANTISEMITE . `Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.` (Video)
- - - -
2013-12-10
Actualitate Interna
13

Fiind foarte preocupaţi să pună televiziunea publică în subordine politică, domnii de la TVR3 au făcut o gafă inadmisibilă, mai ales pentru un post public. În cadrul emisiunii inaugurale au invitat un grup de colindători (Ansamblul “Dor transilvan”) care a cântat o colindă cu profunde accente antisemite. Cu chipurile străluminate de un fior mistic, colidătorii îi afuriseau cu mult patos pe “jidovi”, negăsindu-le loc să trăiască “nici în cer, nici pe pământ”.

Iată un fragment din respectiva colindă: “A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum”” (Vezi http://www.tvrplus.ro/editie-lansare-tvr3-verde-160887, minutele 48-51).

Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22 solicită instituţiilor Statului, Consiliul Naţional al Audio-vizualului şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, să se sesizeze în această privinţă.

 

Protocolul dintre TVR si Ministerul Agriculturii da roade: TVR3 s-a relansat sub semnul PUFULITEI, oaia care ii calmeaza pe toti

 

TVR 3 s-a relansat, vineri, ca post destinat ruralului, "Romaniei tihnite", cu o invitatie adresata contribuabililor care sustin existenta Televiziunii publice: "Faceti cunostinta cu Pufulica. Ea este oaia noastra, a redactiei. Si, de fiecare data cand avem probleme sau ne enervam, o mangaiem pe cap ca sa ne calmam", a spus gazda noii emisiuni "Apasa pe verde", Cristian Nitulescu. Acesta a descris cu o voce molcoma, in termeni calzi, "proaspeti", transformarea canalului fara identitate TVR 3 intr-un canal ce se adreseaza comunitatilor rurale. Schimbarea este bazata pe un protocol dintre TVR si Ministerul Agriculturii si a ridicat in ultima perioada avertismente privind ingerinte ale unei autoritati a statului in politica editoriala a Televiziunii publice, scrie HotNews.ro.

Oaia Pufulica - sau Pufulita, cum a fost numita mai tarziu in prezentarea lui Nitulescu - a stat in prim plan la inceputul emisiunii de vineri, cat timp Cristian Nitulescu a vorbit despre "transformarea" TVR 3:

  • "Faceti cunostinta cu Pufulica. Ea este oaia noastra, a redactiei. Si de fiecare data cand avem probleme sau ne enervam o mangaiem pe cap ca sa ne calmam. Acum, sunteti martori la o transformare. TVR 3 se transforma. TVR 3, canal al televiziunii publice, devine verde, un verde pe care l-as asocia cu celebre versuri "Verde crud, verde crud.../Mugur alb, si roz si pur". Asta ne dorim sa va oferim dumneavoastra, celor care ne urmariti, un canal proaspat. El se transforma la nivel de culoare si va propune cateva linii tematice destinate Romaniei tihnite, comunitatilor mici si mijlocii. Si - a, da - am uitat! La multi ani, Nicolete si Nicolai, inclusiv celor carora nu am apucat sa le dau telefon astazi (...) si La multi ani TVR 3 de Mos Nicolae, cu Pufulita! Ea e Pufulita, o iubim cu totii si reprezinta simbolul Romaniei tihnite.

CITITI SI:  CNA: Claudiu Saftoiu a semnat cu ministrul Agriculturii Daniel Constantin un Protocol de cooperare ilegal


TVR 3 s-a "transformat", vineri, intr-un post dedicat Romaniei rurale, in urma unui protocol semnat de presedintele TVR Claudiu Saftoiu si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prin care TVR "pune la dispozitia" MADR "gama de emisiuni si productii specifice ale SRTV". Protocolul a determinat trei membri CNA sa acuze ingerinte ale unei autoritati publice in politica editoriala a TVR si transformarea Televiziunii publice intr-o "eficienta institutie de PR pentru Ministerul Agriculturii".

Prezentatorul care o mingaie pe cap pe Pufulica este din 2010 membru in Consiliul de Administratie al TVR, unde a fost propus de PSD. Cristian Nitulescu a fost redactor-sef la Stirile TVR in timpul guvernarii Adrian Nastase.

 

Fiind foarte preocupaţi să pună televiziunea publică în subordine politică, domnii de la TVR3 au făcut o gafă inadmisibilă, mai ales pentru un post public. În cadrul emisiunii inaugurale au invitat un grup de colindători (Ansamblul “Dor transilvan”) care a cântat o colindă cu profunde accente antisemite. Cu chipurile străluminate de un fior mistic, colidătorii îi afuriseau cu mult patos pe “jidovi”, negăsindu-le loc să trăiască “nici în cer, nici pe pământ”. Iată un fragment din respectiva colindă: “A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.” (Vezi http://www.tvrplus.ro/editie-lansare-tvr3-verde-160887, minutele 48-51). Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22 solicită instituţiilor Statului, Consiliul Naţional al Audio-vizualului şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, să se sesizeze în această privinţă.

TAGS :
Comentarii
Sanyi 2013-12-15
Sa doresti tu, care te crezi ca esti dintr- un popor crestin pentru asemenul tau asa ceva: "Jidovan afuristit Nu l-ar rabda Domnul sfant Nici in cer, nici pe pamant." trebuie sa fi ori nebun ori fara Dumnezeu. Ca om nu poti sa te consideri.
Shimon Perez 2013-12-15
Ce cozi de topor si trogloditi sunteti sa fiti partasi la o asemenea inscenare ordinara. Chiar ne credeti pe toti niste goimi prosti ? De ce nu spuneti ca la butoanele emisiunii s-a aflat un evreu ajuns la nici 30 de ani in varful TVR Cluj ? Il cheama Adrian Rozenberg. Ala, fiind evreu sadea, trebuia sa fie primul pe faza si sa spuna ceva. Traducerea respectivelor arhaisme este extrem de tendentioasa si va cam tradeaza ca fiind partasi la inscenarea acestei mizerii. Corlan e afumatoare din afara casei si ideea era ca evreul sa nu intre in casa ci sa stea acolo sau chiar in drum (si asta vine chiar din biblie, nu-i vina acelor colindatori). Prin expunderea acelor colindatori ca pe niste criminali de ultima speta, loviti in cel mai infect mod la adresa neamului romanesc. Daca aveati intetnii bune cu adevarat nu faceati un scandal monstru. Reactia sincronizata a ambasadelor, a faimosului ADL, punerea la stalpul infamiei a intregii societati romanesti, doveste ca a fost o mizerie planificata si voi sunteti partasi de dobitoci ce sunteti sau platiti cu shekeli.
Traian 2013-12-16
Corect, esti unul dintre putinii lucizi in masa asta de indivizi care s-au dat ca au un spirit civic si au cazut in capcana
un cetatean 2013-12-10
ma bucur ca Cristian Nitulescu a tinut cu tot dinadinsul si a resuit sa atraga atentia asupra prostiei. era si mai bine daca ar fi avut dinti in gura si ar fi parut mai treaz. nororc ca psd isi pazeste vechea garda. cat despre colind, a fost doar o greseala...doar coordonatorul emisiunii e singurul evreu din tvr cluj.
Victor 2013-12-11
Greseala? In ce consta greseala? Ca s-a transmis aceasta "opera folclorica" gretoasa sau poate in faptul ca se canta asa ceva fara a clipi macar? Sau ca se perpetueaza lucruri de domeniul asta troglodit? Si ce importanta are etnia coordonatorului emisiunii? Totul este o farsa in care unora li s-a dat arama pe fata. Poate e mai bine asa, fara masca...
Ciobanul Bucur 2013-12-10
Va stiam oameni cu simtul realitatii. Azi dovediti ca nu sunteti intotdeauna. Am umarit si eu inregistrarea colindului in cauza; intr-adevar, un continut care reflecta ideile antisemite ale autorului - probabil vreun popa din urma cu doua-trei secole. Daca ati fi fost onesti, ati fi observat ca: - expresiile faciale ale colindatorilor aratau clar o preocupare exclusiv pentru imaginea lor pe ecran, nicidecum o intelegee a ceea ce cantau; cred ca nici nu stiu ce este un jidov - cuvant de mult iesit din limbajul curent; - prezentatoarea era inghetata de frig, nicidecum nu urmarea colindul; probabil ca in timpul acela era preocupata de dialogul cu umatorii ivitati; - cei doi invitati, oficialitati, habar nu aveau ce era cu acel colind; categoric, ei ar fi observat referirea la jidovi, dar nu si-au inchipuit ca ar putea exista un asemenea colid. Daca inteleg bine, dv. acuzati lipsa cenzurii politice in presa! Asta ne mai lipseste! Concluzia mea: pur si simplu ati vrut sa va aflati in treaba.
POPESCU LETITIA 2013-12-14
oare cite abonamente de la noi, publicul, fac salariul brut al redactorilor respectivi? Revoltator, sa faci o asa gafa! Eu am vizitat in 1988 AUSCHWITZ-ul, nu a fost deloc placut!!!Neglijenta, indolenta, xenofobia, antisemitismul, trebuie si ele exterminate.....URGENT! Pentru binele tuturor.
Vlad Solomon 2013-12-13
Ceea ce conteaza, cred eu, e respectarea legii. Exista o lege care pedepseste xenofobia, incitarea la violenta, rasismul, antisemitismul? Exista. A fost respectata? Nu, a fost incalcata chiar de un post TV de stat. Exista sanctiuni legale, in aceste cazuri? Exista. Cine trebuie sa se sesizeze, comunitatea celor lezati? Nu, ci structurile statului, procuratura. Se aplica aceasta lege? Deocamdata nu. Concluzia mea: Cit timp nu se aplica legile, intr-un stat ( si inca apartinind de UE), legile nu au nici o valoare, iar Romania ramine un stat -caricatura , nicidecum o tara evoluata, cu valori, norme, pe scurt, normalitate. Restul - scuze, justificari puerile sau de genul capra vecinului si ai nostri ca brazii verrrrzi, ramin bla-bla, ca in prezentarea oitei pufoase.
jidovu 2013-12-13
Raspuns (succint) pentru culas: Lucruri bune despre "iei" (poate se mai recicleaza cu limba romana ). Enumar rapid din memorie, fara o ordine prestabilita: Isus, Petru, Pavel si toti ceilalti apostoli,primii (probabil zeci de mii) de crestini, Spinoza, Chagal, Modigliani, Freud, Einstein, Marx, Mendelssohn Bartholdy,Yehudi Menuhin, Maia Morgenstern, George Michael, Marlyn Monroe, Joseph Pulitzer, Paul Reuter, Anton Rubinstein,Mihail Sebastian, Steven Spielberg, Barbra Streisand, Niels Bohr, Gustav Mahler, Avraam, Moise, etc, etc, etc.Dupa ce culas va invata sa scrie si eventual sa citeasca romaneste (ca despre engleza nici nu poate fi vorba), sa intre pe google si sa vada ce au reaqlizat acesti "jidovi afurisiti" pentru omenire si inclusiv pentru el. Poate se trezeste la realitate...
culas 2013-12-11
AI SA FIM SERIOSI iei soi faci cu mana lor preea se dau victime stie care va un lucru bun despre iei
Victor 2013-12-11
... "nu si-au inchipuit ca ar putea exista un asemenea colind"... Astea sunt lucruri care zac adanc in suflet, altfel membrii grupului de colindatori nu si-ar fi pastrat mina senina si cuvioasa in timp ce pronuntau inspiratul text. Radacinile lucrului acesta sunt adanc infipte in unele suflete...
Ghita Bizonu' 2013-12-11
Cum era gluma aia ?" Doamne batranii au zis ca frumusetea e trecatoare!" Asa ca bieti de ei nu stiu ce canta .. nici cand canta in romaneste!! Poa daca era pe engelzeste stiua si ei bietii slujniceni de pe Samus ce zic
ciobanas ciobanas... 2013-12-10
Chiar el sa fie, ciobanul Bucur...escu, sau Bucur...el, sau poate Bucur...oiu?! Nu crezi ca ai ceva tupeu sa incerci aparari lamenatabile si anonime pe forumuri?
Total 13 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2639
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22