Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Transgaz propune ca România să NU MAI IMPORTE gaze în luna iunie
D.G. - - - -
2014-05-27
Actualitate Interna
0

Transgaz, operatorul de transport și sistem al gazelor naturale, a propus Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ca întregul consum de gaze al țării în luna iunie să fie acoperit din producția internă. In acest fel, România nu ar trebui să mai apeleze la importuri, potrivit unui document postat pe site-ul ANRE si citat de Agerpres.

Reglementatorul a avizat, însă, o pondere a importurilor de 2% pentru populație și termocentralele care livrează agent termic consumatorilor casnici și de 5% pentru consumatorii industriali.

'Din estimările operatorilor de pe piață și al producătorilor, întregul necesar de gaze poate fi acoperit din producția internă. Însă este nevoie și de importuri, din mai multe considerente. În primul rând, este vorba de faptul că suntem în plin program de înmagazinare a gazelor pentru perioada de iarnă. În al doilea rând, sunt considerente de ordin tehnic, legate de curgerea hidraulică a gazelor, care trebuie să se facă la anumite presiuni. Fluxul de gaze prin conducte nu poate fi întrerupt oricând', a explicat, pentru AGERPRES, un specialist din piața gazelor.

Transgaz a propus ca și în luna mai România să consume doar gaze din producția internă, dar și atunci ANRE a avizat o pondere a importurilor de 2% pentru populație și termocentralele care livrează agent termic consumatorilor casnici și de 4% pentru utilizatorii non-casnici.

Transgaz estimează pentru luna iunie un consum total la nivel național de 6,1 milioane de MWh, din care 3,7 milioane de MWh pentru consumatorii industriali și 1,1 milioane de MWh pentru piața reglementată.

Restul reprezintă consumul propriu tehnologic al rețelelor și al centralelor.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
373
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22