Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PROTEST. Sunt un `fascist bătrân`
Andrei Cornea - - - -
2014-05-06
Dosar
15
Sunt și eu un ”fascist bătrân”, la fel ca și Mircea Mihăieș, tratat în acești termeni de premierul Victor Ponta.
 
Și eu sunt ins antinațional, la fel ca Horia-Roman Patapievici, astfel tratat tot de același premier. Împreună cu ambii, fac și eu parte dintre ultimii „neonaziști din Europa”, așa cum din nou respectivul premier a constatat în chip foarte înțelept.
 
Am uriașe mustrări de conștiință și de aceea fac acest autodenunț, chiar dacă nu s-a pus cazul să fiu decorat și sper, fie și numai din aceste motive, să nu se pună niciodată.
TAGS :
Comentarii
liliana stoica profesor pensio 2014-05-12
M-am simtit umilita de afirmatiile premierului desi de la domnia sa te poti astepta la orice pentru ca educatia ii e precara , ambitia nemasurata si luand in prea serios locul vremelnis pe care il ocupa isi permite cu zambetul pe buze sa emita mizerii la adresa unor oameni despre care nu stie nimic decat ca nu ii sunt simpatizanti , ca si cum dreptul la opinie e permis numai celor care il simpatizeaZA din varii motive , dar replica intelectualilor adevarati , trebuie sa fie prompta , sa nu lasam ca semidoctii sa ne sufoce , sa ne aratam adevarata putere mai ales la vot , si sa indepartam minciuna , prostia , marlania din viata de zi cu zi.
Lucia Costina medic 2014-05-10
Sunt si eu alaturi de Mircea Mihaies si Horia Patapievici
Dan Muntean 2014-05-09
medic veterinar, Tirgu Mures
Mariana Itigan,inginer, Bucure 2014-05-08
Nu poti avea pretentii de la un om needucat sa respecte valorile si regulile de politete. Educatia se invata si se slefuieste in primul rand in familie si se definitiveaza la scoala. Degeaba a facut Dl. Ponta scoli inalte , la capitolul educatie probabil nu a gasit in familie un model demn de copy-paste. Este adevarat ca el se invarte mai mult printre "modelele deformate " de la Antena 3 si atunci se explica modul de comportament si de exprimare. Crede oare ca papionul pe care l-a purtat aseara la dineul de la Palatul Elisabeta il face domn ? Din pacate se insala , comportamentul lui dictatorial si mincinos nu cadreaza cu compania aleasa a membrilor Casei Regale , iar Palatul Cotroceni la care aspira este un simbol , pe care nu il merita.
mircea 2014-05-08
Atunci ar trebui sa recunoasteti domnule profesor ca romanii au sufletul ca o gaura de c...
Catrinel 2014-05-08
Somnul ratiunii unui popor naste monstri.
Nunusan 2014-05-08
Onorabililor confrati cu mai mult de douaspe clase, nu fiti suparati pe «el»! In taisoara asta, mai sunt cate unii pe care «nici musca nu vrea sa sada». ...O fi si ea fascista?
Adrian Rusu 2014-05-07
V-am vazut la televizor...fireste, cu veneratia datorata. Batran nu pareti, cu siguranta.
ion 2014-05-07
Unii oameni scriu carti, altii le copiaza. Cei din ultima categorie ii numesc pe cei din prima-fascisti. Imaturul domn Ponta nu l-a citit nici pe Chandler, nici pe M. Mihaies, nici pe Plotin, nici pe Andrei Cornea.Fascistii batrani scriu carti, guevaristii tineri nu scriu nimic. Ei fac si refac istoria...infamiei.
H11 2014-05-07
De la Revolutie incoace, in afara familiei si prietenilor, dupa multe sperante si dezamagiri si dupa citirea a tone de articole de ziar, doar sase romani nu mi-au inselat asteptarile, doar sase romani sint cei in seama carora m-as lasa cu incredere deplina, fara teama ca "mai curind sau mai tirziu, sa nu se dea pe fata vreo meteahna, pe care pe neasteptate, sa nu-l aud aiurind": Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Andrei Cornea, Mircea Mihaies, Mircea Cartarescu si H.R. Patapievici.
Ene 2014-05-11
Asemenea, in perioada interbelica s-au scris tone de articole in ziare si reviste de stanga care nu mi-au inselat asteptarile ca va veni(si a venit0 vremea inlaturarii nedreptatilor sociale, a umilintei celor multi care prin bratele lor ii faceau fericiti pe cei putini si imbogatiti se stie cum (de la insusi regele Carol al II-lea la marii bogatasi si stapani ai fiintelor oropsite ce le faureau averile) Anii socialismului, dece n-o recunoasteti?, a adus cea mai luminoasa pagina in dezvoltarea culturala a cetatenilor romani, inclusiv a multora dintre voi, pe care v-a facut oameni cu carte. Spuneti asta studentilor, elevilor ce inseamna pentru ei "libertatea" de a... "nu te bucura de aceste libertati "- vorba unui ilustru hatru american
Ana 2014-05-07
Eu nu sunt "un fascist batrin", din nefericire nici nu indraznesc sa aspir la un asemenea statut in conditiile in care Dumneavoastra figurati pe aceasta lista. Dar nazuiesc clipa de clita spre a mai face un pas inspre lumina, idee, democratie, devotament. Va citesc si ii citesc pe cei enumerati, pe multi altii. Astazi m-am simtit lovita, umilita, batjocorita de catre primul ministru al Romaniei! Pina aici!!!!!!!!Chiar nu mai incape, chiar nu se mai poate...e mult, mult prea mult!
lmihai 2014-05-07
Felicitari d-le Cornea! Sa speram ca micuta oaste de oameni morali, demni si cu onoare va fi din ce in ce mai mare, sa ne fie rusine ca acceptam cu atata usurinta batjocora la adresa unor oameni care au facut cunoscuta Romania prin fapte excelente! Ce face d-l Basescu este tardiv, dar se spune ca. ..niciodata nu e prea tarziu!
lmihai 2014-05-08
Nu accept batjocora prin ceea ce pot face eu din patratica mea: 1. merg la vot de 24 de ani 2. votez cu dreapta( m-a dezamagit, CDR-ul, DA, ARD-ul) 3.Imi fac datoria cu pasiune si responsabilitae de 33 de ani( sunt profesor) 4.imi exprim neinsemnatele mele opinii cand sunt scarbit peste masura....si poate or mai fi ...
Vicentio B. 2014-05-08
@ Imihai. Sunt INTRIGAT ! Eu nu pot sa reactionez contra PLAGIATORULUI NATIONAL AL ROMANIEI Dr. PONTA pentru ca nu sunt cetatean roman. Ceea ce face si cum se exprima acest "POZNAS" devenit Sef al Executivului este INTOLERABIL ! Intrebarea mea este indusa de afirmatia Dvs. (citez): " sa ne fie rusine ca acceptam cu atata usurinta batjocora ...." ; intrebarea este: dece acceptati sa va fie rusine, decat sa NU accepati BATJOCORA, care este de fapt zilnica ? Va puteti imagina de dimensiuni va capata aceasta, daca PLAGIATORUL devine Presedintele " tuturor romanilor " ?
Total 15 comments.
Recomandari
2722
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22