Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Oficial european: Vizita premierului chinez în România pare a fi o strategie de divizare a UE
F.M. - - - -
2013-11-23
Actualitate Interna
0

Vizita premierului chinez, Li Keqiang, la Bucureşti, unde va participa la summit-ul liderilor din China şi statele Europei Centrale şi de Est, a creat îngrijorare la Bruxelles, informează Mediafax.

"Această decizie are în mod cert aparenţa unei strategii «divide şi cucereşte», care pare calculată pentru a pune presiune pe Bruxelles într-o perioadă în care sunt în desfăşurare mai multe dispute comerciale", a declarat un diplomat european, sub protecţia anonimatului, pentru Financial Times.

Forumul Economic şi Comercial China - Europa Centrală şi de Est, la care va participa premierul chinez, va avea loc pe 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, în Bucureşti. La reuniune vor fi prezenţi aproximativ 1.000 de reprezentanţi ai sectorului privat, public şi de stat din China, România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Macedonia. Premierul Li va prezenta măsuri pentru promovarea cooperării Chinei cu ţările din regiune şi va discuta cu lideri din 16 state despre îmbunătăţirea cooperării, potrivit reprezentantului ministerului chinez de Externe.

Relaţiile China-UE au fost afectate în acest an de o serie de dispute privind comerţul bilateral, de la panouri solare la vin, telecomunicaţii şi oţel. În acest context, China şi UE au anunţat, joi, că au convenit să încheie un acord bilateral de investiţii, care să îmbunătăţească accesul reciproc pe cele două pieţe.

Sursa: MEDIAFAX

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
482
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22