Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Siria divide Occidentul. Angela Merkel sustine implicarea rusilor. Americanii se opun
Tudor Despina - - - -
2015-10-02
International
1

Actiunile militare ale Federatiei Ruse in Siria atrag sustinerea Germaniei, dupa ce Cancelarul Angela Merkel a declarat joi ca razboiul civil sirian poate fi oprit doar cu implicarea Moscovei.

 

Intr-un discurs cu privire la criza refugiatilor, liderul german a vorbit despre necesitatea rezolvarii problemelor care ii obliga pe oameni sa plece din tarile lor.

 

"Acest lucru este valabil în special pentru Siria, unde știm cu toții de ani de zile că nu poate exista decât o soluție cu Rusia și nu fără Rusia", a spus Merkel in context, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

 

Totusi, se pare ca Berlinul joaca la doua capete, in conditiile in care si-a pus semnatura pe o declaratie comuna – alaturi de mai multe state occidentale – in care sunt condamnate actiunile militare rusesti in Siria, aratand ca loviturile impotriva rebelilor anti-Assad constituie o “escaladare in plus” a conflictului.

 

Ne exprimam adanca ingrijorare in privinta cresterii pozitiei militare a Rusiei in Siria si, in special, privind atacurile fortelor aeriene ruse in Hama, Homs si Idlib ce au dus la victime civile fara sa ia la tinta Daesh (Statul Islamic - n. red.)”, se arata in declaratia semnata de Germania alaturi de SUA, Franta, Marea Britanie, Turcia si tarile din Golf.

 

In tot acest timp, la Paris, presedintele Francois Hollande il primeste, vineri, pe omologul sau rus, Vladimir Putin, pentru a discuta despre conflictul sirian, pe fondul controverselor privind tintele aviatiei ruse care a atacat joi noi pozitii in Siria.

 

Dupa ce miercuri a lansat lovituri aeriene asupra a opt pozitii ale Statului Islamic, Rusia a sustinut, in a doua zi a operatiunii militare, ca a distrus in total 12 pozitii ale jihadistilor ISIL in doar 24 de ore, relateaza BBC. Aeronavele de razboi ale Rusiei au bombardat si puncte din provinciile Homs si Hama. Dintre cele 12 pozitii ale Statului Islamic tintite de rusi, au fost distruse un centru de comanda si doua depozite de arme.

TAGS : Tudor Despina Siria Occident Angela Merkel divizare refugiati Hollande razboi
Comentarii
profesoru 2015-09-29
In Europa Rusia nu e o putere anti-statu-quo. Din contra, Rusia ar fi fost foarte fericita ca lucrurile sa ramana asa cum erau inainte de revolutia Maidanului, cu Ucraina in sfera sa de influenta. Nu Rusia a modificat statu-quo-ul. Ea a incercat sa-l mentina pe Ianukovici la putere.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1209
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22