Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ministrul roman de Externe pledeaza pentru o noua Strategie Europeana de Securitate la nivelul Uniunii Europene. Bogdan Aurescu: NATO va trebui sa demonstreze ca este o Alianta robusta si solidara
T.D. - - - -
2015-04-03
Actualitate Interna
0

Prezent vineri, la Cluj, la Conferinta pe tema “Securitatea flancului estic al NATO astazi: provocari si oportunitati” in calitate de vorbitor principal, ministrul roman de Externe Bogdan Aurescu a afirmat ca solidaritatea Aliantei Nord Atlantice ramane una din prioritatile Bucurestiului. Totodata, Aurescu a pledat pentru elaborarea unei noi Strategii Europene de Securitate la nivelul Uniunii Europene (UE).
 

(Bogdan Aurescu, in conferinta la Cluj/FOTO: MAE)
 

In cadrul conferintei organizate la Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj de catre Grupul de reflectie si analiza internationala CITADEL, Aurescu a subliniat necesitatea pastrarii unui bloc unitar in cadrul NATO, mai ales in contextul agresivitatii Moscovei in Estul Europei.

Cu sprijinul României, NATO va trebui să demonstreze că este o Alianţă robustă şi solidară, capabilă să descurajeze abordările confruntaţionale, tendinţele de încălcare a dreptului internaţional şi de nerespectare a angajamentelor asumate”, a spus seful Diplomatiei romane.

CITESTE SI: Bogdan Aurescu (MAE), reactie la afirmatiile Moscovei: Romania nu se simte intimidata de amenintarile Rusiei

Bogdan Aurescu a subliniat fundamentele “extrem de solide” ale relatiei transatlantic, facand totodata referire si la parteneriatul strategic UE-SUA care “isi pastreaza, mai mult ca oricand, relevanta”.

Acelaşi lucru putem spune cu tărie şi în ceea ce priveşte Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA”, a mai spus oficialul roman.

Aurescu a vorbit, de asemenea, si despre o noua Strategie Europeana de Securitate la nivelul Uniunii Europene, pledand pentru elaborarea unui nou plan in acest sens, plan “care sa poata raspunde, in mod eficient, atat provocarilor, cat si oportunitatilor din mediul actual de securitate”, arata MAE intr-un comunicat.

Ministerul de Externe mai arata ca Aurescu a inaintat catre Bruxelles si statele membre o serie de propuneri privind revizuirea Strategiei de Securitate la nivelul UE.

TAGS : mae bogdan aurescu romania nato rusia securitate
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
566
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22