Mii de oameni au protestat la poarta TVR, iar Televiziunea publica nu a prezentat nicio o secunda manifestatia in programele sale

F.m. | 08.09.2013

Pe aceeași temă

Protestatarii au aniversat sambata seara printr-o noua actiune incheierea cu bine a primei saptamani de manifestari publice impotriva proiectului de lege emis de Guvernul Ponta care permite exploatarea aurului la Rosia Montana.
 

 

Pentru a saptea zi consecutiv, protestatarii fata de proiectul de la Rosia Montana s-au adunat la Universitate, de unde au pornit initial spre Piata Victoriei, la Guvern, insa la Piata Romana au luat-o spre Dorobanti. Peste 2.000 de oameni au protestat in fata la TVR.

Manifestantii au mers la TVR pentru ca doar televiziunile comerciale au stiri despre acest protest, in timp ce televiziunea publica nu a mediatizat manifestatiile.

Cu sticle de plastic in maini si pancarte, protestatarii si-au strigat nemultumirea fata de exploatarea de la Rosia Montana.

 

Duminica, 8 septembrie, in zeci de orase din Romania si din strainatate sunt anuntate actiuni de protest fata de proiectul legislativ adoptat de Guvernul Ponta si trimis la Parlament in vederea demararii exploatarii aurului la Rosia Montana.

Manifestarile vin la sfarsitul unei saptamani pline de proteste care au mobilizat mii de persoane din tara si strainatate.

"Protestele in orase ca Bucuresti sau Cluj au continuat fara intrerupere. Duminica, 8 septembrie, un nou eveniment international dedicat Rosiei Montane este anuntat pe retelele de socializare", se arata pe site-ul organizatiei Salvati Rosia Montana, unde sunt prezentate toate informatiile necesare si lista completa a oraselor in care se va protesta duminica pentru ca revendicarile Asociatiei Alburnus Maior sa primeasca raspuns imediat din partea Guvernului si Parlamentului.

In Bucuresti, marsurile de protest vor avea loc in mai multe puncte ale orasului, incepand cu orele 15:00 si culminand cu un mars general cu pornire din Piata Universitatii (la Statui) de la ora 19:00.

Tot in Bucuresti va avea loc duminica "Protestul Halatelor Albe", eveniment organizat de studentii medicinisti, incepand cu 17:00 in Piata Universitatii.

Manifestari impotriva proiectului Rosia Montana vor mai avea loc la Alba Iulia, Cluj, Timisoara, Iasi, Bistrita, Craiova, Turda, Suceava, Sfantu Gheorghe, Gura Portitei, Baia Mare, Brasov, Satu Mare, Ploiesti, Oradea, Bacau, Arad, Lugoj si Piatra Neamt, dar lista este in curs de actualizare.

Simultan, opozantii proiectului adoptat de Guvernul Ponta organizeaza proteste in diverse colturi ale lumii: Budapesta, Strasburg, Marsilia, Lisabona, Munster, New York, Viena, Londra, Singapore, Berlin, Casablanca, Sonderborg (Danemarca), Praga, Amsterdam, Stuttgart, Brno, Montreal, Toronto, Copenhaga, Munchen, Salonic, Atena, Chisinau, Madrid, Boomington (SUA), Bratislava, Bonn si Helsinki.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22