Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFMega-plagiatorul Ponta, campionul prapadului institutional
2012-10-05
13

Mega-plagiatorul aflat in fruntea Guvernului Romaniei, Homo Praevaricatus pare de neoprit in zelul sau antidemocratic. Omul acesta, desi a terminat o facultate (ma rog, ramane de vazut cat va fi plagiat si acolo), desi a participat la numeroase cursuri despre democratia liberala, despre constitutionalism, pare sa nu aiba habar despre ce inseamna separarea puterilor in stat. Ori, daca are habar, devine tot mai clar ca ii repugna acest principiu, ca are o viscerala aversiune, tocmai el, procurorul Ponta, in raport cu independenta justitiei. Nu este greu de ghicit de ce.

Ratiunile sunt similare cu ale predecesorului sau istoric de la Bucuresti, doctorul in drept Petru Groza. Ori, mai devreme, la originea acestei mentalitati, ale avocatului Lenin, el insusi urmas al avocatilor iacobini. Micul Groza, asa l-a numit pe Ponta Cristian Preda si nu gresea catusi de putin. Acest personaj nu intelege statul de drept. El iubeste ceea ce germanii numesc Unrechtsstaat, adica statul de nedrept.

Serviciile de informatii ar trebui sa functioneze sub un control parlamentar, procedura care sa fie aplicata si in cazul parchetelor si al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), astfel incat sa existe siguranta ca aceste institutii nu sunt folosite in batalii politice, a afirmat premierul Victor Ponta intr-o conferinta de presa sustinuta la Bratislava, transmite Mediafax.

Este limpede ca are ceea ce se cheama o Weltanschauung totalitara, o forma mentala stalinoida: ar dori sa subordoneze toate institutiile unui Parlament controlat, in fond, de el si de partidul pe care il domina. Un Parlament pe care ar dori sa-l transforme in simpla masinarie de stampilat ucazurile sale.  Daca exista cineva care se indoieste de acest lucru, merita sa examineze pseudo-procedurile instalarii lui Andrei Marga in fruntea ICR.

Asa ar vrea Ponta sa functioneze toate numirile in aceasta tara. El decide, el numeste, el demite, el revoca, el , el, el, totul depinde de El, Supremul (spre a relua titlul unui faimos roman, Yo, el Supremo). El declanseaza lovituri de stat, el neaga apoi, ranjind, acest lucru, crezand ca suntem cu totii mancurtizati. Daca n-ar fi atat de periculos, personajul ar putea sa concureze cu El Crin pentru titlul de cel mai ridicol politician al Romaniei ultimelor doua decenii. Grav compromis moral si intelectual, acest Munchausen din Balcani cu nostalgii guevariste vrea sa lasa in urma memoria unui prapad institutional.

TAGS :
Comentarii
jorj 2012-10-08
invatacelul infractorului nastase nu-si dezminte profesorul .
Ziaristul Atomic 2012-10-07
In mod evident, ziaristii se pricep mult mai mult la drept decat juristii! Ca de altfel si la medicina, istorie, fotbal decat medicii, istoricii, fotbalistii...
Eugen 2012-10-07
Am mari rezerve asupra facultatii facute de Ponta. Pacat ca nu s-a gasit nici un ziarist sa-l provoace la o dicutie profesionala. Sunt sigur ca vom avea surprize !
Florin 2012-10-07
Zau ca ne-ati intoxicat cu plagiatul lui Ponta! Credeti ca plagiatul lui are mai multa legatura cu guvernarea decat Leonte Tismaneanu cu anticomunismul?
revealer 2012-10-07
"Ponta- campionul prapadului institutional", chiar, ca bine ziceti, d-le Tismaneanu! Urgie, nu alta..
Costin Sandu 2012-10-07
Domnule Tismaneanu, cred ca Ponta trebuie sa absolve, neplagiind, cursurile domnului Basescu privind separatia puterilor in stat si independenta justitiei, cu procurori care umbla cu biblia prin sate, dovedind ca au ceva la bibli-lica... Apropo, daca nu-l dovedeau pe Ponta ciracii lui Basescu in Nature News, ati mai fi avut habar de plagiatul domniei sale? Deocamdata, repetitia ad nauseam e chiar mai ingrozitoare decat orice plagiat, or am auzit de la vuvuzeaua Dv portocalie de prea multe ori despre acest plagiat. Chiar n-aveti alt argument? Va urez sa va asalte pe strada un procuror de-al lui Basescu cu biblia, ca sa jurati asa cum ne-ati invatat pana acum...
Andy 2012-10-06
Bine zicea si d-na Rodica Culcer intr-un articol din EVZ din vara aceasta: "Puterea actuala nu vrea doar sa guverneze aceasta tara, ci s-o stapaneasca". Concisa si memorabila formulare!
Grammaticus 2012-10-06
postarea Dvs. raspunde si la intrebarea D-lui Andrei Cornea catre cei de la Observator vis a vis de asa -zisa lor orbire; micile slugi (semi regret cuvintul) se aliaza cu stapinii cei rai si cruzi cu visul (vai, irealizabil in sistemul junglei decit daca iar outsmart them la ticalosie) ca vor deveni si ei stapini!
c.g. 2012-10-06
Mai avem un pic pana la alegerile parlamentare,daca social-liberalii castiga conform sondaje,cred ca domnul Tismaneanu si altii pot avea nevricale.Problema problemelor este justitia care trebuie sa isi faca treaba,o alta problema sunt investitiile,locuri de munca cu salarii in acord cu preturile de azi.Cine ignora cele doua probleme sau se fac ca fac cred ca au viata grea,se strange funia la par,saracia capata forme grotesti,riscam sa revenim la rabufniri primitive feudale,adica mai clar rascoale populare,iar rascoalele in mileniul trei sunt un pic diferite de alea din mileniul doi.Domnii politicieni daca au instinct de conservare sa faca justitia sa functioneze,sa faca investitii,locuri de munca cu salarii in acord cu preturile de azi,ca dau de rele,sau mai clar de dracu.
Ziggy 2012-10-06
Ce sa te mai poti astepta si de la Copylot, d-le Tismaneanu!? E destul sa ne amintim cine l-a "formatat" pentru propriul uzufruct: detinutul N-0049 de la Jilava (Tonta e pupilul lui Bombonel si asta ii mananca tot timpul si.. tot viitorul)
Scifi 2012-10-06
Daca vom reusi sa scapam de acesti doi mascarici periculosi (Ponta si Antonescu), in sensul ca partidele lor, desi lipsite de oameni de valoare, vor reusi sa-i inlocuiasca la conducere cu altii mai putin nocivi, vom putea rasufla usurati si spune ca ne-a trecut glontul pe la ureche. Nastase a fost mic copil pe langa ce ar fi facut astia daca nu ne proteja apartenenta la UE si NATO.
silenzio-stampa 2012-10-06
ce amuzant a devenit el izmaneanu care incurca parlamentul cu stalin si pe stalin cu parlamentul. in democratie parlamentul reprezinta poporul si nu executivul. dar ma rog, prostitutia intelectuala nu are limite la pupincuristi.
Grammaticus 2012-10-06
Nenica, tin-te de forumurile de la Gazeta Sporturilor, lasa matale revista asta, ca-ti cade greu la lingurica. hai Steaua!
Total 13 comments.
Recomandari
823
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22