Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFGuvernul Emil Boc in alb si negru
2008-12-23
0

Noul guvern a fost investit de parlament, luni, 22 decembrie 2008, cu 324 de voturi pentru. Printre ministrii cabinetului Boc se numara politicieni controversati, nume prezente si pe listele Coalitiei pentru un Parlament Curat (Radu Berceanu, Dan Nica, Ecaterina Andronescu si altii). Revista 22 va prezinta o lista a ministrilor "cu probleme" din noul Executiv, asa cum rezulta din analiza realizata de Coalitia pentru o Romanie Curata.

Emil Boc - prim-ministru

Emil Boc este presedintele PD-L, functie pe care a ocupat-o dupa demisia lui Traian Basescu. In iulie 2008, el a promis ca va renunta imediat la functia de conducere din PD-L in cazul unui esec la alegerile din toamna. Emil Boc a spus ca, in cazul in care formatiunea politica pe care o conduce nu va putea sa formeze guvernul, va demisiona in "secunda doi". Inainte de alegeri, Boc a declarat de mai multe ori ca nu il intereseaza functia de premier si ca preocuparea sa principala este mandatul de primar al Clujului.
Dupa alegerile generale, PD-L a ajuns la guvernare si Boc nu a trebuit sa demisioneze, insa a trebuit sa preia mandatul de prim-ministru si sa renunte, astfel, la primaria clujeana.
Din declaratia sa de avere de pe site-ul Primariei Cluj-Napoca rezulta ca Emil Boc are aproximativ 170.000 de RON in cont, 11.000 de euro si aproape 2.500 de dolari. Familia Boc are in posesie un apartament in Bucuresti.

Dan Nica - vicepremier

Dan Nica a aparut pe listele negre ale Coalitiei pentru un Parlament Curat si a fost acuzat de reprezentantii societatii civile ca, "in calitate de ministru, a luat decizii prin care a creat avantaje unor companii private in detrimentul intereselor statului si, totodata, al liberei concurente. Un exemplu notabil este actul normativ (Ordinul Ministrului 164/2003) prin care sunt reglementate tarifele pentru telefonie mobila, care sunt croite in asa fel, incat unul dintre operatori sa beneficieze de tarife mai mici cu aproximativ 10 milioane de euro pe an, in raport cu spectrul utilizat si fata de ceilalti operatori". El a mai fost acuzat ca, in 2003, a renuntat la o clauza din contractul de privatizare al Romtelecom. Potrivit presei, Dan Nica a facut parte din asa-numitul "lot al chiriasilor de lux ai RAPPS".
Pe site-ul Camerei Deputatilor, ultima sa declaratie de avere contine precizari despre un apartament in Galati, bijuterii, obiecte de arta si o colectie de timbre in valoare totala de 149.000 de RON, avand in conturi aproximativ 65.000 de RON, 12.600 de dolari si 20.000 de euro. Dan Nica a incasat in ultimul an 36.000 de RON din dividende si a avut un venit 50.000 de RON din salariul de deputat.

Gabriel Oprea - ministrul Administratiei si Internelor

Gabriel Oprea este unul dintre cei mai bogati noi ministri. Principalele afaceri ale lui Gabriel Oprea se deruleaza in domeniul imobiliar, fiind incepute cu constructia unei scari de bloc in 1992, cand era inca ofiter de justitie militara. A recunoscut ca in perioada 1991-1996 a achizitionat, impreuna cu Anghel Iordanescu, mai multe imobile pe care ulterior le-a vandut sau inchiriat. Detine 4 apartamente (unul la mare, altul la munte, restul la Bucuresti, a caror valoare de impozitare depaseste 1,5 miliarde de lei), o casa de locuit (valoare de impozitare de 5 miliarde de lei) si a mostenit casa parinteasca din comuna Fundulea. Gabriel Oprea are o avere care depaseste in momentul de fata 1 milion de euro. Cu toate acestea, s-a numarat printre parlamentarii care au incasat de la parlament banii pentru chirie, fiind obiectul unui scandal de presa in cursul anului 2008.
In perioada in care a fost prefect al Capitalei, numele sau a fost asociat in presa cu afaceri imobiliare controversate; dosarul penal Omar Hayssam a fost disjuns pentru a permite cercetarea unor presupuse fapte de coruptie ale unor membri PSD (Viorel Hrebenciuc, Ovidiu Musetescu) intre care e mentionat si numele lui Oprea.

Radu Berceanu - ministrul Transporturilor si Infrastructurii

Radu Berceanu este unul dintre cei mai activi, dar si cei mai controversati politicieni romani, aflandu-se de mai multe ori in atentia procurorilor, anchetele terminandu-se de fiecare data prin "Neinceperea Urmaririi Penale".
Un exemplu ar fi afacerea "China", solutionata cu NUP in 2005, la sase ani de la derularea ei. Unul dintre asociatii lui Radu Berceanu a infiintat in 1999 o fabrica de alcool in Republica Populara Chineza, in care s-ar fi investit peste 1,1 milioane de dolari. Banii au intrat prin Nedarom SRL Craiova, devenita, ulterior, Nedarom 2002 Bucuresti si avand acelasi sediu social cu Parky SRL, firma detinuta integral de Berceanu. Cel care a gestionat afacerea la vedere detine 5% din AVI SRL Craiova, patronata de familia Berceanu. Garda Financiara a sesizat ca Nedarom nu a dovedit investitia de 1,1 milioane de dolari, dar a rambursat TVA aferenta acesteia.
Radu Berceanu mai detine, prin interpusi, hotelurile Jiul si Minerva din Craiova, Panoramic din Calafat si Vila Vanatorul din statiunea Victoria si a fost unul dintre actorii scandalurilor "Sunoil" si "Minola".
Pe linie parlamentara a ajuns pana la varful Senatului, al carui vicepresedinte a fost, fara sa renunte, o perioada, la statutul de administrator al uneia dintre firmele sale, situatie care l-a plasat in postura de incompatibilitate.
Potrivit presei centrale, Berceanu se afla pe locul II intr-un top al celor mai bogati ministri care formeaza actualul guvern, avand in conturi 1,5 milioane de euro. In plus, el detine trei apartamente, doua autoturisme si bijuterii in valoare de 12.000 de euro, potrivit declaratiei sale de avere.

Gheorghe Pogea - ministrul Finantelor

In CV-ul lui Gheorghe Pogea, cea mai importanta mentiune este functia de director general la Siderurgica Hunedoara, in perioada 1997- 2000, dupa care a fost angajat ca administrator la societatea Marmosim Simeria, detinuta de Adriean Videanu, motiv pentru care a fost calificat drept "omul de casa" al acestuia. A fost manager la firma lui Videanu pana in 2005, cand devine vicepremier in guvernul Tariceanu 1.
Ceea ce omite sa specifice insa CV-ul ministrului de Finante este ca revolutia l-a prins in functia de secretar PCR cu probleme economice la nivelul municipiul Hunedoara. De asemenea, scoala de activisti PCR de la Timisoara, absolvita de Pogea, nu apare printre numeroasele cursuri postuniversitare si specializari trecute in CV. Intr-o emisiune televizata, in primele zile dupa numirea in functie la guvern, el a declarat ca in 22 decembrie 1989 se afla in combinatul siderurgic de la Hunedoara. Insa angajatii societatii povestesc cum seful lor incerca sa-i lamureasca sa reia lucrul si sa "lase prostiile cu revolutia".
Un raport al Institutului pentru Politici Publice, bazat pe date funizate de RA-APPS, preciza ca, in anul 2006, Gheorghe Pogea, impreuna cu alti trei fosti demnitari, locuia intr-un imobil de protocol, desi nu mai facea parte din guvern.
Tot in 2006, Gheorghe Pogea a fost acuzat de presa ca ar fi dat ordin unui angajat de la Directia de Drumuri sa-i asfalteze drumul care ducea la casa sa de vacanta de pe lacul Cincis.
Surprinzator sau nu, Gheorghe Pogea se incadreaza la capitolul "ministri saraci". In declaratia sa de avere postata pe site-ul guvernului si datata iunie 2006, ministrul Pogea declara un teren intravilan, o casa de vacanta si un apartament: toate impartite cu sotia. La acestea se mai adaugau doua conturi care insumau 1.500 de RON.

Adriean Videanu - ministrul Economiei

Adriean Videanu, fost primar al Capitalei, a castigat nu mai putin de patru mandate de deputat, intre anii 1990 si 2004, in judetul Teleorman. Ca si Pogea, intre anii 2004 si 2005 a fost vicepremier (ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic) in guvernul Tariceanu 1. A renuntat insa la functie dupa ce a castigat primaria Capitalei.
In perioada cand a fost primar general al Capitalei, a fost acuzat de mai multe ori in presa ca si-ar fi crescut afacerea firmei sale, Titan Mar (unde a detinut functia de presedinte intre anii 2003-2004), prin achizitii facute din bugetul Primariei. Un raport al Curtii de Conturi arata insa ca doar 1,62% dintre bordurile din Capitala proveneau de la firma primarului. Numele sau a fost vehiculat intens in scandalul legat de Parcul Bordei si nu numai.
Administratorul Explomar SA Caras-Severin, societate care a efectuat ani de zile lucrari in zona Rosia Montana, a acuzat firma patronata de familia Videanu, Marmosim SA, ca a incalcat legea referitoare la licentele de exploatare a zacamintelor de marmura.
Videanu scria in declaratia sa de avere de la incheierea mandatului de primar ca detine un teren de 1.808 mp in localitatea Cincis, o casa in constructie in Snagov, pe un teren concesionat pe 99 de ani, doua apartamente in Bucuresti, bijuterii si obiecte de arta de peste 200.000 de euro. In plus, conturile sale in banca insumeaza 80.000 de RON si alti 14.000 de euro. Familia Videanu detine actiuni in valoare de peste 700.000 de RON si a incasat in anul trecut 3.200.000 RON din dividende. Cu toate acestea, in declaratia de avere apare si un imprumut de 600.000 de dolari. Adriean Videanu figureaza in Top 300 al celor mai bogati oameni din Romania.

Mihai Stanisoara - ministrul Apararii Nationale

Mihai Stanisoara a fost consilier prezidential, deputat in perioadele 2000-2004, 2004-2007, presedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, membru al Comisiei de Politica Externa.
Pe vremea cand era deputat, Mihai Stanisoara a fost acuzat de abuz in serviciu si trafic de influenta. Concret, el era acuzat ca ar fi intervenit in stoparea unei anchete a Corpului de Control al Ministerului Administratiei si Internelor care avea drept scop elucidarea conditiilor in care a fost demisa din functie directoarea Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti.
Stanisoara este, impreuna cu sotia, proprietarul a trei terenuri si a doua case in judetul Hunedoara. Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul Presedintiei, ei mai detin si bijuterii de 7.500 de euro si actiuni in valoare de peste 90.000 de RON.

Vasile Blaga - ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vasile Blaga a fost implicat in cateva scandaluri. O parte a presei centrale a acuzat faptul ca senatorul UDMR Verestoy Attila i-a vandut lui Blaga un apartament in valoare de 215.000 de euro. Conform declaratiei de avere a lui Blaga, asa cum arata aceasta la inceputul lui 2008, politicianul luase cu imprumut peste un milion de RON de la doua persoane fizice. Ambii creditori ai lui Blaga au legaturi de afaceri cu statul si cel putin unul dintre acesti creditori nu avea resurse financiare sa acorde un imprumut masiv. Blaga nu a reusit sa lamureasca misterul surselor de venit ale creditorilor lui.
Fostul sef al DGA, procurorul Marian Sintion, l-a acuzat pe Vasile Blaga, pe vremea cand acesta era ministru de Interne, ca a facut presiuni asupra sa pentru oprirea unor anchete referitoare la dezvoltarea institutiei.
In declaratia de avere de la incheierea mandatului de senator sunt trecute, pe langa datoriile de peste un milion de RON, doua terenuri in judetul Bihor, o casa in Oradea si un apartament in Bucuresti. In plus, conturile familiei Blaga aduna aproximativ 550.000 de RON si alti aproximativ 100.000 de euro.

Cristian Diaconescu - ministrul Afacerilor Externe

Evenimentul zilei dezvaluia in februarie 2008 trecutul profesional al lui Cristian Diaconescu. Potrivit documentelor, Diaconescu a intrat in randurile PCR in aprilie 1982. Inainte de revolutie, traseul social-democratului a bifat insa si legaturi cu Securitatea si functii UTC.
Diaconescu detine doua terenuri, unul agricol in Bucuresti si unul intravilan in Bucuresti, doua apartamente, doua case de locuit si tablouri in valoare de 6.000 de euro.

Nicolae Nemirschi - ministrul Mediului

Portofoliul Mediului, care va primi foarte multi bani de la Uniunea Europeana, va fi administrat de catre Nicolae Nemirschi, omul lui Radu Mazare si viceprimarul Constantei. Nemirschi a absolvit in 1984 Facultatea de Instalatii pentru Constructii din cadrul Institutului de Constructii Bucuresti. Din octombrie 2008 este doctorand al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
Potrivit presei, Nemirschi este unul dintre exponentii miscarii masonice din Constanta. Anul acesta el a devenit conducatorul (venerabilul) Lojei "Sfantul Andrei", una dintre cele 14 care exista in orasul de la malul marii.
Familia lui Nemirschi este actionara in sase firme. Fiul lui Nemirschi, Andrei, in varsta de 25 de ani, este asociat intr-o firma de constructii cu fostul fotbalist Tiberiu Curt. Societatea cea mai profitabila detinuta de familia Nemirschi, Promedas Mamaia, isi are sediul in Vila 25 de pe malul lacului Siutghiol. inainte de a fi cumparata de familia Nemirschi, Vila 25 a facut parte din activele societatii de stat Industrie, Hoteluri si Restaurante Mamaia, companie in cadrul careia Nemirschi a lucrat si inainte, si dupa privatizare.
intre 2000 si 2001, Nemirschi a fost director al Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Constanta, intre 2001 si 2004 detinand functia de arhitect-sef al municipiului.
Radu Mazare este unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai proiectului de lege privind trecerea plajelor din administrarea Directiei Apelor Dobrogea-Litoral (structura subordonata Ministerului Mediului) in administrarea primariilor localitatilor pe al caror teritoriu se gasesc plajele, lucru devenit acum foarte posibil.
in urma divortului, din 2007, fosta lui sotie Ana a ramas cu casa in care locuiau. Viceprimarul Constantei este si el pe lista "saracilor" din Guvern. El este proprietarul unui apartament de doua camere in Constanta, doua terenuri si un Jeep Cherokee, potrivit declaratiei sale de avere de pe site-ul Primariei Constanta.

Constantin Nita - ministrul pentru IMM-uri, Comert si Afaceri

Constantin Nita a fost acuzat ca detine 5% din SC Nimpex SRL, societate care a avut datorii la bugetul de stat la care a primit inlesniri de plata, plus 95 % din Fabrica de caramizi Paneti, la randul ei cu datorii la bugetul de stat de aproape un miliard de lei. Este membru fondator al Asociatiei Pro Brasov, formata majoritar din membri PSD, asociatie care a primit in 2003 prin hotarare de guvern pachetul majoritar (80%) al societatii care administreaza parcul industrial Roman SA. Imediat, in decembrie 2003, Asociatiei Pro Brasov a infiintat societatea Pro Roman, iar activele uzinei au trecut automat in administrarea acestei societati.
Potrivit cotidianului Romania libera, numele lui Nita este legat de interceptarile telefonice facute de Squadra Mobile din Sicilia, avand drept subiect discutii purtate de capi ai mafiei italiene. In acele convorbiri, mafiotii s-ar fi referit la Nita ca la un om de legatura cu reprezentantul lor in Romania, Paul Brener.
Nominalizat la Ministerul IMM-urilor, Nita are doua case de locuit, peste 85.000 de metri patrati de terenuri pe Valea Prahovei si actiuni la cinci societati. El a donat fiicei sale, Luiza Ramona, tablouri evaluate la 22.400 de euro. Nita mai are doua case in Brasov si un cont bancar de 55.000 de euro.

Victor Ponta - ministrul pentru Relatia cu Parlamentul

Victor Ponta este presedintele Fundatiei Secolul XXI, din al carei consiliu director mai face parte si Ioan Mircea Pascu. in decembrie 2001, fundatia a achizitionat in urma unei licitatii organizate de Ministerul Finantelor complexul Astoria din Mamaia (fostul hotel PCR), pentru suma de 10 miliarde lei, la numai un an hotelul fiind vandut PSD pentru suma de 7,5 miliarde de lei. Fundatia Secolul XXI este actionar majoritar la Radio 21, beneficiara a multor programe cu bani din fonduri europene. in mandatul parlamentar 2004-2008, Ponta a facut afaceri cu statul: a reprezentat complexele energetice Turceni si Rovinari ca avocat, in asociere cu firma de avocatura Sova & Partners, de aceea Ponta s-a aflat pe listele Coalitiei pentru un Parlament Curat.
A fost seful Corpului de Control al Guvernului Nastase. Ponta a fost acuzat, in 2006, de catre un functionar din Ministerul Educatiei si Cercetarii, ca a musamalizat cazul Puwak in perioada in care conducea Corpul de Control al Guvernului.
Ca avocat, Ponta a castigat 470.500 de RON. El este proprietarul unei case si a vandut, in 2008, cu 200.000 de euro, un apartament.

Catalin Predoiu - ministrul Justitiei si al Libertatilor Publice

Catalin Predoiu este singurul ministru care isi continua mandatul si in noua legislatura. Totodata el e si singurul membru al guvernului de provenienta liberala, fiind membru PNL din 1991. A devenit ministru al Justitiei in guvernul Tariceanu in februarie 2008. Membru al Baroului Bucuresti din 2003, Predoiu a primit Premiul Academiei Romane in calitate de coautor al unui tratat privind societatile comerciale.
Predoiu e cunoscut pentru faptul ca a oferit consultanta Rompetrol inainte de a fi ministru si e numit "avocatul lui Patriciu". De-a lungul ultimului an el a inregistrat o serie de esecuri, nominalizand la sefia DNA pe Monica Serbanescu, nume contestat de societatea civila si respins de seful statului.
Predoiu a castigat in ultimul an impreuna cu sotia lui peste 1.000.000 de RON. In declaratia de avere sunt trecute bijuterii si obiecte de arta in valoare de 57.000 de euro.

Gabriel Sandu - ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Ministrul Comunicatiilor face parte din grupul disidentilor liberali care au parasit PNL si s-au inscris in PD-L. Potrivit presei, Gabriel Sandu a fost acuzat recent de inselaciune de catre doi proiectanti in constructii. Cei doi sustin ca, dupa ce au realizat proiectul si au obtinut toate autorizatiile necesare, deputatul a refuzat sa plateasca ultima factura, in valoare de 87.724 de RON. Numele sau apare si intr-o sesizare a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.
Intr-un top al averilor ministrilor, Gabriel Sandu ar ocupa ultimul loc. Sigurele bunuri ale lui Gabriel Sandu au fost luate de catre fosta sa sotie, in urma divortului. Sandu apare doar cu un venit de aproape 50.000 de RON anual, de pe urma functiei de deputat, si cu actiuni la o firma din Prahova.

Elena Udrea - ministrul Turismului

Numele Elenei Udrea si al sotului sau, Dorin Cocos, au fost legate de mai multe afaceri controversate despre care presa a relatat in ultimii ani. Dorin Cocos este acuzat ca are relatii stranse cu apropiati ai PSD si ca este asociat in afaceri cu Alexandru Bittner, prietenul din anii liceului al fostului premier PSD Adrian Nastase. Presa centrala relateaza ca sotul Elenei Udrea detine doua hoteluri Eurohotels din Bucuresti, iar vechii parteneri ai lui Cocos - Alexandru Bittner si Adrian Petrache - sunt puternic angrenati in afaceri din domeniul coordonat acum de Elena Udrea.
in iulie 2003, Oficiul National Registrul Comertului emitea certificatul de inregistrare al companiei Turism si Agrement SA, axata, dupa cum arata si numele, pe activitati de agrement turistic. Cu sediul in satul Jurilovca, judetul Tulcea, actionariatul a fost impartit intre Piscicola Tour (54% din actiuni), patronata de Alexandru Bittner prin intermediul unui offshore infiintat la Londra, si firma de stat Mamaia SA (45% din actiuni), ale carei participatiuni sunt detinute de Ministerul pentru IMM (din care se desprinde portofoliul incredintat Elenei Udrea).
Ministru al Turismului, Elena Udrea a castigat in 2008 de aproape douazeci de ori mai putin din activitatea didactica (5.177 de RON) decat ca avocat (101.000 de RON). impreuna cu sotul ei, Dorin Cocos, Elena Udrea detine mai multe case si terenuri in centrul Capitalei, actiuni la patru societati si o colectie de bijuterii evaluata la 50.000 de euro, dar si o datorie de peste trei milioane de euro la BRD.

Ecaterina Andronescu - ministrul Educatiei si Cercetarii

Ecaterina Andronescu a fost poreclita "Abramburica" de studenti prima data cand s-a aflat in fruntea Educatiei. Pe timpul primului mandat de ministru, Andronescu a luat mai multe masuri controversate, care au dus la o stare de confuzie in invatamantul romanesc. Printre acestea: reintroducerea obligativitatii examenului de admitere in facultati, revenirea la examenul de admitere in licee, dar si schimbarea metodologiei de corectare la bacalaureat.
Ecaterina Andronescu figureaza pe listele negre ale Coalitiei Romania Curata, avand actiuni impotriva statului de drept.
Ecaterina Andronescu este proprietara unui apartament de 170 de metri patrati in Capitala, detine un autoturism cumparat in anul 2002 si are conturi bancare de aproape 106.000 de euro si 290.000 de RON.

Ionut Bazac - ministrul Sanatatii

Ionut Bazac, nascut in anul 1968, a absolvit Facultatea de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti. A fost implicat in perioada 2004-2005 in dosarul "Sanatatea". Atunci a fost audiat de procurorii DNA in legatura cu transferul ilegal a cinci miliarde de lei vechi catre mai multe societati comerciale, care intermediasera cumpararea de aparate de purificare a aerului pentru spitale.
Bazac este membru al organizatiei PSD Braila si membru fondator al Asociatiei pentru Promovarea Tinerilor, alaturi de Victor Ponta si Serban Roibu (fiul trezorierului PSD Aristide Roibu). Bazac a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, in timpul guvernarii Nastase. Totodata, el a fost patron al firmei Global Finance&Leasing, impreuna cu Serban Roibu. impreuna cu sotia sa Camelia, Bazac a fost manager Maserati in Romania. Ionut Bazac a infiintat, anul trecut, firma Forza Rossa SRL, importatorul oficial Ferrari in Romania, unde detine 47,5% din actiuni.
El a demisionat recent din functia de presedinte al acestei societati, care are o cifra de afaceri de 6 milioane de euro. Bazac mai detine si functia de administrator delegat al SC Inox SA, unicul producator de componente si articole din otel inoxidabil din Romania.
 
Ilie Sarbu - ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Ilie Sarbu a reusit in perioada in care a fost ministru al Agriculturii (2002-2003) sa cumpere de la RAPPS, printr-o inginerie legislativa, vila in care statea. Imobilul, in suprafata de peste 364 mp, situat in centrul Bucurestiului, a fost transformat in sediul Fundatiei Romania, intrand astfel in categoria imobilelor care puteau fi vandute, lucru care s-a intamplat chiar a doua zi, cand a fost cumparat de Ilie Sarbu cu 200.000 de euro, casa valorand de patru ori mai mult.
Sarbu a figurat pe listele negre ale Coalitiei pentru un Parlament Curat, fiind acuzat ca "Agroindustriala Grabtim SA, un fost IAS din judetul Timis, evaluat la 19 miliarde de lei si cu o productie in valoare de 16 miliarde de lei, a fost privatizata in 2002, ajungand prin intermediari (firma SC Hendel SRL, satelit al lui Fangmeier) la Fangmeier SRL, pentru suma de doar 1,2 miliarde de lei. Sotia lui Ilie Sarbu, Sarbu Mariana, a incasat, conform presei, si in anul 2007, 9.600 de euro de la Fangmeier GmbH, in calitate de consilier relatii cu Romania".
In perioada in care a fost ministru al Agriculturii in Cabinetul Nastase, Ilie Sarbu a fost acuzat de un fost ofiter al Securitatii Timis ca ar fi fost racolat de Directia de Informatii Externe, care l-ar fi folosit intr-o misiune la Vatican. CNSAS a decis ca Ilie Sarbu nu a colaborat cu serviciile secrete ale statului comunist, dar ulterior au aparut informatii ca Sarbu ar avea un dosar la UM 0610 - Directia I a Securitatii. Sarbu a dezmintit toate aceste acuzatii.
Sarbu detine o casa de locuit in Bucuresti si bijuterii si tablouri in valoare aproximativa de 60.000 de euro.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
1508
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22