Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFGâdea, demisia! La gerunziu
2012-03-15
19

Misiuni tot mai grele i s-au distribuit, de la penitența de a sta în fața lui Pascal Bruckner ca la poarta nouă, până la ghinionul de a fi scos la tablă de premierul Mihai Răzvan Ungureanu și prins cu lecția neînvățată.

S-a umplut paharul! Așa nu se mai poate! Dl.Gâdea este la capătul puterilor, nu-l mai ține prestația. E nesigur, e complexat. Geaba îl împachetează recuziterii în costume mătăsoase cu eticheta pe mânecă, geaba îi lustruiesc subalternii pantofii și freza, geaba i se înalță jilțul din platou de-o palmă desupra celorlalți, arată pur și simplu epuizat. S-au adunat multe: șpagatul peste adevăr de fiecare seară, tumbele exersate în salonul patronului Felix, exercițiul la paralele față de realitate, toate cauzând boli fatale de coloană. Misiuni tot mai grele i s-au distribuit, de la penitența de a sta în fața lui Pascal Bruckner ca la poarta nouă, până la ghinionul de a fi scos la tablă de premierul Mihai Răzvan Ungureanu și prins cu lecția neînvățată. I s-au despletit complet întrebările, i-a pierit surâsul onctuos, i s-au scurs fondul de ten și tupeul obișnuit, iar bolnavii de cancer folosiți ca gardă pretoriană nu l-au mai putut, nefericiții, ajuta. Până la momentul ambițios al interviului de alaltăieri, dl.Gâdea s-a mai descurcat cumva în gălăgia toxică a Antenei 3, flancat de coriști zeloși, dornici de celebritate. Jurnalismul nu e chiar pentru oricine, iar televiziunea este la fel de nemiloasă ca și politica: scoate în evidență defectele, dezvăluie lacunele, erodează. Iar publicul aplaudă ascensiunea ca și prăbușirea, exact ca pe vremea gladiatorilor.I s-a mai încredințat și funcția de director general, ceea ce înseamnă că dl. Gâdea răspunde oarecum de finanțele familiei Voiculescu, învățată cu viața de lux. Și ce-a făcut? A produs găuri în buzunarul patronal de câteva sute de mii de Euro plătiți ca amenzi la CNA (asta în condiții de clemență), a generat procese, care și ele costă, și-a tras plăți groase pentru o prestație tot mai subțire. Apoi s-a autovictimizat public, că să justifice deficitele. I s-au tot iertat, fiindcă ambâțul și încrâncenarea politică ale numitului Felix vor fi fost satisfăcute de câte o invectivă plasată sub centura dușmanului, sau de câte o manifestație orchestrată manu propria.

Dar acum nu se mai poate! Au ajuns Antenele sub ilustra direcțiune de râsul presei și al lumii cu Mirela bugetara, o manipulare pe cât de stupidă pe atât de ticăloasă, taxată de revista Kamikaze: iei o vânzătoare din piață, o pui să cumpere două roșii și o prezinți ca pe o bugetară sărmană care nu-și permite mai mult. În secvența următoare se vede cum femeia vinde liniștită la taraba ei. Ce vinde? Roșii. Mai mult, dl. Gâdea nu-și mai poate ține deloc firea (aoleu, Firea?), își insultă în direct interlocutorul, devenit subit ”dobitoc” sau ”nesimțit”.

E nasol de tot. Până și Gramatica s-a supărat pe dl.Gâdea, după ce i-a frânt o mână în mod ”salutar” și i-a făcut un cucui cu pluralul și genitivul capitalei moldave. A sărit Mircea Badea să-l sprijine, fiindcă avea Abecedarul la el: „Domnule Ungureanu, știu eu să pun Iașiul la gerunziu”, s-a rățoit Mircea Badea la premier în seara cu pricina. Bloggerița Andra-Daria Szasz, prietenă cu Gramatica, zice că ar fi o soluție pentru gerunziul substantivelor proprii, o inovație lingvistică marca Badea-Gâdea: ”Personal sunt foarte curioasă cum se poate conjuga un substantiv, iar în cazul de față, substantivul propriu „Iași”! Singura variantă pe care o primesc este asta, domnule Mircea Badea: Ieșind. Din presă”. Vedeți, de asta se cere demisia domnului Gâdea. Pentru binele lui și sănătatea presei. Dacă nu își dă demisia, trebuie suspendat. Cel puțin cu telecomanda.

Articol publicat de HotNews

TAGS :
Recomandari
Comentarii
dadu 2012-03-23
corect , bine alcatuit si scris ! telecomanda o are fiecare , deosebirea in a vedea un adevar si un fals depinde de numarul de biti al fiecaruia , convingerile sale au efect la cei cu unitatea centrala defecta sau redusa .
doinad 2012-03-21
Articol foarte bun. Felicitari!
Ciripoi Porumbacu 2012-03-20
Excelent articol. Nu o spun eu , ospun toti strofocatii astia USL-isti care au dat navala spre a injura si a incerca sa desfiinteze articolul.
Sertorius 2012-03-19
Onorabila Dna, frizati ridicolul, dorind sa-l executati intelectual pe dl Gadea, in conditiile in care dvs sunteti in mare jena la acest capitol. Sensul unui cuvant (salutar) tine de registrul semanticii, nu al gramaticii. Cat despre demisie, cine sta pe banii publici? Directorul televiziunii lui Felix sau premierul Romaniei? Poate n-ati aflat, insa interviul pe care-l analizati atat de prost aici era luat de dl Gadea dlui Ungureanu, nu vitavercea. Din cauza unor persoane ca dvs, presa noastra e insalubra.
daria 2012-03-19
Domnule profesor, de o buna bucata de vreme, dezamagiti.Ar fi f indicat sa va aplecati cu mai multa atentie asupra ,, prestatiei,, dumneavoastra, pt ca barna e...mare , mare.Imi pare rau, dar din punctul meu de vedere nu aveti dreptul moral sa faceti astfel de aprecieri, ...deci atentie la barna!
gyorgy tozser 2012-03-18
Gadea nu ga(n)dea. Nasol.Naspa.
Farimita 2012-03-17
Am impresia ca Arhigroup sau Arfigrup,este char autorul articolului.Spun acest lucru deoarece isi permite sa posteze comentarii unde isi jigneste cititorii iar cand unul din acestea scrie un comentariu in care ii atrage atentia de greselile facute nu doreste sa posteze acel comentariu,e cazul meu!
silenzio-stampa 2012-03-18
am observat acelasi lucru si in cazul meu.
Liviu din Timisoara 2012-03-16
Doamna Armanca, vorbiti despre un post TV privat. Patronul pune acolo pe cine vrea el. Si ala pus spune ce-i pica bine patronului.Asta-i treaba lui. Nu era clar ? Ce-a fost mai intai : Felix in politica sau postul lui , ca am uitat ! Ah, mai incearca ei cate o perfuzie cu sange albastru pe platou, deh... Au incercat cu Pascal Bruckner, ca noi sa remarcam: " Stiti, parerile astea nu sunt ale noastre, cei interesati intr-o directie clara, nu ! Sunt idei, sunt general valabile, expresii ale bunului simt comun.Uite cine ne frecventeaza si ni le impartaseste ". Ei, exact asa au pus laba bolsevicii pe o parte din intelectualitatea de stanga, din Franta. Pana ce s-au lamurit si aia ! Cunoasteti domnule Felix , este ?ABC-ul manipularii !
STAN PATITU 2012-03-16
Antena 3 este o societate privata. Emisiunile lui Gadea au un rating foarte mare. Pe tine nu te scandalizeaza DD dar te scandalizeaza Gadea. A avut o zi proasta dar nici MRU nu m-a convins cu nimic. Nu am inteles cum explica el spaga pe care a luat-o nevasta sefului spionilor de la o firma straina. Chestia cu ANI este ridicola. Asta conteaza. Cu Gadea este simplu : nu te mai uita la Antena 3. Uita-te la TVR-uri, B1, Prima, PRO TV, GIGA, etc, etc, etc. Dovada ca Gadea este forte bun este toate ziarele vorbesc numai de el si de Antena 3 iar de restul televiziunilor, care sunt o droaie, nimic !... Nici o vorba! Diseara tot la Gadea o sa te uiti.
Farimita 2012-03-15
D-na Armanca,pun si eu o intrebare de bun simt:nu poti dormi de grija lui Gadea?crezi ca trebuie sa strici hartia si sa ne spui parerea despre acest om? Fiti fratilor jurnalisti si tratati probleme serioase.Iti statatea mai bine daca vorbeai de problemele de fond ale emisiunii si nu va luati toti ca ulii de un coleg de breasla,nu stiti sa vanati decat lucruri minore si sa faceti din tantar armasar, fie din invidie fie din prostie! Si, culmea toti sunteti in slujba lui Basescu,ca sa ma exprim elegant.
arhigroup 2012-03-16
Fiind doar o particica dintr-o parte, doar o faramita, este fatal sa nu ai simtul umorului, asa cum il au oamenii intregi la fire. Vezi, asta e cusurul tau si-al vostru: dupa ce ca sunteti , in general, cam analfabeti, n-aveti nici simtul umorului. Ar fi inutil sa-ti evidentiez ca articolul are sare si piper, are poanta.
TACEREA MORTII 2012-03-15
GRAMATICI, CRITICI, PLICI DIN BICI PE LA OPINCI : chin mult, efort mare, se lucreaza atent la demolare, la infinitiv, la imperfect, la mai mult ca perfectul, la diverse trecuturi, la imperativ si trecind prin STRONTIU, la viitor. Totul fiind la conditionalul mai mult decit chinuit si salvat cu gerovitalul ala de gerunziu Dupa ce am privit si eu de pe alte meleaguri celebra emisiune de pe meleagurile natale, cu mai mult decit celebrul detestat Gadea, in care celebrul xx7, transpiratul si roz-bonbonul prim ministrul cel Intelectual MRU, care le intoarce si le rasuceste elegant ca la carte, AI CARTE AI PARTE ! doresc DOAR sa va spun, ca in bataliile intre caste, mafii, partide politruce, nume proprii, banditi si hoti mai mari sau mai mici, interese si alte manele-manicheiste CA : N-A FOST domne, GRESEALA DE GRAMATICA, N-A FOST DELOC, oricit va strofocati s-o puneti pe talger. SI nici urma de vreo bucatica de Umilinta, chiar cautata cu microscopul si in toate dictionarele posibile si existente. Domnul cu nume predestinat, nu o sa-si piarda nici Capul, nici Postul si nici celebritatea, faima, emisiunea, talentul, publicul, inteligenta, incultura, mitocania, banii si influenta. Cind omul a fost fin, subtil, elegant, si s-a jucat cu " salutarA", " salvat " si " salutare ", SALUT ! l-ati luat drept prost si timpit. Cind omul este gretos, oribil, agramatical, mitocan si-si face printre altele Meseria, aia care este, de curva televizionata si privita de o multime in transa ca-ntr-o betie continua, si mai si-o face si BINE, domne, foarte bine, ca va ( ne) place sau nu ( nu asta e discutia !) atunci ! il luati de Baiat Destept, Inteligent, cu Schepsis si cu Fistic. S-a strecuart domne undeva o greseala de tipar in algoritmul mentalitatilor locale, autohton-autentice, pure si neaose. Aici da o greseala, nu-s eu medic s-o depistez, dar se vede de la o posta, prea e cusuta cu atza maron kaki. Cine doreste mai multe lamuriri sau alte clarificari, inainte de-a ma injura cu placere, il rog, sa(-mi) citeasca toate comentariile pe aceasta " tema " ( in special cel de la articolasul imberb, semnat ::: risu plinsu : editie on-line ;;; " O gramatica salutara ptr. Gadea " ;;;) Cit despre Titlul cu Demisia, oricit ar fie el de, la gerunziu, e chiar ...de bascalie, da rau ! Oare cind vom invata sa nu mai facem publicitate pe Gratis ?!? si asta e o meserie !
silenzio-stampa 2012-03-15
atacurile furibunde asupra moderatorului par o incercare disperata de a acoperi un fiasco total al premierului in materie de comunicare. acesta nu numai ca nu a raspuns la nici o intrebare cu subiect si predicat, dar a lansat si teme false de genul ghici cata gramatica a invatat eleva cazuta in hazna?
arhifroup 2012-03-16
Furibund esti doar dumneata, intrucat, contrar semnificatiei pseudonimului sub care ascunzi penibila existenta, ne impiedicam de pastarile dumitale penibile (de dai in vorba, cum ar spune romanul) prin toate jurnalele. Mai ia, domnule, o pauza, mai iarta-ne.
Richer 2012-03-15
Superb articolul, cam subiectiv totusi, dar merita citit.
cetatean 2012-03-16
O fi trust privat dar un strop de decenta e obligatoriu! Tare articolul!
arhigroup 2012-03-16
Rautatea viscerala gratuita aluneca in incoerenta, o caracteristica - de altfel - a demersului pseudo-stangii romanesti (fosta Secu + P.C.R.). Domnul Ungureanu nu este intrucat subiectul articolului este domnul Gadea, lucru lesne de observat. Cat despre domnul Basescu, alta obsesie a prostilor din U.S.L., este bine, sanatos, la Cotroceni.
elena 2012-03-15
pacat de copacii taiati sa se fabrice hartie de scris pentru articole de acest gen...dl Ungureanu este pe nicaeri asa ca tabloul lui Vida Gheza ...daca ar avea putina minte ar demisiona si ar fugi in lume sa nu mai auzim de el si l-ar lua si pe mentorul sau Basescu...
Total 19 comments.
1653
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22