Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Felipe al VI-lea devine REGELE Spaniei la miezul nopții
D.G. - - - -
2014-06-18
Actualitate Interna
0

Prințul moștenitor Felipe de Asturias va deveni de facto regele Felipe al VI-lea al Spaniei miercuri la miezul nopții, când va intra în vigoare legea organică a abdicării. Regele Juan Carlos I al Spaniei a semnat legea și a promulgat-o miercuri după-amiază, punând astfel capăt domniei de 39 de ani, începute odată cu proclamarea în fața legislativului, în 1975, informeaza Agerpres.

Regele Juan Carlos I al Spaniei a semnat și promulgat miercuri legea organică a abdicării, pe durata unei ceremonii scurte și solemne care a avut loc la Palatul Regal din Madrid, în prezența reprezentanților instituțiilor statului. Monarhul nu a rostit niciun discurs, însă după ce a semnat și promulgat legea, el și-a îmbrățișat fiul, pe prințul moștenitor Felipe de Asturias, și l-a invitat, simbolic, să-i ia locul, în dreapta Reginei Sofia.

Legea organică a abdicării, promulgată de monarh și contrasemnată de premierul spaniol Mariano Rajoy, intră în vigoare la miezul nopții, în primul minut al zilei de joi, 19 iunie, când va fi publicată în Monitorul Oficial al Spaniei. În același moment, Felipe al VI-lea va fi regele Spaniei, iar fiica lui cea mare, infanta Leonor, va deveni automat prințesă moștenitoare de Asturias.

Ceremonia de proclamare și întronare simbolică a noului rege Felipe al VI-lea, în dreptul coroanei și sceptrului monarhiei spaniole, în fața camerelor reunite ale legislativului spaniol are loc joi, 19 iunie, începând cu ora locală 10,30. Festivitățile de proclamare vor începe însă la Palatul Zarzuela, la ora locală 9,30, unde regele Juan Carlos îi va impune fiului său banderola de comandant al forțelor armate.

TAGS :
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
211
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22