Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFElena Udrea, colivăreasa PDL
2012-04-03
64

Cu egoul umflat până la a se închipui o Margaret Thatcher a României, avidă de putere, în goană după notorietate, cu gesturi excesive şi incapabilă să înţeleagă constrângerile unei poziţii oficiale, cu un mariaj şi nişte relaţii nepotrivite cu banul public, Elena Udrea a devenit de neoprit şi de necontrolat.

Cu egoul umflat până la a se închipui o Margaret Thatcher a României, avidă de putere, în goană după notorietate, cu gesturi excesive şi incapabilă să înţeleagă constrângerile unei poziţii oficiale, cu un mariaj şi nişte relaţii nepotrivite cu banul public, Elena Udrea a devenit de neoprit şi de necontrolat.

Excluderea lui Cristian Preda din PDL este încununarea politicii şubrede, eminamente oportuniste, fără vreo fărâmă de viziune şi onestitate, consecinţa şirului stupid de gafe făcute de Elena Udrea în Bucureşti.

Doamna poate deja să strige triumfătoare: „v-am ciuruit“. De data asta, PDL şi electoratul bucureştean. Mai rău, cele numai 2 voturi împotrivă, Paleologu şi Baconschi (Macovei era în avion la ora aia), arată că întreaga conducere a PDL este dominată de antiintelectualism, de tipologia Prigoană-Udrea- Oltean-Blaga, baronii sub a căror greutate moare strivită orice urmă de reformă şi modernism. Vreo mirare? Nu. Încă de la bun început, tinerii reformişti au fost văzuţi cu ochi răi, impuşi de Băsescu, prea idealişti, principiali şi oneşti pentru gustul baronilor şi baroneselor.

Poziţionările lor împotriva practicilor de partid-stat şi a corupţiei, pledoaria pentru integrităţi, coerenţă şi logică politică au fost înghiţite ca o „broască râioasă“, vorba „barosanului“ Oltean. Anarhia organizatorică din PDL, dominaţia exercitată de la Congres încoace de noua tripletă Udrea-Anastase-Oltean, plecarea lui Frunzăverde cu toată filiala şi un întreg cortegiu de primari, pierderea majorităţii la Senat, toate sunt consecinţa directă a incapacităţii lui Emil Boc de a gestiona partidul. A puterii excesive deţinute Elena Udrea prin susţinerea acordată continuu de Traian Băsescu. Decapitarea lui Cristian Preda se înscrie în această logică. PDL, sub înalta îndrumare a Elenei Udrea, a ales între Prigoană şi Preda, între două tipuri de politician. Pentru că mesajul transmis de excludere transcende conflictul punctual legat de strategia pentru Bucureşti, este capitularea partidului în faţa politicii de conjunctură, clientelare, făcută la gura tabloidelor şi a contractelor cu statul.

Criticile lui Preda au deranjat mereu (bomboana pe colivă a fost susţinerea acordată lui Nicuşor Dan), dar de data aceasta au lovit direct în Elena Udrea, care a înregistrat un eşec preelectoral de anvergură şi are şanse bune să îngroape întregul partid. Eşecul alianţei electorale cu UNPR-ul generalului Oprea şi paritatea pe listele de consilieri, care ar fi trebuit să fie indezirabile de la bun început, este rezultatul unei politici al cărei principiu de bază este lipsa oricărui principiu. Încurajarea trădării, a oamenilor lipsiţi de caracter, a şantajabililor şi dosariabililor, culminată cu impunerea lui Piedone, ieşit direct din sacoul model Apaca al lui Dan Voiculescu, ca şef de campanie al PDL, s-a întors împotriva artizanei acestei nefaste strategii. Cu 2 luni înainte de alegeri, PDL nu are candidaţi în 4 sectoare, asta dacă nu cumva defectează şi Onţanu la USL, iar la Primăria Capitalei l-a propus pe Prigoană, copia cu plici a lui Oprescu. La atât se reduce resursa umană marca Udrea, aceste zdrenţe au rămas din prestigiul PDL.

 

Cu egoul umflat până la a se închipui o Margaret Thatcher a României, avidă de putere, în goană după notorietate, cu gesturi excesive şi incapabilă să înţeleagă constrângerile unei poziţii oficiale, cu un mariaj şi nişte relaţii nepotrivite cu banul public, Elena Udrea a devenit de neoprit şi de necontrolat. Imaginea sa negativă, e adevărat, făcută de multe ori de presa adversă exclusiv pe chestiuni minore, poşete, tocuri şi alte frivolităţi de genul acesta (nu am fost niciodată de acord cu atitudinile macho, nici cu vulgarităţile gen „Nutzi“ sau aluziile legate de viaţa sa personală), a afectat partidul de o mie de ori mai mult decât toate declaraţiile lui Cristi Preda la un loc. Cu parfumul său de clientelism, bugetul lăbărţat de la Ministerul Dezvoltării, tenacitatea şi ostentaţia confruntării, Elena Udrea a ajuns să fie cel mai detestat membru al Cabinetului Boc, dar şi al PDL. Greşelile ei: prostia campaniei pentru desfiinţarea sectoarelor, subminarea din start a Mişcării Populare, căreia i-a asociat nume precum cel al lui Gigi Becali şi Dan Diaconescu, relaţiile apropiate cu Gabriel Oprea, motiv pentru care a presat pentru mariajul cu acte în regulă cu UNPR, au adus prejudicii care, iată, nu mai ţin doar de imagine.

Până acum, Elena Udrea nu a răspuns pentru nimic, deşi adversarii ei din rândul „greilor“, în frunte cu Vasile Blaga, au atacat-o de nenumărate ori, aversiunea dintre cei doi fiind de notorietate. Un eşec la Bucureşti, previzibil, ţinând cont de haosul care domneşte, i-ar putea fi fatal pentru cariera politică. Să ne amintim că însuşi Blaga, după rateul în faţa lui Oprescu de acum 4 ani, s-a retras de la conducerea filialei Bucureşti. Acest exemplu îi va fi aruncat în faţă Elenei Udrea. În final, nu pierderea Bucureştiului i s-ar putea reproşa doamnei Udrea, deşi incapacitatea de a găsi un adversar pe măsura lui Oprescu i se datorează totuşi, ci dimensiunea pierderii. Şi mai ales semnificaţia şi consecinţele.

Altfel spus, PDL a propus un candidat care se adresează în principal electoratului PSD şi PP, şi nu electoratului tradiţional al democrat-liberalilor, atâta cât mai e. Cum votul în Bucureşti a avut mereu o componentă politică puternică, este puţin probabil ca Prigoană să rupă de la USL, nu va mai avea nici procentele care i-ar fi venit de la candidaţi de sector redutabili, PDL poate miza doar pe activul de partid. În loc să-şi conserve propriul electorat, Prigoană îl va îndepărta. De aceea, cred că eşecul va fi nu numai de proporţii mai mari decât se aşteaptă stratega Udrea, dar va duce şi la pierderea unei bune părţi a electoratului fidel. Şi cum Bucureştiul dă tonul, acum mai mult decât altă dată, eşecul se va propaga la generale. Dacă însă Elena Udrea îşi va pierde puterea în partid şi acest tip de politică va fi penalizat, trăgând linie, lucrurile s-ar echilibra. //

TAGS :
Recomandari
Comentarii
Mirko 2012-04-08
Articolul este OK, dar ideea cu antiintelectualismul este fortata. Mai intai ca in politica nu intelectualismul conteaza ci aderenta la masa alegatorilor. In al doilea rand, o treaba pe care autoarea ar trebui sa o stie: in partide natura relatiilor este de tip mafiot si aspectul asta este chiar ma departe de intelectualism decat ce am afirmat mai inainte.
Horatiu 2012-04-08
Cazul Elenei Udrea e flaore la ureche.. Intre timp, s-a intamplat o magarie si mai mare : maimutoiul Ponta a rupt scrisoarea prin care presedintele propunea adunaturii politice a USLei ca renuntza la restul mandatului in schimbul modificarilor necesare in Constitutie. Dupa mineriade si suspendarea din 2007, ati putut vedea o marlanie politica mai mare ? Si toate apartin acelorasi mironositze din opozitie (fara excepstie). Pai, sa nu scuipi intre ochi !?
VISANDU 2012-04-07
Udrea, adica CICCIOLINA de Plescoi, este datoare lui MOS TEACA Oprea, generalul cu 40 de stele date de un BOLSEVIC RESAPAT, Iliescu, si de un BETIV MANELIST, Bashinescu. Sprijinul dat de Mos TEACA, Oprea, CICCIOLINEI, la birou, in pat, pe jos au facut-o pe coorvetul de Plescoi mare avocat, de rahat.
Toma 2012-04-15
Este nedemn sa vorbesti in acesti termeni nemeritati despre un politician doar pentru ca este o doamna blonda, care se exprima cu destul bun simt si fara jigniri, indiferent ce parere ai despre activitatea domniei sale. De altfe, chiar si despre ceilalti politicieni suntfolosite adjective penibile. Acest stil de mahala coboara prea jos nivelul comentariilor intr-o revista cu adevarat de valoare. Si in acest mod ne descalificam noi romanii din tara in ochii oamenilor sobri si echilibrati de oriunde. Pacat. Credeam ca o sa fim mai buni decat eram in comunism dar se pare ca iese la iveala tot ce este mai rau in noi. De unde oare atata rautate si mitocanism.
Camelian Propinatiu 2012-04-07
Marea greseala a doamnei Udrea, despre care va vorbi urat istoria (si literatura), e ca a bagat o groaza de bani in orice altceva decat infrastructura intelectuala, cum ar fi Pompidou-uri, case de cultura, camine culturale, cluburi pentru tineret, biblioteci municipale, orasenesti si comunale (ca mediateci si centre publice de informare), sali de expozitie sau de concert si altele, care unele localuri mai spirituale se puteau integra ca-n Occident chiar la stadionul conceput ca Mall Cultural, fara cheltuieli insuportabile.
dadu 2012-04-07
scanteia , alimentata si de gandul alegerilor , face sa aruncati la gramada tot ce stiti si ce nu stiti , barfe ! oamenii dintr-un partid trebuie sa aiba , cred , o anumita disciplina , a te comporta si a vorbi ca la usa cortului , o faci in piata , sau intr-o publicatie , ca aceasta de ex. cert este ca fiecare are posibilitatea la exprimare , in mare parte o are , acest partid , ne place sau nu ! cu bune si rele ! uitucii sa-si aduca aminte . faptul ca justitia-si face treaba cat de cat , anumite derapari a lui udrea nu cred sa fi scapat netaxata . promisiunile usl-ului sant clare : schimbari la dna , ani , parchet general ! acest fapt nu este deranjant , dar cine va decide cu cine va fi rocada ? dupa cum arata cei trei reprezentanti ... ori sa ne punem toalele-n cap sa racnim din toti bojocii , sa insiram tot ce stim si ce am auzit pe undeva , cu gandul ca schimbam seful , ar fi curat murdar . trebuia facut la momentul respectiv , era credibil . capitanul , cu onoare ramane ultimul , un mare merit la scufundarea corabiei-i se datoreaza ! dezicerea de corabie se rasfrange si asupra celor ce au crezut candva , cel putin onorific . se pare ca ipocrizia este impartita , dar n-o vedem numai cand vrem si la cine vrem !
radu 2012-04-07
Doamna Pora,sunteti prea critica ,exagerati mult ,in legatura cu d-na Elena Udrea.Cristi Preda a sarit peste cal.Chiar nu vedeti ?Cu toate greselile lor,PDL-istii sunt superiori celor ce ne vor conduce in 2013. USL-ul si PP-DD-ul.Ma ingrozeste numai gandul la monstrii acestia sustinuti de Antene .
costel 2012-04-06
Constat ca toti analistii,comentatorii,oamenii de bine etc.si-au propus sa critice PDL,seful statului,primul-ministru bucurindu-se de un eventual esec in alegeri a PDL si un succes al USL,PP-DD.Daca USL si PP-DD o sa cistige alegerile si o sa faca guvernul,asa cum doresc aceste persoane,de suferit nu o sa sufere Basescu,MRU,Boc,Udrea s.a.ci bugetarii si mai ales pensionarii si nu cred ca se va mai gasi un alt partid ca PDL,sa indrepte lucrurile.
Mark 2012-04-06
Stimată jurnalistă,atacul dumneavoastră,rostogolit,ca noutate a unei opinii total in dezacord cu cele scrise pină acum,aduce nesperate șanse USL pentru tot ce inseamnă victotii PDL la nivelul capitalei.DE fapt,bucuria fanilor USl este de nestăvilit ,pentru că le-ati ridicat mingea la fileu.Personal,NU CRED că dl.Cristi Preda ar fi cistigat capitala.Comportamentul domniei sale in raport cu disciplina de partid ,prea mult tolerată a dus la fireasca eliminare.Dl.Cristi Preda face o politică propie,pprin televiziuni adversare politicilor PDL,prin bloguri,prin media. Si este foarte bine că o face,dar a fi membru de partid,oricare ar fi acela presupune respectul pentru ceilalti,pentru partidul insusi,lucru de care a luat la cunostintă cind s-a inregimentat.Ofensa”intelectuală”separă principiile egalității de șanse. Andreea Pora ati deschis cutia Pandorei,intr-un moment nefericit ales!Presupun că v-ati bucura ,dacă PDL pierde capitala,pentru ca,astfel se compromite Elena Udrea,luindu-vă propria victorie,impotriva PDL! Stiti,am sentimentul de deja-vu!De la „biletelul roz” care era gata să il trimită(dacă legea ar fi fost supremă)pe Tăriceanu la DNa nu ar fi fost dat de Elena Udrea publicității,sunt sigur că azi subiectul respectivei doamne ar fi existat! Deja-vu,pentru că,in acest mod s-a procedat cu Mona Muscă,de aceiasi autori,antiBăsescu,plecind de la sesizarea făcută la DNa impotriva lui Adrain Nastase!Cu terenul din Zambaccian,unde Parlamentul s-a transformat in instantă si s-a hotărit că nu poate fi subiect pentru DNA! Felicitări,doamnă Pora,faceti istorie!
AdmuS 2012-04-06
O analiza foarte buna. Concluzia mea: Elena Udrea e la un pas sa-si rupa gitul in politica mare, daca pierde Prigoana. Nici Basescu nu stiu cum ar mai putea sa impedice acest lucru, dar nimic nu este imposibil cind vorbim de Basescu. Daca insa Prigoana cistiga, Elena Udrea va deveni pasarea Phoenix. Calciiul lui ... Prigoana va face diferenta. :)
Radu 2012-04-05
Citind editorialul imi este evident un lucru. Spre deosebire de alti jurnalisti care lauda puterea, dumneavoastra chiar ii iubeati sincer, pentru ca acum se citeste furia pentru dezamagirea crunta pe care v-au produs-o. Si inainte v-am urmarit interventiile, nu eram 100% sigur, dar acum stiu ca nu puteti fi introdusa in categoria "pupincuristilor", stiti, aceia care fac ce fac din interese materiale nu din pornire interioara.
Carcotas 2012-04-06
Mare naiv esti domnule! Sobolanii parasesc corabia care se scufunda.
INTREBARE 2012-04-05
Am si eu o intrebare: Ce anume a calificat-o pe Elena Udrea din postura de fetiscana "terminatoare" de facultate particulare la postura de consilier pe probleme de integrare europeana al presedintelui si sef al Cancelariei prezidentiale iar apoi la postura de ministru stapan pe jumatate din bugetul Romaniei ??? Ce anume ??? Cultura si educatia acumulata, businessuri reusite green-field ??? CEEEE ???
RASPUNS 2012-04-05
Insira 2-3 slabiciuni omenesti si te vei "trezi" ca ti-ai dat singur raspuns!
Sean 2012-04-05
Doamna Pora, vorba englezilor..."too little, too late"! Mai incercati!
M. Mitu 2012-04-05
D-na Pora, dvs. confirmati zicala potrivit careia o dragoste mare naste o ura mare... Pacat ca ati deschis ochii atat de tarziu. Un astfel de text trebuia scris atunci cand Boc taia triumfator din salarii pentru a-i pune Elenei Udrea la dispozitie uriasul buget pentru operatiunea "Frunza turistica". In ochii mei, acest text nu va salveaza decat de la injurie, nu si de la dispret.
Tuns chilug 2012-04-05
Dupa eliberarea Parisului, "doamnele" care s-au aciuiat cu ocupantul in paturile placerii vinovate,au fost tunse chilug.Atentie doamna, tarzia lamurire nu va salveaza de frizer....
Paul 2012-04-05
Nu am vazut de mult atata ipocrizie. Toate acestea se stiau de ani Dna Pora, iar dumneavoastra pe toate canalele si in toate ocaziile erati o vajnica aparatoare a lui Traian Basescu si a PDL-ului. Bugetul labartat de la Ministerul Dezvoltarii? Nu i se daoreaza lui Basescu? Pozitia Udrei in partid nu se datoreaza lui Basescu? Pana acum nu ati vazut toate acestea? De ce spuneti abia acum cand vedeti ca se prabuseste sandramaua? V-a luminat deodata excluderea lui Preda? Nu era clar de mult ca se prabuseste? Ca ziarist independent si impartial ar fi trebuit sa spuneti aceste lucruri de cand s-au produs! Nu acum cand toti incearca sa isi scape pielea.
Lidia Toma 2012-04-04
Intrebare: daca un "bibliofil" termină de citit "Levantul" lui Cărtărăscu, se poate apuca sa citească "Amantul colivăresei" de Radu Aldulescu? Întreb şi eu...
pdist 2012-04-04
sa judecam cu capetele noastre, de la biletelul antitariceanu, aceasta madama a infectat politica romaneasca, iar basecu nu a facut decit sa o incurajeze , e faptas direct implicat!iar autoarea articolului nu a facut decit sa incurajeze aceste lucruri, desigur, n-avem dovezi, dar unii dintre confratii intelectuali ai dansei de la care se revendica(prin alipire, nu prin opera) cel putin prin participarea la cina cea crestina a lui baconski , au fost rasplatiti cu posturi...
Mark 2012-04-06
”Să judecăm cu capetele noastre”?De la”biletelul antiTăriceanu” i s-a tras toată terfelirea imaginii alăturata de alui Băsescu!Presa obedientă si sponsorizată de PNL PSD a transformat o dovada de coruprie,negru pe alb,numită TRAFIC DE INFLUENTA in ”biletel roz”,adică interpretarea in loc să il ducă pe Tăriceanu la DNA a dus-o pe madam Udrea in bratele lui Băsescu,devenind brusc ”amanta presedintelui”,de parcă anii petrecuti impreună in primăria capitalei ar fi inexistenti!Elena Udrea a devenit MACIUCA prin care dusmanii presedintelui au creat o legendă murdară,intretinută de jurnalisti ca si Nistorescu:”Nutzi,spaima p...i!Cum ai spus:să judecăm cu capetele noastre,in functie de ce ai in c ap
Laurentiu 2012-04-04
Unde erai Pora acum multi ani cand Basescu si sleata lui s-au asezat in scaunele puterii. Imi pare rau sa -ti spun dar, esti un nimeni.
ZeV 2012-04-04
Doamna Andreea Pora Ca de obicei, va sustineti expozeele cu o argumentatie blindata, o faceti apasat, cu patos, limpede si decisiv. Cred, totusi, ca a venit timpul indiferentei intelepte. Va relatez un fapt din trecutul meu relativ indepartat. Un coleg de facultate, bun familist, odata ajuns inginer (ca si mine) s-a lasat sedus de o parasuta, colega cu noi. Intamplator, sotia colegului meu, era/este ruda indepartata cu familia mea. Si eu, si sotia (mea), am incercat sa-i scoatem din cap obsesia maladiva , care, vorba unui domn cu editorial in publicatia dvs, a substituit (in mintea infierbantata a colegului meu) realitatea cu o imagine suprarealista, fara nici o legatura cu originalul. Nu am reusit. Cu cat insistam si argumentam mai tare, cu atat il apropiam, mai mult, de noul sau centru al Universului. Probabil ca isi spunea in barba :,,asta e gelos, de aia ma bate la cap". In final, s-a produs divortul, iar colegul meu s-a casatorit cu parasuta si au plecat in America in urma unui concurs de vize. Dupa cativa ani, colegul s-a intors in tara, ca un cotei jigarit, parasit de noua achizitie care, evident, si-a gasit un nou sponsor (probabil) texan. Tot ceea ce am scris nu are nici o legatura cu realitatea. Este doar o reflectare. Adica, in acord cu DEX, o ,,oglindire transfigurata a realitatii". Orice asemanare cu persoanje reale, exista doar in mintea cititorilor. ;)
Radu Humor 2012-04-05
Se da tare in Udrea, ca sa nu se ajunga la Basescu. Pai ce, asta facea ceva fara stirea sau la indemnul lui ? Poate doar cu generalul Izmana !
Alin 2012-04-04
Andy si Cici voi doi sunteti prosti facuti gramada !! ce a facut sali de sport cu x10 pretul real ?
cici 2012-04-04
multe atacuri, multe comentarii doare pentru o gafa banala din cariera lui udrea a facut o gafa si gata sariti cu gura si cu mistourile
andy 2012-04-04
de ce nu ne uitam ce a facut udrea pentru turism si ne facem atat tan tam pentru lucruri minore comparatii aiurea...hai sa fim realisti
Mihaela Viziteu 2012-04-04
Exceptional articolul ! Felicitari, Andreea Pora !
gufanu 2012-04-05
INTREBARE: Vrei sa scrie pentru ANTENE?
Cetateanul Turmentat 2012-04-04
Felicitari d-na Pora.Sunt convins ca dupa acest articol va lasati de aburelile politice si abordati un domeniu serios.JURNALISMUL! Promiteti mult.
ion 2012-04-04
eu cred ca gresiti destul de mult d-na Pora cand vorbiti de un electorat traditional PDL. acest electorat nu exista, cu exeptia poate a vechilor fesenisti, putin mai dezghetati la minte decat cei incremeniti in proiect, care s-au desprins alaturi de Petre Roman din FSN ul lui Iliescu. votantii PDl, atitia cati au fost la ultimele alegeri, au fost nemultumitii din PNL si acei mereu nemultumiti de clasa politica romaneasca, si care la fiecare scrutin spera intr-un partid salvator. electoratul traditional il reprezinta, dupa o mai veche imparteala, doar fesenistii si antifesenistii. deci PSD pe o parte si PNTCD + PNL pe de alta parte. SUBSCRIU si eu la solicitarea de a elimina comentariile injurioase.
Nevermind 2012-04-04
Daniel (cu B. si fara). Pastreaza-ti textele de Modrogan. Daca nu prestez la licuriciul mare ca idolul tau, nu inseamna ca sunt cu rusii. Stiu ca la voi e "logica" (auto)impusa, dar nu toti halim din troaca aia. Basescu nu a fost membru FSN? :)))))) Baaaiiii... sunteti caz clinic, sa mor. Vorbesti de Piata Universitatii? Hm.. Ia vezi tu cine s-a "ocupat" sa ajunga treburile cu mineri in Bucuresti. S-ar putea sa descoperi ca-l cheama Basescu. Ala care "n-a fost" in FSN :D Inca ceva... las-o pe aia cu doctrinele ca te depaseste total. Stiai ca de fapt PNTCD-ul este de stanga dpdv doctrinar si istoric? Da, partidul ala struto-camila aliat mai nou cu pd-l. Ca a ajuns de dreapta dupa lovilutie, e alta poveste.
Daniel B. 2012-04-04
Voteaza tu, Nevermind, cu PNL-ul care are acelasi discurs ca si FSN-ul lui Iliescu. Este un discurs antiamerican, inca de pe timpul lui Tariceanu, desi pozitia in care se afla Romania si interesele noastre in zona nu pot sa fie aparate decat de americani (alternativa fiind Moscova .. dar probabil pe tine te satiface varianta asta. Romania are interese in RM, pe care europenii nu sunt interesati sa ni le apere). Un discurs stangist cand e vorba de impartirea bugetului de stat. Un discurs fascist cand ne arunca lozici cu vanzarea de tara. Uita-te la OTV. Acum imi dau seama ca PNL (si USL, ca acum e tot una) nu e departe de PPDD. Si apoi de unde ai scos-o pe asta cu PNL partid de dreapta? Liberalismul este o ideologie anticrestina, antitraditionalista si progresita (deci nu poate sa fie de dreapta).
Daniel 2012-04-04
Nevermind, am zis ca a sfarsit in PNL nu ca a trecut direct in PNL. In guvernele alea FSN in care era si Basescu ministru, s-au inghesuit si liberalii ... uitucule (liberalii au fost mereu niste jigodii politice care au jucat la 2 capete). Si stiu. Tu nu il vrei pe Basescu care nici nu a fost membru FSN. Tu vrei USL-ul in care sunt exact cei doi lideri huliti in Piata Universitatii (cea adevarata din 1990, nu pamfletul din 2012), Iliescu si Roman.
fane 2012-04-04
populatia bucurestiului la ce se uita in momentul acesta la greseli verbale sau la lucrurile bune facute de udrea in turism
Nevermind 2012-04-04
Superba logica portocalie, Daniele... SUPERBA. Deci Petrica s-a desprins singur din FSN si s-a dus la dreapta in PNL, nu-i asa? :)))) PD-l din ce s-a desprins, "uitucule"???? Iti zic eu... din F S N. Dupa care a intrat in..... INTERNATIONALA SOCIALISTA. Basescu nu a prestat cumva in guverne F S N? Sa-ti mai amintesc de cat de fericit era cand a batut palma cu PSD-ul si a refacut FSN la guvernare in 2008? Isi vazuse visul cu ochii :D Antifesenistule care esti... Stiu, stiu... nu vrei Kent, nu vrei valuta... da' nu-l vrei pe Roman, il vrei pe Basescu...
Daniel 2012-04-04
Petre Roman cel desprins din FSN a sfarsit in PNL. Iata de ce o buna parte din electoratrul traditional al CDR voteza de vreo 8 ani cu PDL-ul. Eu am votat PNTCD, direct sau alianta in care se afla el, pana in 2000 inclusiv. Dupa care voturile mele au mers catre alianta DA (2004) si apoi catre PDL. Si cunosc multi anifesenisti, ca si mine, care voteaza PDL.
Emigrant 2012-04-03
Tinerii reformisti din PDL ''impusi'' de Basescu. Daaaaaa, exact. Saracul Basescu, ce neputincios este! Sa nu-i poata el impune pe reformisti din cauza lui Udrea. 22, cred ca a venit momentul sa fuzionati cu Catavencu. Aveti acelasi umor caznit.
cosmin 2012-04-04
daca ne bazam pe aceste ironii facute de presa nu ajungem nicaieri mai bine sa ne vdm doar de politica pentru ca aceste greseli le fac si academicieni jurnalisti sefi de institutii etc
cezar 2012-04-04
Cand sefa de partid vorbeste ca Ebba cu "protocoluri" , evident pliciul de muste al lui Prigoana e argument mult mai puternic decat volutele frazeologice ale profesorului Preda. Cum si votul gunoierilor din Bucuresti e mai important decat votul celor cu mai multa carte, nu- asa?
Mircea 2012-04-04
Elena Udrea nu face nota discordanta fata de ceilalti 29 din conducerea PDL-ului care au votat excluderea lui Cristian Preda. Ei reprezinta, in cel mai bun caz, mediocritatea care sub conducerea unui lider pot ajuta la realizarea unor obiective. Dar refuza sa recunoasca ca nu pot fi lideri niciodata, pentru ca nu-i ajuta intelectul. In aceasta situatie ei au instituit dictatura majoritatii in conducerea PDL pentru a ascunde incompetenta lor generalizata. Un lider precum este Cristian Preda nu va accepta sa i se puna pumnul in gura tocmai in forul conducator al partidului, ci va iesi in societate pentru a i se cunoaste opiniile. Basescu, constient ca nu va mai reveni in partid, a introdus cativa lideri de opinie dintre care ar fi trebuit sa se aleaga un nou conducator. Dar lipitorii de afise ajunsi baroni politici dau pe afara cu prostia.
corina 2012-04-03
Doamna Pora, tot ce se intampla acum la PDL imi pare a fi mana transpartinicilor... Un ajutor de nepretuit dat de acestia USL-ului, sa castige. Nu numai la locale. Imi pare ca trecerea PDL prin viata noastra a fost meteorica: nimic nu va ramane de pe urma lor. Justitia nu s-a reformat, si vedem clar asta, judecati sunt doar unii, legile date de guvernele pdl vor fi schimbate foarte repede, pentru electoratul de dreapta n-au facut nimic, au trecut doar Romania prin perioada de criza, care nici macar nu s-a terminat. Cu toate televiziunile impotriva lor, cu bizoni spalati pe creier, cu politicieni si justitie de partea turnatorilor, secureilor, si infractorilor, nici nu puteau face prea multe. Recunoastem. Dar macar sa ne fi asigurat de continuitatea unor legi bune,de faptul ca Romania merge inainte, spre civilizatie si nu inapoi in buzunarele hotilor. N-am nici macar aceasta asigurare...
coriolan 2012-04-04
Cum poti crede ca asazisa reforma nu a reusit din cauza televiziunilor, bizonilor, securistilor? Nu mai bine te intrebi cum putea face reforma un Igas, o Udrea, o Anastase, un Boc, Talmacean, Visan, Hoara si toata pleiada de neica nimeni si nulitati absolute, agramate, puse pe capatuiala, promovate in toate posturile cheie? Toti profesionistii au fost dati la o parte. Peste toti a tronat presedintele, complet depasit si contradictoriu, care a practicat deviza divide et impera cu serviciile secrete in mana. A controla absolut totul dar n-a produs niciun proiect coerent. Cum de s-au imbogatit atat de mult, cum pentru ei au foarte eficienti dar pentru tara a iesit o catastrofa?
gyorgy tozser 2012-04-03
A gasit si PDL-ul calea cea mai facila pe toboganul involutiei.Daca s-au ales metode zgomotoase si cu deficiente estetice, cu atat mai bine-publicul devenind din ce in ce mai bine informat
Liviu din Timisoara 2012-04-03
Nu cumva se merge pe principiul tapului ispasitor ? A intrat dihonia in PDL si acum se cauta capete bune de taiat ? Luati-o la rand pe Sulfina Barbu, fiindca si ea a spus clar de ce Cristi Preda a fost exclus : daca ai ceva de spus, o spui in interior, fara rufe in public. Sincer, mie mi s-a parut ca domnul Preda a tinut cu orice prilej sa-si arate putin motz, fiind un individ complet lipsit de carisma. Credeti ca Voinescu sau Stolojan nu au avut remarci critice ? Spuneti de nu stiu ce triplete. Cati sunt cei care voteaza deciziile in interiorul PDL ? Se merge, mi se pare mie, pe principiul tapului ispasitor, ca sa fie multumit publicul din sala. Mi se pare o lasitate. Basescu a declarat ca Udrea a adus cei mai multi bani europeni ! A mintit sau nu ? Banii pot fi numarati! Aritmetica. A mintit sau nu a mintit Presedintele Romaniei ? Cineva ii reproseaza lui Udrea ruptura D.A. Daca a fost de la un bilet prin care i se cerea unui demnitar politic sa intervina intr-o ancheta judiciara, e bine ca s-a intamplat asa. Altfel ar fi fost cu adevarat jale ! PDL sa puna mana sa-si pregateasca temeinic argumentele pentru campania electorala. Daca au jucat corect, nu au ce sa-si reproseze ; in toata Europa partidele de la putere au intrat in Opozitie. Doar ca media europeana a somajului este 10 iar la noi este 7. Daca nu stiu sa faca un bilant obiectiv si sa-si argumenteze deciziile inseamna ca n-au sange in ei si nu trebuia sa se angajeze la conducerea tarii stiind ca se intra in criza economica. Un luptator stie sa piarda.
vasile 2012-04-04
Orice om mai si greseste… Nu vad de ce am acuza doar o neatentie a Elenei. Pana si acei academicieni, chiar si oamenii de televiziune mai gresesc… Nu este ceva de condamnat !
tik tak 2012-04-04
corect, o sluga a puterii care acum va dormi bine cu gandul la Ponta,, o nemernica.
marina 2012-04-04
Nu am crezut niciodata ca voi putea citi ceva scris de Pora ! Uite ca mi s-a intamplat acum. E prea tarziu d-na Pora ! Aceste comentarii, aceste aprecieri trebuiau facute demult, poate, poate se mai salva ceva. DAR NU, ATI LAUDAT CU TOTUL SI CU TOTUL PARTIZAN ACTUALA PUTERE IMPLICIT CU TOT CE A INSEMNAT. Intr-un fel dvs si atii ca dvs sunteti PARTASI la tot ce s-a intamplat si daca mai aveti un rest de constiinta sper ca nu dormiti bine noaptea.
gufanu 2012-04-04
Mai avem doua luni si om vedea. Multi canta PROHODUL-PDL-ului, dar eu nu sunt chiar asa sigur.
corina 2012-04-03
Nu cred ca este regretata pierderea lui Cristi Preda, atat cat este acuzata lipsa de strategie si de oameni la PDL. Pana la urma, fiecare va plati pentru ce a facut. Se va vedea daca strategia Elenei Udrea a fost buna sau proasta, fix la vot.
Titus 2012-04-03
Din noui un articol, o analizä impecabila a dnei Pora. Si sä nu uitam cä aceasta sinistra figura de Udrea a fost cea care a pus bazele separarii dreptei,in 2005 ,dintre Basescu si Tariceanu. (Patriciu pe la mijloc ) Dar vinovatul principal este Basescu,in care mult timp am crezut. Vai Romania,ce va urma.
iulia 2012-04-03
D-na Pora analiza d-stra este pertinenta, dar, ganditi-va dupa insultele din Piata Universitatii( atat cat au fost ele), care persoana de bun simt si cu o ideologie in cap ar mai fi ramas intr-o functie de partid atat de vizibila ca cea detinuta de aceasta individa? In mod cert PDL va disparea d epe scena politica, vor veni din nou pe cai mari cei care au promovat lichelismul in Romania( acum sunt inocenti!) "La atât se reduce resursa umană marca Udrea, aceste zdrenţe au rămas din prestigiul PDL." remarca aceasta mi-a placut si cred ca nu mai e nimic de comentat. Va doresc numai bine d-na Pora!
XXxx 2012-04-03
Chiar credeti ca a mai ramas ceva (cineva!) din electoratul PDL ilor? Eu cred ca sunt doar ei si atat;si daca-i numeri,nici ei nu se vor vota toti!
gygy 2012-04-03
DE CE NU POSTATI COMENTARIUL DE MAI DEVREME ???? HOTILOR
gygy 2012-04-03
MAAAAMAAAAA!!!!! **CE URATA ESTE ANDREEA... ARE BUZELE FORMATE PE C...UL LUI BASESCU!! PARCA ARE CIOC DE RATA..HA;HA ;HA!!
delia 2012-04-12
Articolul este prea critic la adresa doamnei Udrea.In politica romaneasca, sa rezisti ,ca femeie,nu poti sa fii Alba ca Zapada. Stiim foarte bine cum se face politica pe Dambovita. As vrea sa pun o intrebare.Care ministru al turismului a fost invitat de printul mostenitor,al coroanei britanice ? De cand vin si cumpara cetateni britanici imobile in Transilvania ? Cate proiecte au fost incepute pe vremea lui Laszlo Borbely,cu finantare,si trebuiau terminate ? Cat despre C.Preda,Tacerea e de aur. Trebuie sa respecte disciplina de partid,altfel......
Ghilotina 2012-04-05
Stimata Doamna Pora , va contrazic vehement . Sarind in apararea Dlui Preda -- care dupa canoanele oricarui partid trebuia sanctionat in vreun fel !-- dumneavoastra dati in Udrea ca si cum aceasta ar fi fost singura persoana votanta de acolo sau cu puteri malefice femeiesti asupra barbatilor votanti . Madam Udre nu a facut altceva decat sa supuna la vot cererea unui membru care putea sa ceara asa ceva . Si cu asta basta . PDL are probleme uriase si nu din cauza lui Udrea . Va spun asta ca membru PDL care am multe de comentat ! Binme ca ati preluat dumneavoastra activitatea lui Chiliman .... sa fi vazut cumva "farul luminos" numit PNL cum straluce din noiembrie incolo !??
Tony Popescu 2012-04-05
Doamna Pora, aveti un articol "traznet" dar ma intreb daca este si corect. Gasind "tapul ispasitor" al PDL-ului, de fapt singurul, in persoana doamnei Elena Udrea nu cred ca aceste este cel mai pur adevar. Punandu-i doamnei de mai sus toate relele din lume si nimic bun din ceea ce a facut dansa, mi se pare un lucru incorect. In PDL sunt mult mai multi vinovati de caderea accentuata a partidului in dizgratia alegatorilor, dar asa s-a intamplat mereu in politica romaneasca ca dupa 4 ani de guvernare si mai ales dupa o criza economica fara precedent orice partid sa aibe soarta celui de mai sus. Va garantez ca dupa 4 ani de viitoare guvernate USL se va intampla la fel. In ceea ce priveste "intelectualii" din PDL nu vedeti si faptul ca dansii doresc sa iasa in evidenta, cu orice pret ?. Cel mai urat lucru este sa-i ctitici si pe toate canalele media, pe cei care te-au ajutat sa devii ceea ce esti la ora actuala, din punct de vedere politic si acest lucru NU se face. Ai de spus ceva, o spui in fata membrilor partidului din care faci parte si nu pe la televiziuni si in special pe la "tonomate" care asteapta orice prilej de a slabi coeziunea PDL-ului din interesele meschine ale cui stim prea bine noi. Apoi nu trebuie sa uitati ca toate partidele, la randul lor, au socotit "tradatorii" ca pe ceva firesc si aici se vede balcanismul politicii romanesti plina de oameni fara caracter si onoare. Cine a spus ca politica este o c.... nu sa- inselat, acesta este purul adevar pe care multi nu doresc sa-l vada din cauza ochelarilor de cal pe care-i poarta. Ce rost are sa mai mergem la vot daca clasa politica se comporta ca cea de acum ?. Dumnavoastra condamnati faptul ca doamna Udrea nu a gasit un contracandidat impotriva domnului Sorin Oprescu, dar uitati ca insasi "marea" coalitie PSD-PNL+PC nu a gasit unul, incat a fost nevoita se sprijine si sa accepte orice compromis din partea celor care stau in spatele actualuilui Primar General si stim ca sunt destui oameni cu interese aici. Doamna Pora, ar trebui ca femeie, sa sprijiniti o alta femeie care isi face destui dusmani dorind sa avanseze in politica romaneasca plina de atat misoginism si oameni care nu au nimic sfant decat dorinta arzatoare de putere si inavutire, cu orice pret. Nu este corect sa dai intr-un om cazut la pamant, lucru pe care domnia voastra il faceti acum si este pacat. Cu stima, Tony Popescu
Gabriela 2012-04-04
@Ana, pe ce lume traiesti?! ce a facut Udrea pentru turismul romanesc?! da-mi cateva exemple relevante! iti doresc sa te duci tu pe post de turista in Romania... la mare, la munte si sa ai parte de bataia de joc si hotia pe care tu o numesti turism! Udrea a avut multi, multi bani pe mana si i-a impartit asa cum a vrut ea! stiu niste persoane care abia asteapta sa o dea in gat! si eu abia astept sa se intample asta si sa o vad la puscarie!!!
mitica 2012-04-04
Nu putem sa o condamnam acum doar pentru o mica scapare… Dar deh.. oamenii sunt rai si acum se tot incearca sa se ia de orice le sare in ochii, sa nu mai spunem de ziaristi
ana 2012-04-04
trebuie sa luam in considerare lucrurile bune in turismul romanesc facute de udrea..nu toate ironiile presei care fac din tantar armasar
Ponta, do the monkey ! 2012-04-04
Gygy, ia-l pe Ponta de barbat! Se poarta ! Mai degraba il gasesti in fruntea USL decat in playboy.. L-au adus pesedeii tai direct din Monkey Park. Daca nu ma crezi, intreab-o pe Daciana (e zoofila)
Liviu din Timisoara 2012-04-03
Subscriu. Inca un comentariu de genul asta si nu va mai citesc revista.
Cristian 2012-04-03
Propun revistei 22 sa nu mai publice comentarii de genul celui de mai sus. Ar fi penibil pt cititorii fideli ai revistei ca acest forum sa ajunga precum cel din Evz. Si nu ar fi cenzura ci pur si simplu apararea minimului bun simt. Multumesc.
Total 64 comments.
1210
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22