Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Chişinău: Manifestări culturale şi acţiuni de solidaritate pentru Roşia Montană de 1 decembrie
- - - -
2011-12-01
Actualitate Interna
6

 

La Chişinău, de Ziua Naţională a României, au avut loc manifestări culturale şi acţiuni de solidaritate pentru Campania "Salvaţi Roşia Montană".
 
Aripa Tânără a Partidului Liberal a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul Chişinăului şi a împărţit panglici tricolore trecătorilor, informează Agerpres. 
 
"Am decis să prindem la pieptul tinerilor această panglică tricoloră în semn de ataşament faţă de valorile româneşti, poporul român şi dorim să sporim vizibilitatea sărbătorii', a declarat vicepreşedintele organizaţiei de tineret a PL, Ion Bargan. 
 
Grupul de iniţiativă "Dragoş Vodă" a organizat o acţiune de protest în faţa Ambasadei României la Chişinău în semn de solidarizare cu Campania "Salvaţi Roşia Montana".
 
"Dorim să fie stopată distrugerea acestei localităţi, care depozitează un adevărat patrimoniu cultural şi arheologic", a declarat Anatolie Juraveli, unul dintre manifestanţi.
 
De asemenea, a avut loc şi lansarea Radio Chişinău, un produs media al Radio România. 
 
Grupurile Spirit Românesc, Deşteptarea şi Faptă, nu Vorbă, membre componente ale Platformei Civice Acţiunea 2012, vor organiza un marş pe bulevardul Ştefan cel Mare până la Ambasada României. 
 
În faţa Ambasadei, participanţii vor rosti un jurământ "faţă de Patrie", urmat de intonarea imnului "Deşteaptă-te Române". 
 
În această zi, în capitala Republicii Moldova va avea loc inaugurarea pomului de Crăciun şi un concert cu participarea unor interpreţi din România şi Republica Moldova, cu ocazia lansării Radio Chişinău.
TAGS :
Comentarii
Pavaza Carpatilor 2011-12-10
Un altfel de proiect pentru Roşia Montană - propunere Controversatul proiect de la Roşia Montană promovat de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a încins spiritele şi a împărţit România în două. Pe de o parte sunt interese mari pentru demararea proiectului minier folosind tehnologia cu cianuri, iar pe de altă parte sunt oameni, asociaţii de mediu, asociaţii care se ocupă de patrimoniul cultural, istoric, dar şi alte entităţi care se opun vehement exploatării cu cianuri a resurselor naturale din zonă. De remarcat este şi opoziţia Academiei Române, cel mai important for al statului român care se opune demarării acestui proiect. mai multe pe http://www.pavaza.ro/index.html/index.php?action=alternativaproiect
alex 2011-12-02
manifestatiile de la chisinau precum si cele de la cluj si pe unde au mai fost nu ajuta cu nimic zona sau oamenii de acolo ? cum te ajuta ocuparea ilegala a unui hotel? iti face publicitate si atat, exemplele pot continua
Alin 2011-12-02
Si cu ce au ajutat sau salvat ei Rosia Montana? Doar ca doriti sa o stopati?? In cazul acesat tin sa va anunt ca patrimoniu cultural si arheologic se va degrada si mai mlt decat la ora actuala, ceea ce va necesita o suma si mai mare pentru reconditionari!
Dan 2011-12-01
Actiunea de la Chisinau nu ajuta deloc zona. Activistii de acolo precum si cei de aici, in cazul in care nu sunt aceeasi nu salveaza nimic prin actiunile lor, doar condamna localitatea la o dispartie lenta a populatiei din zona
Alinutza 2011-12-01
Consider ca aceasta actiune nu ajuta cu adevarat Rosia Montana. Acea localitatea si habitantii ei au nevoie de un ajutor concret, asa cum il ofera compania RMGC, nu de o panglica tricolora prinsa la pieptul unor tineri care nu au trecut niciodata prin zona aia defavorizata.
eugenia 2011-12-02
Asa, asa... oemanii astia care ne conduc vor sa vanda tara pe degeaba. Ati auzit de legea minelor?
Total 6 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
392
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22