Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CA al POSTEI ROMANE s-a intrunit intr-o PRIMA SEDINTA pentru a discuta numirea lui Alexandru PETRESCU în funcția de DIRECTOR GENERAL
P.C. - - - -
2014-06-11
Actualitate Interna
0

Noul Consiliu de Administrație al Poștei Române s-a reunit, marti seara, într-o primă ședință, pentru a discuta numirea unui nou director general la Poșta Română. Se discută înlocuirea lui Ion Smeeianu în funcția de director general și numirea unui interimar, cel mai probabil în persoana lui Alexandru Petrescu, au declarat surse guvernamentale pentru AGERPRES.

 

Adunarea Generală a Acționarilor /AGA/ din Poșta Română a decis la finele săptămânii trecute schimbarea componenței Consiliului de Administrație de la Poșta Română, în noul CA fiind numiți, printre alții, Ludwik Sobolewski (directorul general al BVB), Dante Stein (fost consilier al premierului Victor Ponta), Alexandru Petrescu (fost director executiv la CNPR) și Adrian Cughi (reprezentantul Fondului Proprietatea).

 

Ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, a declarat marți că Adunarea Generală a Acționarilor /AGA/ din Poșta Română a ajuns la concluzia că toți membrii Consiliului de Administrație /CA/ vor fi revocați, cu excepția reprezentantului Fondului Proprietatea /FP/.

 

CITITI SIRazvan Cotovelea: Toți membrii Consiliului de Administratie al Postei Romane VOR FI REVOCATI, cu excepția reprezentantului Fondului Proprietatea

 

"Știu că AGA a ajuns la concluzia că toți în afară de reprezentantul Fondului Proprietatea vor fi revocați, urmând să fie numit un Consiliu de Administrație interimar, iar acesta din urmă va lua o decizie dacă rămâne cu domnul Smeeianu sau alege un alt director general interimar. Decizia se discută încă de joi (5 iunie 2014 — n. r.)", a spus Cotovelea.

 

Oficialul a adăugat că așteaptă argumentele AGA referitoare la decizia de revocare a membrilor Consiliului de Administrație din Poșta Română.

 

"Aștept să văd care sunt argumentele discutate în AGA, nu știu să vă spun altceva. Miniștrii nu fac ce vor ei. Există niște reguli, niște responsabilități, analize juridice, operaționale și, în funcție de asta, administratorii noștri care sunt îndreptățiți să analizeze modul în care un Consiliu de Administrație la Poștă s-a manifestat. Ei propun și ei iau o decizie. Mi se pare extrem de justificat ca atunci când dăm declarații de presă noi, ministerul, ca și acționar, să o facem în deplină cunoștință de cauză (...) Ce pot să vă spun este că Adunarea Generală a Acționarilor a luat decizia fermă de a schimba Consiliul de Administrație. Din ce știu, nu există motive temeinice și juridice ca reprezentantul Fondului Proprietatea să fie schimbat. Ceilalți șase membri ai Consiliului de Administrație au fost aleși de domnul Smeeianu și de Poștă în urma procesului de selecție, pe baza Ordonanței 109', a afirmat ministrul pentru Societatea Informațională.

 

Compania Națională 'Poșta Română' /CNPR/ este cel mai mare operator de servicii poștale, cu o rețea teritorială de 5.680 de oficii poștale. Statul român deține 75% din acțiuni la Poșta Română, în timp ce restul de 25% este deținut de Fondul Proprietatea.

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
366
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22