Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFBunul-simţ cu tupeu de borfaş
2009-12-16
44
Ads by google

PNL a anunţat prin vocea lui Crin Antonescu că participarea la guvernare este posibilă în două situaţii: fie li se acordă postul de prim-ministru, fie se ajunge la un acord asupra unei personalităţi independente. În primul caz, după cum afirma preşedintele PNL, delgaţia permanentă a partidului l-a desemnat drept persoana corespunzătoare pentru acest post. Privirea lăsată un moment în jos, tonul vocii coborât, cu puţin efort de imaginaţie putem distinge şi o uşoară roşeaţă în obrajii vorbitorului.

Modestia şi bunul-simţ în varianta marketabilă pe micul ecran par aproape credibile.

Pe toată durata mandatului său Emil Boc a fost contestat şi pentru că profilul său n-ar fi corespuns unui „premier de criză”. Nu era economist, n-avea ce să caute pe postul respectiv, singura sa raţiune de a fi acolo era de „pion al lui Băsescu”. Tot ce-i posibil (e mai puţin de înţeles în această logică ce cusururi avea Lucian Croitoru). Liberalii în frunte cu Crin Antonescu şi-au ocupat şi ei locul în corul contestatarilor. Rămâne totuşi observaţia că Emil Boc este profesor de drept constituţional, profesie care nu e lipsită de  tangenţă cu arta guvernării, chiar dacă nu se mulează cel mai bine pe imperativele momentului. Care este însă experienţa în virtutea căreia Crin Antonescu revendică acest job? Trei ani de muzeografie şi cinsprezece ani de strălucit absenteism parlamentar? Un ministeriat la tineret şi sport în perioada CDR de care nu-şi mai aduce aminte nimeni?

Am şi eu trei ani de muzeografie în CV, în plus asupra mea nu planează suspiciunea că aş fi brelocul unui miliardar de carton. Mă autopropun cu această ocazie în atenţia delegaţiei permanente a PNL pentru postul de prim-ministru. Consider că sunt cel puţin la fel de potrivit ca şi Crin Antonescu.

De la Johannis, soluţia nemţească magică ce a făcut să meargă treburile–n Sibiu şi va face asta cu o ţară-ntreagă, s-a făcut brusc tranziţia la omul care n-a făcut niciodată nimic. PNL-ul are în rândurile sale un economist de talie mondială, Daniel Dăianu. O asemenea propunere ar fi greu de refuzat din partea PDL-ului, chiar dacă PNL nu are greutatea parlamentară pentru o asemenea pretenţie. Antonescu în schimb reprezintă modul cel mai bun de a pune condiţii inacceptabile. La fel ca-n 2008.

Crin Antonescu reprezintă o tipologie din păcate răspândită în politica românească. E obrăznicătura cu tupeu care „te face din vorbe”. Nu rămâne niciodată fără replică şi are întotdeauna cuvintele la el. Nu-i lipseşte inteligenţa şi nu-i displac duelurile verbale. Faţă de Geoană care în faţa lui Băsescu pare un miel băgat în cuşcă cu un rotweiller, Crin Antonescu nu se pierde. Aruncă în derizoriu argumentele serioase cu o obrăznicie spumoasă care ia ochii. Confundă ironia inteligentă cu bălăcăreala ieftină, dar reuşeşte de multe ori să vrăjească publicul încântat că „ăsta le zice”.Corespondentul său se regăseşte în toate partidele – Victor Ponta e un alt reprezentant al genului.

În spatele acestui verbiaj nu regăsim nimic. Învelişul ascunde un miez găunos şi sună întotdeauna a gol. Antonescu este automatul perfect de replici şi atât. Spune că cei care-l întreabă de activitatea politică şi de activitate în general sunt de fapt furioşi pentru că nu pot să-l prindă cu nimic. Nu s-a compromis niciodată, n-a fost amestecat în scandaluri. Numai cine nu munceşte nu greşeşte, spune un vechi proverb. Din acest punct de vedere, Antonescu are perfectă dreptate: parcursul său politic şi profesional e fără greşală.

Declară senin că PNL nu va ezita să intre în opoziţie dacă situaţia o va cere, pentru că „cineva trebuie să apere şi democraţia” în faţa dictatorului Băsescu. Mi-aş permite o mică observaţie: dacă Băsescu vrea să fie într-adevăr dictator, iar democraţia română stă în oameni ca şi Crin Antonescu, ne putem depune cererile de emigrare în Canada. Dictatorul a învins.

* Bogdan Ivascu - 32 de ani, doctor in istorie al UBB Cluj-Napoca cu o teza de doctorat publicata despre formarea elitei politice comuniste in Transilvania. Autor al mai multor studii si articole publicate in reviste de specialitate si reviste de cultura (Idei in dialog). In prezent muzeograf la Complexul Muzeal Arad.

TAGS :
Recomandari
Comentarii
Razvan 2010-09-22
Stilistic, ai scris o compunere scolara pentru clasa a VI-a, de nota 7. Cu indulgenta. Rugamintea mea, ca cetatean - inteleg ca esti muzeograf - e sa te porti cu mai multa atentie cu exponatele decat o faci cu limba romana. Multumesc anticipat.
connaiseur 2010-01-04
II felicit pe cei care in sfarsit si-au luat libertatea de a spune adevarul. Cariera acestui ciocoias nu poate sa mai conduca la o astfel de aventura politica -candidat PNL la presedintie. Adevarul este ca Antonescu pierde noptile prin cazinouri (deaceea nu ajunge dimineata la Parlament) si este legat de Patriciu prin nevasta. Cazinou - castig in bani. Sunt si altii care au transformat candidatura la Presedintie in afacere - ex. Oprescu.
I.E. 2009-12-26
c.antonescu este un securist cu acte pierdute de dinescu.Prelungirea facultatii lui precum si frecventarea cafenelelor au fost girate de secu.La fel ca si ajungerea lui ca ministru si doritor de presedinte.Fereasca Dumnezeu sa afle poporul cine este adevaratul crin antonescu ! I-au stat in fata pana acum Tariceanu,Patriciu,Ghise,Fenechiu,Voiculescu,Dinescu si toata sleahta securista dar acum au toti nevoie de legitimare pt.ai mai asculta cineva.
...escu. 2009-12-25
cam patimas articolul.aveti grija sa nu cadeti in malatia lui mircea badea caci sa stiti ca nu au antidotul. un muncitor
Eunescu 2009-12-24
Domnule Antonescu, Fi-ti bun va rog si dati-ne si noua un reper calauzitor din activitatea d-tra care mai apoi sa functioneze ca liant al gandirii liberale. Caci student fiind, a-ti ramas de doua ori repetent, ceea ce pe vremea aceea era o mare rusine. Dupa ianuarie `90 ne indemnati, cu parinteasca grija, sa nu ne afisam cu taranistii ca nu da bine. A-ti intrat apoi in parlament, chiar si in guvern dar obiceiurile studentiei nu v-au parasit ramanand din nou repetent prin neprezentare. In timp ce colegii d-tra munceau in plen si comisii, domnia vostra lipseati cu desavarsire, nereusind sa aveti nici o initiativa legislativa in 20 de ani. Vorbiti mult si cu o recunoscuta usurinta dar ganditi incet si de multe ori deloc. Dupa o seara de turbulenta, baietii veseli v-au pus si presedinte de partid, dar va-ti schimbat brusc orientarea sexuala si va-ti indragostit de colegul d-tra din ultima banca - Mircea Geoana, si bruma de inteligenta vi s-a spulberat de tot. Dar pentru ca pe vremea repetentiilor d-tra era o dictatura personala in RSR si un cult al personalitatii aproape legiferat, va-ti gandit sa le revitalizati, punandu-le in opera mai intai prin amenintari cu excluderea din partid a oricui va indrazni sa gandeasca cu propria minte necizelata in mai multi ani de studentie voluntara, iar pentru a nu se uita cine si ce sunteti, azi va-ti abonat "pe sticla" aparand mai des decat raposatul. Ca sustineti cu atata aplomb dictatura si intoleranta celor de la Antena 3 nu trebuie nici sa ne mire cum nici nu-i o tema de asa mirare nici aruncarea tarii in haos, impreuna cu colegul d-tra de banca si amorez deopotriva, caci interesul personal poarta fesul, iar d-tra nu o sa fiti altfel, doar de dragul unor lozinci, nu-i asa? Apreciez insa ca sunteti "consecvent" si nu va "repetati" in discurs atata timp cat nu faceti pauza decat doar pentru a clipi sagalnic catre codana Mirciulica. Si tocmai in virtutea celor sumar enumerate va rog d-le Antonescu, dati-ne si noua un reper calauzitor care mai apoi sa functioneze ca liant al gandirii liberale, prea profound de d-tra patrunsa!
ana 2009-12-23
Felicitari pentru articol, astept si altele
tittel 2009-12-23
Sunt etnic german si consider ca din punct de vedere moral si al spiritului gospodaresc sunt mai bun si mai curat decat CRIN Antonescu.Vreau sa fiu prim-ministru.Orban daca dau 2 l de palinca ma sustii?
Eunescu 2009-12-20
De ce e mai bun Emil Boc decât orice altcineva propusa de PSD ºi PNL Nu sunt nici pe departe fan Boc sau Traian Bãsescu, dar, ori de câte ori am fost la vot, am votat, dupã ce, în toatã perioada de campanie, m-am strãduit sã mã informez ce a fãcut cel pe care îl votez ºi cine stã în spatele lui. Nu spun cã am putut sã accesez cine ºtie ce informaþii, dar mãcar cele posibile pentru un simplu muritor am încercat sã se le verific. Chestia asta cu informarea este valabilã ºi pentru actualul premier, proaspãt desemnat pentru alcãtuirea unui nou guvern. ªi îl prefer din multele motive pentru care nu l-aº fi preferat, spre exemplu, pe Joahnnis, pionul PSD, PNL ºi al aliaþilor lor de pânã mai ieri. În primul rând, chior, surd ºi ºchiop sã fi fost, putea oricine sã vadã cine ºi ce se aflã în spatele “neamþului” ºi care era motivaþia de bazã: excluderea unei persoane. Apoi campania ºi mojicia care s-a aflat în denigrarea fãrã niciun respect a lui Boc, cu aluzii la înãlþime ºi toate alea ale neamului sãu, fãcutã de trusturile mogulilor, campanie care a avut efect, provocând acelaºi limbaj ºi în popor. Parcã înãlþimea lui Boc conteazã ºi nu ceea ce a fãcut el!? Dar la aºa concepþie, nu ai ce comenta. ªi îl prefer pe Boc chiar dacã a avut în echipa sa persoane care au fost bãlãcãrite doar pentru cã “ºtim noi cum au ajuns acolo”, gen Udrea, Ridzi ºi alþii, deºi nimeni nu a adus dovezi clare, iar dacã sunt nu le-aº respinge. Ca sã mai spunã careva cã nu suntem misogini! Chiar ºi Geoanã nu are rost sã mai încerce sã demonstreze contrariul, Crinuleþul nici atât. ªi îl mai prefer pe Boc – deºi nu cred cã e singura variantã la care ar fi putut apela preºedintele – pentru cã a fost consecvent în ceea ce ºi-a propus, deºi nu a realizat prea multe. Tocmai spuneam cã nu e cel mai bun. Dar sã nu uitãm cã nu numai opoziþia din timpul primului guvern, dar chiar aliaþii (pesedeii) l-au ajuta cu beþe în roate. ªi îl mai prefer pe Boc pentru cã, imediat cum au mirosit mogulii cã ar fi posibil sã fie desemnat, cum au dat comandã angajaþilor preasupuºi sã înceapã sã-l bãlãcãreascã în acelaºi balcanic mod: nimic concret, ci cã e mic, cã e pitic, cã nu ajunge... nu ºtiu unde... Dar au ei un motiv pentru care micul premier este chiar aºa un motiv de aliere împotrivã... ªi îl mai prefer pe Boc pentru cã ºtiu cã, cu toatã hoarda de politicieni care se tem ºi s-au temut de anumite mãsuri, a reuºit totuºi sã puncteze în 17 mari probleme: 1. Menþinerea cotei de 16%, una dintre cele mai scãzute în UE; 2. Menþinerea TVA la 19% în contextul în care în unele þãri din preajma noastrã a crescut TVA de la 20 la 25% în aceleaºi vremuri grele; 3. Restructurarea ºi reducerea cheltuielilor publice, prin cel puþin urmãtoarele mãsuri: a) Legea salarizãrii unitare care, pânã în 2015, va produce o scãdere a cheltuielilor de la 9% la 7% din PIB; b) desfiinþarea a 112 agenþii guvernamentale, care înseamnã peste 9.000 de disponibilizãri din acest sector ºi aducerea la bugetul de stat a unui miliard
viorica iovan 2009-12-19
. Crin necopt si la limba si la gind!
Doamna de limba romana 2009-12-19
19 Doamna F Va invit sa scrieti corect. Macar Crin Antonescu nu face o asemenea "gresala".......................nu o face pe asta dar face o multitudine de altele ........
2009-12-18
. intrati va rog aici sa vedti opera marelui Negoita propus spre a fi premierul Romaniei ...premierul distrugerii vietii http://www.dtailed.com/blog/prisaca-dornei-a-fost-odata-un-parc
penelistul 2009-12-18
va mai aduceti aminte de remus opris? mistocareala de doi bani si obraznicia lui crin, si mai ales a lui orban o sa duca pnl pe urmele pnt-cd!
elena 2009-12-18
mai,mai, si muzeograf si doctorand si atat de tanar... problema este ca defectele lui crin, inclusiv metafora cu nimicul cu aparente stralucitoare, au devenit clisee de ceva timp pe tot felul de forumuri... asa ca macar ceva nou sa citim, daca tot acuzam vorbaria goala.
dron silviu 2009-12-17
CONSIDER CA DOMNUL CRIN ANTONESCU A GRESIT GRAV CIND A CATALOGAT REVISTA 22 CA UN FEL DE ROMANIA MARE SI TOT ATUNCI CA O REVISTA DESTUL DE PIERDUTA-NU MAI RETIN EXACT FORMULAREA PE LA ZIARUL DE IASI
cri 2009-12-17
bravo, bogdane, articol marca inregistrata de la UBB, istorie, 2000. veche liberala sunt si eu, cam de pe vremea in care voi stateati in caminul 16, iar noi (fetele) in caminul 2. crin e insa dizgratios, o rusine pentru traditia politica national- liberala. respecte! p.s. pentru "academicianul" de mai sus, bogdan chiar e ce spune in semnatura...
Ionescu Ion 2009-12-17
Basescu e de vina / Aveti dreptate, domnule Mircea Marian (Evenimentul Zilei). Va multumim ca ne-ati ajutat sa intelegem ca Boc este vinovat pentru tot raul din tara. Ne-ati dezvaluit ca Boc ii acopera pe hotii Blaga, Videanu si Berceanu. La-ti descris pe Boc asa cum este, un [Citeste] incapabil sa schimbe tara in acest an, cat a fost prim ministru, ca n-a reusit sa demonteze toate retelele de hoti, cimentate si raspandite in intreaga tara in ultimii douazeci de ani. La urma urmelor nu este vinovat incapabilul, mamaligosul Boc (cat este de diferit fata de dv.!), vinovat este cel care l-a desemnat prim ministru, impostorul Traian Basescu. V-a trebuit catva timp sa ajungeti la vorba "322" ca vinovat de toate relele din tara este Traian Basescu, acest impertinent care s-a cocotat in fruntea tarii desi stia bine ca nu are puterea lui Dumnezeu de a le sti pe toate, de a-i invinge pe toti raii, dintr-o lovitura. Va rog, dle. Marian sa sugerati colegilor de la rubrica meteo sa incheie comunicarea destre inzapezire cu "Basescu e de vina".
elena 2009-12-17
Observatiile din articol mi se par foarte bune , inclusiv titlul.De ce "borfas"? pentru ca doar "hotul stiga ,prindeti hotul! " si doar hotul vorbeste de "Impostura" judecatorului. Vorbaria "paralela" a d-lui Antonescu e plina de Sofisme gen "suspendarea unui profesor ,nu inseamna suspendarea unei clasa" (banuiesc ca de elevi , acesta fiind nivelul de instruire a vorbitorului) .Regret din suflet ca liberarii de buna credinta nu au reusit sa puna la punct gasca reprezentata de Crin Antonescu.
Ionescu Ion 2009-12-17
Muntele pipernicit Razvan / Decizia poporului de a-l alege pe Traian Basescu presedinte a intunecat fetele strategilor Grivco, ale echipei perdante Antonescu & Geoana (n-am zis Prostanacul!), ale mogulilor-barosani, ale echipei de sforari Patriciu & Iliescu, precum si pe cele ale servitorilor din media si din ONG-uri, etc. Moderatorii (dirijorii formatiilor corale anti-Basescu) sunt furiosi, ingrijorati, debusolati. Ei nu stiu ce ii asteapta. Mogulii ii acuza ca nu si-au indeplinit sarcina de a-l anihila pe Basescu, ca i-a dopat degeaba cu super-lefuri. Agresivitatea fostelor bombardiere grele cum erau Secretara-de-comsomol-Stancu+ Ursu, Razvan Dumitrescu,etc. s-aofilit, s-a blegit. Deruta lui Razvan Dumitrescu i-a topit acestuia vioiciunea, tonul batjocoritor la adresa tintei Basescu. Acum, el se foloseste numai de ramasite de proiectile, culese de prin gunoaiele depozitului de armament al postului Realitatea TV(n-a mai dat mogulul bani pentru armament proaspat), ramasite gen Lavinia Sandru, Ghise, etc., niste gloante-oarbe, niste simulatoare de felul celor din Piata Revolutiei, pe care vlaguitul Razvan Dumitrescu le pune in priza cand isi incepe sceneta vestejita si le lasa sa turue fara oprire, peste oricine ar incerca sa scoata o vorba. Sa tot ai audienta la public, sa tot faci rating! Draga Razvane, nici nu stii cat de mic ai inceput sa fii!
Dogaru 2009-12-17
E limpede ca Gioana si Crinu sun facutu cam din acelasi aluat. As indrazni o ipoteza in privinta Crnului: ele este loial si lupta pana la ultima picatura pentru cei care ii asigura sprijin financiar. Obirctivul actual: a diminua cit mai mult influenta politica a presedintelui, iar, daca aceasta nu este posibil, a crea impresia ca tara nu poate fi iguvernata cu Basescu presedinte.
s0nny/bucuresti 2009-12-17
intrebare de 1000 de puncte: acest articol s-a vrut a fi impartial? concluziile pe care le-am tras eu, eu fiind un om incapabil sa gandeasca politic la ora actuala in Ro (pentru ca mi-e sila de politica care se practica in Ro), sunt urmatoarele: boc - potrivit ca sef de guvern (desi contestat de opozitie) antonescu - tupeist si incapabil de ce sa nu spunem adevarul...de ce sustinem pe unul sau pe altul...cand sa recunoastem, toti sunt o apa si un pamant. oare nu vede nimeni ca de 20 de ani nu s-a schimbat nimic si dupa 2 ani (2006-2008) in care lumea si-a luat case si masini pe datorie (asa-zisul boom economic) am primit cu totii o palma peste bot? oare trebuie sa ajungem in situatia Islandei ca sa deschidem ochii? (Islanda este echivalentul ca stat al unei firme aflata in insolventa, cel mai rau tip de faliment). am ajuns sa alegem cel mai mic rau din 2 rele...e trist, foarte trist! haideti sa nu mai fim partinitori pentru ca ne facem rau noua ca popor.
un 2009-12-17
Crin Antonescu, un impotent politic.
Bogdan 2009-12-17
Doua observatii, domnule Ivascu, inainte de a renunta sa mai citesc 22, caci vad ca aici campania electorala continua: 1. Credeam ca intelectualii, mai ales cei vadit pro PDL practica moderatia si politetea; credeti ca un titlu cu borfas la final despre un politician care nu e chiar cel mai retrograd din tara asta e politicos? In orice caz, astept adejectivele dvs pentru Eba, Udrea, profesorul de drept constitutional Boc, Becali, si altii, caci banuiesc ca cunteti si obietiectiv 2. Cine v-a zis ca Daniel Daianu este un economist de talie mondial? de talie mondiala, nota bene, nu europeana! E sigur mai bun decat Bogdan Olteanu, daca in directia asta bateti, dar nu stiu de unde va luati rankingurile astea, chiar nu stiu si nu vreau sa stiu. Sa stiti ca performanta academica nu se masora in posturi de ministri de finante sau europarlamentar, asa ca chestie.
Alice 2009-12-17
EXCELENT articol ! Iar comentariile mi se par la fel de bune, cred ca e o mare realizare a acestui moment istoric in care se pare ca populatia si-a iesit din starea de "nevertebrare". Slava domnului, iata poate pentru prima oara ma bucur ca traiesc printre semenii mei .... Cat despre politicieni, as vrea din tot sufletul sa nu mai vad in prim plan asemenea imaturi aroganti, superficiali, "garagaragii", pusi pe scandal cat e anulk de lung, veseli si buni de gura, precum Crin A., L. Orban, Gusa, Sandru, Ponta, Boureanu.... Observati ca toti multi sunt f. tineri dar defectele lor sunt "inraite", implantate adanc....
Viorel 2009-12-17
Ca antonescu e un derbedeu ar trebui sa fie convinsa toata lumea. Ca si alti membri "de seama" din conducerea PNL. Vezi orban. Ala care, pe cand era viceprimar general al capitalei, umbla manga inca de la orele diminetii si inca nu cunostea sensul cuvantului "misogin". Sa fim seriosi... Vrea PNL-ul sa intre la guvernare asa cum vreau eu sa mor maine. Nici in 2008 nu au vrut sa intre la guvernare desi le-a fost deschisa larg usa executivului. Nu dupa dezastrul lasat in urma de guvernul tariceanu. Si nu stiind ca efectele crizei financiare mondiale nu se vor lasa prea mult asteptate nici la noi. Credeau (sau sperau) ca urmatorul guvern o sa-si rupa gatul in atatea probleme. Si ca se va decredibiliza in ochii electoratului. Cu un PDL slabit de o guvernare grea, antonescu ar fi avut ceva sanse la presedintie. Altfel ar fi iesit din start din discutie. Nici acum situatia nu e roza. Si, din nou, liberalii o stiu prea bine. De ce sa isi piarda electoratul incercand sa puna si ei umarul la scoaterea tarii din impas cand pot sta foarte bine in opozitie nefacand nimic, dupa cum ne-a obisnuit antonescu in atatia amar de ani de cand tot auzim de el. Doar tampitii pot crede ca aceste conditii pe care le-au pus liberalii pot fi macar subiect de discutie. Doar tampitii pot crede ca vor sa intre la guvernare cand echipa lor de "negociere" cu Presedintele e formata din antonescu, orban, vosganian, fenechiu... Doar tampitii pot crede in bunavointa acestora cand derbedeul liberal sef vorbeste cu Presedintele tarii de parca nu i-ar fi lustruit bine pantofii. Se vede treaba ca si antonescu e la fel de prost ca si geoana. Daca insuccesul strategiei electorale liberale inca nu l-a convins ca se afla pe o pista gresita, daca palma primita de la electorat nu l-a usturat indeajuns de tare, daca umilirea publica nu inseamna nimic pentru el, atunci nici macar nu regret faptul ca nu vor sa guverneze alaturi de PDL. De orice are nevoie tara asta dar nu de lasitatea lui antonescu. Lasitatea lui personala va fi piatra lui de moara. Pe capul lui nu ar sta bine nici macar iluzia unor lauri. Alegerile parlamentare sunt peste 2 ani si ceva. Cele prezidentiale sunt peste 5. Iar electoratul se desteapta. Usor, usor...
ADRIAN M. 2009-12-17
Fac un comentariu pe care nu as fi crezut vreodata ca-l voi face. E datoria dvs. sa-l continuati, verificand cele spuse de mine. Multi s-au temut sa faca acest lucru,din motive lesne de inteles. Spun ca n-as fi crezut ca voi comenta ceea ce urmeaza, din simplul fapt ca nu mi-am imaginat ca TUPEUL si GARGARA lui Crin Antonescu, vor ajunge la rang de CINSTE si MORALITATE. Sunt unul care il cunoaste bine pe CRIN si de aceea imi permit sa afirm ca nici lui, lui Crin, nu-i vine sa creada ce i se intampla. Dintr-un ANONIM si pehlivan notoriu, Crin a devenit dintro data o vedeta. Asta n-ar fi nimic, multi oameni politici sunt ASA. Dar, cand aspiri (tu sau altii, pentru tine), la cea ma inalta FUNCTIE in STAT, deja asta e prea mult. Vorbeste peste tot Crin, despre ,,gastile” si ,,promovarile ” prin ,,ALTE MIJLOACE” a unor persoane ,,slabe” si ,,imorale” in functii inalte, condamnand vehement acest lucru. Teoretic, spune bine! Practic, insa…..este primul care a incalcat flagrant acest lucru. Cu ani in urma, cand tot printro intamplare a ajuns Ministru al Sportului, Crin n-a stat prea prea mult pe ganduri. A numit la Agentia Nationala de Sport, in functia de VICEPRESEDINTE, pe un anume VALENTIN VASILESCU. Cine este acesta? Un neica-nimeni ! Un anonim profesoras de sport de la un grup scolar agricol, din Curtea de Arges (si ACUM postul este BLOCAT), adus de Crin in Bucuresti si ,,aranjat” bine ,initial la Camera Deputatilor. TROFEUL de VICEPRESEDINTE l-a primit apoi cu semnatura lui C.P.Tariceanu ,destituit fiind de Emil Boc in februarie 2009. Poate pare nimic neobisnuit,la prima vedere. Numai ca, daca tot condamni ,,promovarile” pe ,,alte criterii”, CRIN nu ar fi trebuit sa recurga la acestea, cu CEL MAI BUN AMIC al sau, din vremea stagiaturii de la TULCEA. Amic de betii si orgii care au continuat in carciumi LIBERALE din Curtea de Arges. Ba, mai mult cei doi au impartit, la propriu, apartamentul (si, nu numai) cu 4 camere al lui Crin, chiar in vremea cand sotia acestuia era bolnava si de a carui moarte regretabila ,cei doi prieteni (?!) nu sunt straini. Adina Valean, sotia actuala, nu este decat un paravan si….nu vreau sa spun mai mult. La marea dezbatere, pe ultimul rand, grizonatul total, VALENTIN VASILESCU (actual consilier ,,personal") , isi aplauda frenetic ,,prietenul” care infiera ,,promovarea pe criterii obscure” de catre Traian Basescu, evident. Ar fi mult mai multe de spus, dar ma opresc aici. Sunt doar unul care il cunoaste bine pe Crin si, in anumite cercuri restranse, toate acestea se stiu si chiar mai mult. ASPIRATIA lui (?!) la functia de PRESEDINTE al ROMANIEI este prea mult, pentru cineva care toata viata NU A REALIZAT ABSOLUT NIMIC. Curiozitatea jurnalistica ar putea scoate la iveala multe lucruri. Inclusiv faptul ca tranzactia aceea cu terenurile cedate de MS a fost semnata de VALENTIN VASILESCU,care impreuna cu Crin, Norica Nicolai si altii ,au incasat multe miliarde de lei de la Institutul lui…..DINU PAT
Doamna F 2009-12-17
Va invit sa scrieti corect. Macar Crin Antonescu nu face o asemenea "gresala".
Stefan 2009-12-16
Crin Antonescu, acest Hlestakov al politicii romanesti ! Cat se aseamana...
gica contra 2009-12-16
Asta e "poza" fidela a gargaragiului Antonescu.
dana 2009-12-16
Cind il vad pe acest individ, pe care il descrieti de minune, parca il vad pe d-l Goe. Caragiale e cu noi!
Maria R. 2009-12-16
In PDL nu sunt obraznicaturi cu tupeu care te fac din vorbe? Ce ziceti de Boureanu? Dar de Berceanu,abonatul la cantina Ministerului de Interne? Dar de doamna Ridzi? Cam asta e cu tupeul si obiectivitatea.
Ion 2009-12-16
Dl. Alain l-a descris perect pe Antonescu. As mai adauga ceva,ca absolvent, cu mai multi ani inainte, a aceleiasi Fac. de Istorie a Univ. Bucuresti. Imediat dupa absolvire Antonescu a primit repartitie la scoala din comuna Solesti, jud. Vaslui. Este bine cunoscut faptul ca absolventii situati in plutonul din coada, cu cele mai mici medii, primeau repartitie in judelele Vaslui, Galati sau Vrancea. Ma intreb insa cum a reusit un asemenea personaj sa ajunga presedinte al PNL si candidat la presedentia Romaniei. Explicatia cred ca este una singura: gaunosenia personalitatii sale, recursul la "mistoul" de carciuma il arata ca pe un personaj ce poate deveni extrem de repede o coada de topor...
manolescu 2009-12-16
Ceva ceva dreptate se ascunde in spatele acestor randuri. Totusi "borfasul" inca este mic copil pe linga tatucul nostru "hotul " care este un maidanez necioplit si a trecut de mult de categoria "borfas". Se pare ca aceasta atitudine de "smecher" tine la prostime...necazul ca nu tine de foame.
Sean 2009-12-16
Daca tăceai filozof rămâneai!
danion 2009-12-16
aprorpos.....si eu is prof de istorie de 10 ori mai mult decat Crin avand in vedere vechimea!sa candidez si io?:)
Camdi 2009-12-16
Felicitari pentru portretul atat de bine zugravit! Gandesc la fel despre acest personaj si despre felul in care face politica, dar n-as fi gasit cuvinte atat de potrivite, care sa-l caracterizeze asa cum l-ati descris.
danion 2009-12-16
bune observatii Ivo!nici eu nu m-am lasat sedus de Crin, desi is vechi liberal, cam de cand stateam impreuna in caminu 16!:)
maria 2009-12-16
Sa intram in atmosfera de afara :viscol mare in partidele perdante oficial.Regula romaneasca politica, de 20 ani ,este =partidele de la guvernare isi ajuta primarii locali prin ministrii desemnati, altfel “bietii” primari locali asteapta fonduri pana li se usuca ochii lor si electoratului aferent.Deci , din respect pentru acei primari care au “muncit” si i-au scos castigatori pe ici ,pe colo mai ales in judetele sarace si pentru electoratul care i-a crezut pe acei primari,ar trebui sa intre la guvernare pentru ca asa isi pot ajuta concret electoratul. Cam asta este realitatea dura din teritoriu VISCOL politic. Altfel cred ca o sa avem pe langa epidemia AH1N1 o epidemie de primari PDL. Ce domnul Antonescu a picat din cer in parlament? In colegiul unde a candidat era asa de arhicunoscut ?NU ca nu a castigat locul direct ci cu ajutorul partidului, la redistribuire. Si atunci ...se razbuna pe electoratul prost care nu i-a recunoscut meritele deosebite? Cu respect.
Academicianu 2009-12-16
Tupeu de borfas? Oooo, dar ce cuvinte alese, intr-o revista din ce in ce mai aleasa... Am intrat din intamplare aici si cu articolul asta mi-am reamintit de ce nu mai citesc 22... incredibil, dar semanati tot mai mult cu Romania Mare. Ce sa mai zici...
laura 2009-12-16
perfect! antonescu este inabil dpdv strategic. cele 2 conditii pe care le a impus ca PNL sa fie participant la guvernare sunt din start sortite esecului. dar, trebuia sa arate ca s a straduit si el un pic in sensul iesirii din criza a Romaniei.cu siguranta altele sunt interesele lui si ma felicit inca odata ca nu l am votat si l am suspectat de superficialitate si oportunism! va felicit si pe dvs. pt analiza obiectiva.
elena 2009-12-16
Felicitari D-LE IVASCU.Sunt multi oameni in asentimentul D-voastra .A-ti infatisat personajul asa cum este.NU mai am nimic in plus de comentat.
omi 2009-12-16
Felicitari pt articol. Jos palaria. La obiect si sintetizeaza tot ce gandim si noi , muritorii de rand, despre acest crin otravit (nu alb ci rosu?). Ma gandesc oare nu exista o metoda sa-l facem sa citeasca astfel de articole, el n-are timp de asa ceva ca tot timpul e la TV si inca lupta cu dictatorul basescu ... dar totusi, nu exista o cale sa-i spuna cineva in fata aceste lucruri???
Radu 2009-12-16
Foarte bun articolul. Felicitari.
Alain 2009-12-16
Am o idee proprie despre cum si-a "slefuit" Cr(et)in antonescu replicile in dialogul cu pretinii si adversarii sai. Se stie ca antonescu a fost indragostit de studentie si a stat 2 ani in plus in aceasta postura. Pe vremea aceea, cafenelele erau pline de studenti, mai ales cei de pe la istorie erau mari povestitori si interpreti ai figurilor din zatzul de nechezol. Mistocareala pe care o practica antonescu de acolo si de atunci si-a cultivat-o. In loc sa-si dedice timpul liber pentru a scrie lucrari stiintifice in domeniu, acest fals om de cultura a cultivat mediul cafenelelor, discotecilor si barurilor de unde si-a imbogatit vocabularul cu argouri. Nici dupa ce a devenit parlamentar nu s-a sinchisit sa-si onoreze statutul si sa participe la lucrarile din parlament. Cea mai mare rusine ce poate plana asupra unui ins este tocmai aceasta: el este un specialist in furt in forma continuata(18 ani de zile a incasat indemnizatia de parlamentar fara a face macar act de prezenta pe acolo). Si vine acest nimeni, fiindca nu are in apararea sa nici un singur act normativ, propus de el, nimic, nimic. Fiindca "nimic", din punct de vedere parlamentar, se poate numi prestatia lui constand din ragete in parlament sau pe la tv impotriva lui Basescu. Dar in plan moral, aceste discursuri pline de ura, expresie a frustrarii unui impotent politic, au cantarit enorm ca sa-l discrediteze in ochii nostri pe acest fanfaron, cu nume ciudat: Cr(et)in.
Liviu din Timisoara 2009-12-16
Ati dat glas multor, foarte multor pareri.Scurt/2.
Total 44 comments.
1300
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22