Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFZbor în ţara fluturilor pe bani publici
2011-04-26
11
Când TVR zboară, împreună cu Boc şi Udrea, tocmai până în „ţara fluturilor“, te gândeşti imediat că gaura lăsată de Sassu în bugetul postului public e aşa de mare încât nu mai poate fi acoperită decât cu bani de la partid. Deducţia e corectă. Banii pentru emisiunea Ne vedem la TVR din 16 aprilie vin de la Ministerul Turismului al doamnei Udrea. Înţelegem cum devine chestia şi raţiunile ei superioare. Bucovina, frumoasele ei obiceiuri şi tradiţii, costumele populare, plaiurile înverzite, ţăranii şi ţărăncuţele, pasca, ouăle încondeiate, mănăstirile, toate, dar toate merită şi trebuie promovate. Inclusiv faimoasa frunză-brand. Ca să atragem turiştii, să nu se mai ducă în Bulgaria, Grecia, Italia, Spania. În general, oriunde dau de preţuri mai mici, closete curate şi dese, servicii mai bune şi şosele pe care nu mişună regii asfaltului. Să vină, deci, la noi, în Bucovina! Asta se cheamă promovare. Aşa ar suna răspunsul ministerului, dacă ar fi întrebat de ce bagă banii (chiar, câţi or fi fost?) în astfel de emisiuni. Şi unde se face mai bine promovarea dacă nu la TVR 1? Corect? Corect!

Dar care este alchimia prin care, în guriţa şi microfonul Marinei Almăşan, Bucovina se metamorfozează în „ţara fluturilor“ e mai greu de explicat. E o întrebare la care doar moşii şi strămoşii politici ai lui Udrea, Boc şi Flutur pot răspunde. Acei odioşi pesedişti care îşi aserviseră postul public.

Ca şi în acele vremuri de mereu vie amintire, intervine câte o reporteriţă. „Iată cine a apărut, o prezenţă surpriză, premierul Emil Boc. Vai, încă o surpriză, a doua, doamna Udrea“, gângurea Marina Almăşan. E gureşă, tocmai bună de pus pe rănile din sondaje, capabilă nu doar să gâdile orgoliul mai-marilor tuturor zilelor, dar şi să reaşeze la locul cuvenit obedienţa şi sentimentul că puterea, oricare ar fi ea, consideră TVR drept bun personal. Ceva ce aduce cu contul din bancă. Depui şi scoţi. Când ai chef şi cât ai chef.

Citeste si despre: Elena Udrea, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Marina Almasan, TVR.

TAGS :
Comentarii
Emil 2011-05-06
Am si eu o intrebare: o analiza a facut cineva cand ministerul lui Udrea era coparticipant (sau cum se spune) la o emisiune de turism pe RealitateaTV? Nu mai imi amintesc numele emisiunii, dar era interesanta. Va amintiti?
Danutz, hai .. 2011-05-03
.. hai macar sa convenim prin bunsimtz. Nici practicile actuale ( daca scopul sponzorizarii e controlul discret al televiziunii publice) si nici practicile din vremea lui Sassu- PSD-PNL nu sunt admisibile. Problema-i ca, daca admiti asta, nu-ti mai poti justifica tacerea din vremea infeudarii pesediste a televiziunii publice. Probabil ca - din cauza "duduielii" din vremea risipei bugetare - nu ti-ai putut ridica portavocea peste festivismul epocii. Dar, macar ti-am fi putut repera, vizual, frecventza "avangardei" civice pe aceleasi forumuri in care, azi, nu mai lasi nicio sansa echipei politice a lui Basescu. Or, nici "docomentele" vremii nu-ti pot antedata ingrijorarea civica mai devreme de premiera cu filmuletul trucat de la Ploiesti.. ( coman horatiu)
Dan B. 2011-05-02
De o vreme sunt fascinat de metoda comentarii articolului onorabilei doamne Pora(nu e nicio ironie, cred asta) care incepe cu enuntarea postarilor mele cu numele meu accentuat, Dan B., evident eronate ,urmate de o "demonstratie" de rationament semnata evident de alta persoana.Ma simt onorat cind mi se contesta parerile.
Crixus 2011-05-01
Pun pariu ca postacilor oripilati de controlul pedelist al televiziunii publice le tacea guritza pe vremea lui Sasu. Pe atunci, inca nu debordau de simt civic si sfanta ingrijorare.
Pe vremea lui.. 2011-05-01
.. lui Sassu televiziunea publica era Ok - pare a zice Dan B. Sau daca n-a zis asta, nici nu se situa, cu regularitate, in "antet-ul" postacilor. Ba, mai mult, ignora cu desavarsire parcarea televiziunii nationale in tabara partidelor oligarhice........ Cu toate astea, nici sponsorizarea discreta, practicata de actualii guvernanti, nu poate fi admisa. Pe mine ma deranjeaza ambele situatii - plus tacerea de "clestar" a amicului Dan B de pe vremea cand.. totul era "OK".. ( coman horatiu)
Mario 2011-04-28
O sa dati de dracul. Dar asta va si trebuie, asta si meritati, din cauza aiuritilor ca voi, suntem acum unde suntem. De trezit nu va mai treziti!
Mario 2011-04-28
Nu-i nimic, vin ei Crin si Ponta...
mario 2011-04-28
Bine, foarte bine, cautatotilor de nod in papura. Ce s-a facut nu conteaza, doar amanuntele ne semnificarive va frapeaza, a-ti uitat de Sasu, cine a brevetat pupincurismul (PSD) si dezastrul economic al TVR. Atunci a-ti avut Scotch pe gura!
andrei domenico 2011-04-26
Slugarnicia TVR fata de puterea portocalie, fata de Traian Basescu si oamenii sai a depasit orice limita. Numai ca CNA nu se sesizeaza, Gelu Trandafir si Narcisa Iorga sunt sub anestezie, Comisia de etica si arbitraj din TVR doarme, Alexandru Lazescu isi freaca fericit miinile ca e pe placul stapinilor, Rodica Culcer asemenea...
banateanu 2011-04-26
Pe cuvint ca nu voi posta link-uri in cadrul comentariului meu Prima imagine ce-mi vine in minte este aterizarea lui flutur din avionul charter care a costat cam 38000 euroi sa aduca el presedintele cons suceva lumina de la nu stiu unde Avea un laibar foarte frumos A doua imagine de retinut a fost cae cu popii care dadeau cu agheasma de sus din gondola A teia am vazut-o la stiri la tvr cind popii au dat cu aghiasma din belsug peste fetele unor politisti ucrainien dumnezeu sa ne ajuite
Dan B. 2011-04-26
Nu va suparati pe ei.Pedelizarea aparatului de stat naste monstrii.Asta e doar un test.Reclama insistenta pe anumite posturi Tv facuta frunzei zburatoare e o masura a competentelor in economie de piata a onor ministresei.O sosea bine facuta era o investitie mai rentabila.
Total 11 comments.
Recomandari
940
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22