Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFAntena 3 e aici! Adică unde?
2014-08-12
18

Ce se întâmplă zilele acestea pe Antene depășește în mistificare, prosteală și manipulare tot ce vreodată mass-media au făptuit.

 

Nici Google Maps nu ne poate scoate din ceața în care ne-au băgat Gâdea și bo­ci­toarele în 8 august, ziua trecerii lui cool-mo­gul la răcoare. Sloganul „Antena 3 e aici!“, purtat roată în jurul Cotroceniului, scandat prin­tre sughițuri de la Teatrul Excelsior sau din platoul ca­sei trustului Intact, a re­u­șit să producă atâta con­fuzie încât nici cercetașii cu busola în mână n-ar ști unde e. Burtiera de pe ecran, „post confiscat“, adau­gă măcar o explicație logică: nu-i de găsit fiindcă l-a luat cineva.

Pentru telespectatorii Antenelor intrați în sevraj evidențele nu sunt convingătoare. Că nimeni nu le-a luat drogul, că li­ber­ta­tea presei nu e amenințată (care presă?), că inestimabila Antena 3 emite, asta nu crede niciunul dintre cei care s-au pus pe drumuri duminică după-amiaza să strige împotriva justiției, în beneficiul in­frac­to­rului Voiculescu. Și ce dacă imobilul se confiscă? Antenele vor emite mai libere ca ori­când de acasă de la Draga Olteanu Ma­tei, de la Vatican, din apartamentul lui Ghi­șe, de la OTV, din locuința șmenuită pe bani publici a senatoarei greviste sau chiar din studioul TVR din str. Molière, un­de își face veacul Lucia Hossu Longin, altă admiratoare a performațelor jur­na­listice anteniste, premiate în recidivă de APTR. Poate pune de-un nou episod al Memorialului cu „deținutul politic Dan Voi­culescu“, următorul după Năstase. Va arăta frumos lângă Maniu, Coposu, Bră­tieni, Elisabeta Rizea sau Toma Arnăuțoiu. Așa se rescrie istoria.

Prohodul pe multe voci, dirijat în cel mai patetic acord de Gâdea, a fost punctat cu discursuri memorabile. Badea l-a evo­cat pe turnătorul Voi­cu­les­cu ca pe un „camarad de război“ ce trebuie re­cu­pe­rat, Cristina Țopescu (PSD) a interpretat aria nobilei fi­delități a jurnalistului de trust versus servilismul ce­lor de la Realitatea TV, Ghi­șe a lăudat eroismul (s-o fi ales cu niște semnături pentru can­di­da­tu­ra la prezidențiale din „plimbarea“ în ju­rul Cotroceniului?), Catrinel Dumitrescu, actriță, a recunoscut că simte o ură să­nă­toasă de când este o fidelă a Antenei 3. Asta explică de ce a sărit s-o lovească pe reporterița B1 TV un susținător fanatic al postului. În numele libertății de ex­pri­ma­re, tricolorul a devenit măciucă, cum a scris comentatorul Florin Negruțiu.

Cea mai mare tristețe a provocat-o ab­sen­ța politicienilor din platou. Pentru că prea puțini au venit la priveghi, Răzvan Du­mi­trescu s-a bosumflat, jurând că nu mai in­vită politicieni în emisiunea lui. În rest, la­crimi, lacrimi, lacrimi! Despletitele Oana Stancu, Dana Grecu, Firea, Stoiceasca și Țo­peasca își merită banii, coliva a fost de­licioasă. Un semnal cu arătătorul ridicat a fost transmis spre plătitorii de publicitate: „Suntem la fel de puternici!“, a repetat Gâ­dea, cu amenințarea șantajului în glas. Refrenul serii, lăsat cu limbă de pușcărie de Varan, a fost „onoare, cinste, curaj“. Ca­melia, fiică, a întărit via Mediafax me­sajul, năucitor dacă-l punem lângă sen­tința de turnător (nume de cod Felix) a lui Dan Voiculescu: „el a luptat, cu dem­ni­ta­te, curaj şi onoare împotriva unui regim care aminteşte de vremuri considerate trecute“. Să leșini! Deși înfierarea ju­de­cătorilor care i-au dat 10 ani închisoare, a procurorului-șef DNA, a justiției și a ina­micului politic nr. 1 a fost o reușită fiindcă s-a bazat pe ură genuină, o undă de ne­putință s-a putut distinge totuși. Pe re­țe­lele de socializare, un mucalit îl căinează pe avocatul Mateuț, poreclit „Rateuț“, că a contestat prima sentință și uite ce-a pățit: în loc de 5 ani, 10! Mai bine tăcea. Destinul are semnele lui astrale: resuscitat în nocturnă de România TV, Dan Dia­co­nescu arată că, privit din elicopter, sediul trustului Intact supus confiscării con­tu­rează numărul 10. QED! Poporul și presa spun că inculpatul ar fi avut nici mai mult, nici mai puțin de 10 avocați. Cifră fa­tidică! Și încă un semn divin: Voi­cu­les­cu, alias motanul Felix, a fost condamnat tocmai de Ziua internațională a pisicii! Și să fi vrut Băsescu, Ponta, Ciuvică, Badea, Androneasca, Gâdea, Mateuț și toată au­diența în delir să-l scape de pușcărie, n-ar fi putut. Cu astrele nu te pui! Dar, fi­ind­că marii oameni lasă mereu o dâră și mar­chează locul, prietenii de pe FB propun ca dușurile comune de la Rahova să se cheme de acum înainte „băile Felix“.

Ce se întâmplă zilele acestea pe Antene de­pă­șește în mistificare, prosteală și ma­nipulare tot ce vreodată mass-media au făptuit. Organizațiile de media, cu ex­cep­ția Asociației Ziariștilor Independenți -AZIR, au amuțit. Un membru CNA a pro­pus o sancțiune pentru instigare. Nu va tre­ce de Laura Georgescu, președinta CNA și protectoarea Antenelor. Ce ne rămâne de făcut? Să ne decidem singuri, rațional, agenda profesională sub îndemnul „Ju­r­naliști, lăsați-l pe Felix să se odihnească!“. Nu-l mai urmăriți pas cu pas, nu publicați zilnic meniul, scutiți publicul de colicii sau de aroganțele mogulului. Retrageți ca­me­rele de luat vederi din poarta puș­că­rii­lor, nu-i preluați panseurile de pe blog, nu-i citați pe servanții lui anteniști care îl vor invoca cu frisonul dat de miile de eu­ro pe care le datorează (vreo 700.000 nu­mai Gâdea) sau pe care încă le primesc ca salariu. Greșeala asta s-a făcut cu Năstase, Becali, lotul fotbaliștilor etc. N-o mai re­pe­tați! Lăsați-i, pe canicula asta, să zacă la răcoare! În schimb, urmăriți cu obstinație și rigoare cum face ANAF recuperarea pre­ju­diciului de 60 de milioane de euro pe care securistul Voiculescu și complicii le-au luat din buzunarul României. Iar pro­pa­gandiștilor din Antene care se dau jur­na­liști, spuneți-le „hai, plimbarea de aici!“. Din breaslă, adică. //

TAGS :
Comentarii
Silviu Dumitrescu 2014-09-02
Daca permiteti unui profan in ale condeiului, cu toata stima articol de 10 ! In
Ion 2014-08-24
Doar atit pot sa va spun, va multumesc ! ,ca nu ma mai pot opri din ris la poanta cu schimbarea numelui salii dusurilor de la Rahova in Baile Felix !!!...N-am mai ris demult asa sanatos ! Sinteti cea mai tare !!!
Observator 2014-08-20
Intreb si eu pe cei care comenteaza acest articol si il apreciaza,de ce acesta revista a ajuns sa cerseasca sa fie ajutata ca sa nu dispara ? Poate raspunde d-l Claudo L
Gladiatorul 2014-08-20
Adorabil articol, doamna Armanca. Sa stiti ca burtiera de pe ecran "post confiscat" a emis doar o saptamana. De pe 18.08.2014 "meseriasii" Antena3 au schimbat "mesajul". Au pus unul care se bate cap in cap cu cel de saptamana trecuta: "jurnalisti imposibil de confiscat". E grea viata pentru Gadea, Badea, Grecu & Co. Ar fi de ras, daca n-ar exista madama Laura Georgescu. Asa...
Gheorghe Popescu 2014-08-14
Nu stiu ce destept a spus ca un personaj care a stirnit odata frica, a doua oara nu mai poate stirni decit risul. Articolul dumneavoastra mijloceste asa ceva. Foarte frumos scris. Sper sa-l citeasca cit mai multi si sa-si bata joc de acest Felix, care sint sigur ca in trecut a stirnit frica si panica multora in jurul sau. Si chiar daca va fi gratiat de tovarasul sau Ponta, macar stie cum e sa dai pe la mititica. Felicitari.
pensionara 2014-08-14
"Suntem aici, suntem Antena Daca ai studii si ne-asculti plesneste vena" "Suntem aici, suntem Antena Loiali si cu coloana mai ceva ca Euglena" Mondenii -" Si eu sunt varan"
Cocirlea 2014-08-13
Sa va tzina Dumnezeu sanatoasa !!!!!!! Va multzumesc!!!!
nelloti 2014-08-12
Cred ca doamna Hossu-Longin incepe sa sufere de sindromul Stockholm.
Nicolae Ceausescu 2014-08-12
Am o intrebare: Daca CEDO v-a stabili ca in cazul dosarului Telepatia au avut grave incalcari ale drepturilor omului si abuzuri ale procurorilor, tot antenele vor fi vinovate?
Nicolae Ceausescu 2014-08-15
ideile nu au nevoie de gramatica :-) nu e politicos sa folosesti sofisme pt a eluda un raspuns.... oricum prefer in iad decat in raiul gramaticilor spalati pe creier
Claudo L 2014-08-13
Nu "v-a stabili"! Nici macar catranul gheenei nu te-a vindecat de agramatism?
athena 2014-08-12
Suntem multi cei care gandim ca d-stra dar nu avem, din pacate, arma scrisului ci doar pe cea a votului. Aici este insa marea problema, ca nici macar pe aceasta nu o folosim.
Andronache sorin 2014-08-12
Stimata doamna brandusa armanca,dumneavoastra aveti o raca fata de jurnalistii de la antena3?mihai gadea,mircea badea,razvan dumitrescu si ceilalti?
Lucian Popescu 2014-08-14
prietene, Falsa politete a adresarii tale contrasteaza perfect cu mojicia insinuarii. Te faci de ris cu commentarii ce nu contribuie cu nimic la discutia prezenta. Stim cine sint personajele admirate de tine , nu trebuie sa ne convingi. Take it easy.
Andronache sorin 2014-08-13
Dar ce sunt?nu jurnalisti?razvan dumitrescu era in anii 1995 redactor sef la revista flacara.
Claudo L 2014-08-13
Dupa dvs. personajele invocate sunt jurnalisti?
/pi 2014-08-12
Exceptional ! Va multumesc Doamna autoare ! Ati prezentat o realitate SF, horror, dar o realitate in fapt, cea a zilelor noastre in Romania, intr-un mod savuros. Este nevoie de asemenea prezentari ca sa nu ne apuce disperarea. Vazand latura comica fara margini, de circ, a evenimentului, sa ne putem gandi ca va urma si lasarea cortinei. Si ca interpretii principali (Varanul si antenistii ), ca si cei secundari (actori, scriitori, politicieni, istorici, d-na Hosu-Longin si alti figuranti de marca) vor primi fluieraturile noastre si stergerea apoi a lor din amintire, ca 'omagiu' pentru ceea ce ne-au oferit. Fie-le prostia usoara !
aurel 2014-08-12
Va felicit si va multumesc, doamna Brandusa!
Total 18 comments.
Recomandari
1274
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22