Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Abraham: Ministrul Cristian David avea droguri in casa
A.p. - - - -
2008-11-18
Actualitate Interna
0
Cristian David, ministru de interne, avea droguri de mare risc in casa si a fost implicat in dosarul unui trafican olandez, a spus fostul sef al Agentiei Antidrog, Pavel Abraham, in emisiunea" Nasul" de la B1 TV.  In replica, Cristian David a precizat ca a fost audiat ca martor in respectivul dosar, dar ca locuinta apartinea prietenei lui si era inchiriata olandezului, cu care era partener intr-o firma.

In urma unei perchezitii facute de politisti in 1995, perioada in care Cristian David se numea Troaca, in locuinta acestuia au fost descoperite amfetamina, LSD si cocaina, a sustinut Abraham, proaspat iesit la pensie de la Agentia Nationala Antidrog, in emisiunea "Nasul" de la B1 TV.

"Vin cu aceste lucruri acum, fiindca nu am facut legatura dintre numele Troaca si David decit in momentul in care am observat ca acesta ma ocoleste cu obstinatie (...) Atunci am inceput sa caut sa vad ce are cu mine si de ce ma ocoleste", a justificat Pavel Abraham faptul ca face aceste dezvaluiri doar dupa ce Cristian David i-a refuzat cererea de prelungire a mandatului la conducerea ANA, fiind astfel obligat sa se pensioneze.

Pavel Abraham a relatat ca in 1995, actulul ministru de interne se numea Cristian Troaca ( numele a fost schimbat in 2001 n.r.) si era director la firma Van Soestbergen Import Export, fiind partener cu olandezul de la numele caruia vine si denumirea firmei. Acesta era banuit de politie ca se ocupa cu traficul de droguri.

Intr-o perchezitie, la locuita acestuia au fost gasite mai multe droguri de mare risc, iar David ar fi dat mai multe declaratii in care ar fi recunoscut ca a "fumat ocazional droguri alaturi de prietena sa care atunci traversa o depresie", aspus Abraham.

Intr-o interventie telefonica in aceeasi emisiune, ministrul David a sustinut ca toate dezvaluirile lui Abraham sint "false” si ca vin „la comanda politica (...) din partea unui ofiter frustrat pentru ca nu a mai fost pastrat in functie".

Cu toate acestea, Cristian David a admis ca in perioada respectiva a fost audiat ca martor in dosarul in care olandezul era cercetast pentru trafic de droguri. David a precizat ca locuinta in care s-au gasit drogurile era a prietenei sale.

Pavel Abraham a fost din 2003, pina in acest an, seful Agentiei Nationale Antidrog, iar in perioada 1995-1997 a fost sef al Directiei Cercetari Penale din cadrul IGP, si sef la Politiei Romane pentru citeva luni, in 1997.
TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
890
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22