Zona Euro si Grecia au ajuns la un ACORD: Ajutorul financiar PRELUNGIT cu 4 luni, contra unui program de REFORME

P.c. | 21.02.2015

Pe aceeași temă

Grecia a ajuns la un acord cu statele zonei euro in privinta extinderii programului sau de finantare. In schimbul unui plan de reforme pe care Grecia trebuie sa il prezinte pana luni, planul de ajutor financiar va fi prelungit pentru inca 4 luni, relateaza Hotnews.


"Avem un acord", au anuntat doua surse europene. Comisarul european pentru moneda euro, Valdis Dombrovskis, a confirmat acordul pe contul sau Twitter, spunand ca Grecia va trebui sa prezinte "o lista de reforme."


Guvernul grec va invata de la Eurogrup punand accentul, in programul sau de reforme, asupra masurilor care reprezinta "un teren comun" cu UE, a declarat o sursa guvernamentala pentru AFP.

 

CITITI SI: Ministrul grec al Apararii: Grecia va obtine bani din alta sursa, daca Germania ramane rigida

 

Delegatia greaca la negocierile de la Bruxelles

 

"Noul guvern grec va prezenta propriul sau program de reforme pentru viitoare etapa intermediara, punand accentul asupra acelora care reprezinta un teren comun (cu UE - n.red.), si anume lupta impotriva evaziunii fiscale, coruptiei, reconstructia administratiei publice si raspunsul la criza umanitara. Guvernul grec isi va continua cu calm actuala sa activitate, societatea greaca fiindu-i alaturi, si va continua negocierile pana la obtinerea unui acord final vara aceasta", a mai aratat sursa.   
 

CITITI SI: Varoufakis, ministrul grec de Finante: UE se va prabusi daca Grecia iese din zona euro
 

"Institutiile (Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International - n.red.) vor furniza imediat o prima parere pentru a spune daca acest lucru este suficient ca un punct de plecare pentru a finaliza revizuirea" facuta de creditoritori", a aratat Zona Euro intr-o declaratie.

Zona Euro va vota apoi pachetul de masuri.

 

Germania respinsese cererea Greciei privind extinderea cu sase luni a perioadei de asistenta financiara din partea Troicii. Noul guvern de stanga de la Atena a cerut prelungirea cu sase luni a acordului de 240 de miliarde de euro pentru a avea timp sa renegocieze termenii acestuia, insa Berlinul a refuzat. Informatia vine in contextul in care, luni, ministrul grec de finante a interupt brusc negocierile pentru continuarea planului de asistenta financiara.

 

Astfel, premierul Alexis Tsipras se gaseste intr-o situatie dificila, in conditiile in care partidul sau, Syriza, a castigat alegerile pe o platforma explicit anti-austeritate. Totusi, un recent sondaj arata ca patru din cinci persoane nu doresc parasirea zonei euro, potrivit Ziare.com.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22