Washingtonul aplica sanctiuni Coreei de Nord

T.d. | 03.01.2015

Pe aceeași temă

Liderul american Barack Obama a decretat sanctionarea Coreei de Nord. Decizia Casei Albe vine ca raspuns la atacul cibernetic provocat de regimul comunist asupra companiei Sony Pictures, potrivit Mediafax.

SUA vor sancţiona trei companii şi 10 oficiali guvernamentali nord-coreeni în urma ordinului preşedintelui SUA.

Cu privire la sanctiunile aplicate de Washington, secretarul de presa al Casei Albe a declarat ca:

"Astăzi, preşedintele a emis un ordin executiv prin care autorizează sancţiuni suplimentare contra Republicii Populare Democrate Coreene. Acest ordin executiv este un răspuns la acţiunile şi politicile provocatoare, destabilizatoare şi represive pe care Guvernul Coreei de Nord le desfăşoară, în special la atacul cibernetic distructiv şi coercitiv asupra Sony Pictures Entertainment.

Ordinul Executiv autorizează secretarul Trezoreriei să impună sancţiuni asupra persoanelor şi entităţilor asociate cu Guvernul Coreei de Nord. Noi luăm în serios atacul Coreei de Nord, care şi-a propus să creeze efecte financiare distructive asupra unei companii din SUA şi să ameninţe artiştii şi alte persoane, scopul final fiind restricţia dreptului la libera exprimare.

Aşa cum preşedintele a spus, răspunsul nostru la atacul Coreei de Nord împotriva Sony Pictures Entertainment va fi proporţional şi va avea loc la un moment şi într-un mod alese de noi. Acţiunile de astăzi sunt prima parte a răspunsului nostru".

În urmă cu o lună, studiourile Sony au fost vizate de un atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, în urma unei anchete, Coreei de Nord. Phenianul, care s-a declarat ostil difuzării filmului "The Interview" – o comedie despre un complot fictiv al CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un – a negat atacul.

După ce a anulat, iniţial, lansarea filmului pe 25 decembrie, Sony s-a răzgândit şi a programat premiera în anumite săli de cinema, în Statele Unite, în ziua de Crăciun, iar pe Internet pe 24 decembrie.

Obama a declarat că Sony nu ar fi trebuit să anuleze premiera.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22