Votul pentru sefia SIE ridica semne de intrebare in coalitia de guvernare

T.d. | 01.07.2015

Pe aceeași temă

Votul dat in Parlament, ieri, privind investirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia Serviciului de Informatii Externe ridica semne de intrebare in coalitia de guvernare, in conditiile in care UNPR – partid aflat in coalitie – a participat la vot, in ciuda faptului ca PSD anuntase ca va boicota sedinta de plen.

Din PSD, lucrurile par stabile. Cel putin asa vrea sa arate sefa interimara a formatiunii, Rovana Plumb.

Colaborarea in coalitia de guvernare merge foarte bine pe temele de guvernare, pe temele de interes ale cetatenilor: locuri de munca, politici fiscale, pensii, salarii”, a spus Plumb, citata de Mediafax.

Totusi, presedintele Senatului si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu nu pare sa fie de acord cu social-democratii.

Pentru Tariceanu, votul pentru numirea lui MRU la conducerea SIE a ridicat unele semne de intrebare cu privire la functionarea coalitiei. El a punctat necesitatea unei discutii politice pe aceasta tema.

Ceea ce s-a intamplat ieri in Parlament, fara indoiala, imi ridica si mie niste semne de intrebare referitoare la modul in care functioneaza coalitia guvernamentala si majoritatea (…) si de aceea cred ca e nevoie ca odata cu revenirea premierului in tara sa facem o discutie foarte serioasa in jurul acestei chestiuni”, a spus seful Senatului.

Pentru Tariceanu situatia nu e decisiva in ce priveste viitorul coalitiei de guvernare.

In ce priveste votul pentru sefia SIE, social-democratii nu au o explicatie. Rovana Plumb a spus pe acest subiect ca nominalizarea facuta de presedintele Iohannis le aminteste de fostul sef de stat Traian Basescu.
 

MRU preia sefia SIE cu ajutorul lui Gabriel Oprea

Cu 278 de voturi “pentru”, sase “impotriva” si cinci abtineri, Mihai Razvan Ungureanu a primit marti seara votul de investitura al Parlamentului pentru sefia Serviciului de Informatii Externe.

Romanii asteapta ca toate institutiile din zona securitatii sa colaboreze perfect pe combaterea coruptiei, consolidarea statului de drept, amenintari transfrontaliere, consolidarea democratiei. In aceasta noua calitate va multumesc pentru increderea acordata azi. Multumesc din nou presedintelui Iohannis pentru nominalizarea facuta”, a fost prima reactie a noului director al SIE.

Mihai Razvan Ungureanu a avut cuvinte de bine si pentru UNPR-istii vicepremierului/premierului interimar Gabriel Oprea, prezenti la vot in conditiile in care partenerii lor de Coalitie de la PSD au boicotat sedinta de Plen.

Multumesc colegilor de la UNPR care au inteles sa faca distinctia intre politica de partid si politica nationala”, a aratat M. R. Ungureanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22