VOT DIASPORA. Gabriela FIREA ii raspunde lui Gunter KRICHBAUM: Sa nu se mai incerce INFLUENTAREA politicii din Romania prin declaratii MINCINOASE in plan extern

P.c. | 21.11.2014

Pe aceeași temă

Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al PSD, a dat un raspuns astazi mesajului transmis in urma cu doua zile de Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag. Krichbaum insista asupra faptului ca CE ar trebui sa faca presiuni pentru desfasurarea unei anchete legate de votul din diaspora la prezidentialele din Romania. Firea i-a raspuns lui Krichbaum ca informatiile sale sunt incomplete si ca ar trebui sa se informeze corect inainte de a-si spune parerea despre ceea ce s-a intamplat, relateaza Hotnews.

 

Gabriela Firea sustine ca "Cel mai recent mesaj dat de Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, este in mod evident o opinie fundamentata pe informatii incomplete, distribuite probabil in mod expres in acest fel."

 

Purtatorul de cuvant al PSD a adaugat ca "Toti politicienii de inalt rang din mediul extern au datoria sa se informeze corect inainte de a lansa afirmatii precum cea a domnului Gunther Krichbaum si sa nu-si bazeze opiniile strict pe afinitati in cadrul familiilor politice europene."

 

Gunther Krichbaum afirmase, in urma cu doua zile, ca "Impiedicarea dreptului de vot reprezinta, in opinia mea, o fraudare a alegerilor, deoarece este manipulata vointa poporului. O manipulare atat de masiva a votului ca duminica nu s-a mai intamplat pana acum in niciun stat membru al UE", adaugand ca in urma evenimentelor din 16 noiembrie, premierul Victor Ponta si-a pierdut, in opinia sa, orice autoritate de a mai exercita o functie guvernamentala.

 

CITITI SI: VIDEO Monica MACOVEI face o noua PLANGERE la PARCHET, impotriva celor care au IMPIEDICAT votul in DIASPORA

 

Firea: PSD apreciaza mesajul SUA legat de "nevoia continuarii liniei actualei guvernari"

 

Gabriela Firea a mai transmis, vineri, ca social-democratii apreciaza "mesajul domnului Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, legat de nevoia continuarii liniei actualei guvernari care, pana acum, a reusit sa combine politicile de incluziune sociala cu cele de relansare a economiei. Vorbim deja despre o linie recunoscuta pe plan international, despre un nou mod de guvernare care a dat rezultate concrete in ultimii doi ani. Aceste rezultate nu reprezinta inventia PSD sau a reprezentantilor guvernarii, ci sunt apreciate de importante institutii independente, precum si de partenerii nostri externi".
 

In context, Gabriela Firea a facut un apel sa nu se mai incerce "influentarea politicii din Romania prin declaratii mincinoase" in plan extern: "Tocmai de aceea, avand in vedere toate semnalele pozitive din mediul extern, fac un apel la persoanele apropiate de Partidul Popularilor Europeni si aflati in sfera de influenta a unor oameni politici romani - cum ar fi Monica Macovei, care deja a facut destul rau Romaniei prin defaimarea tarii in mediul extern - sa nu mai incerce influentarea politicii din Romania prin declaratii mincinoase."
 

Firea a facut si un apel la "corecta informare" a politicienilor din mediul extern "inainte de a se pronunta pe chestiuni politice care tin de Romania".

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22