Vladimir Putin: SUA distrug echilibrul puterilor la nivel global

T.d. | 24.10.2014

Pe aceeași temă

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, acuza SUA ca distrug echilibrul puterilor la nivelor global pentru a obtine beneficii proprii, transmite Russia Today, preluata de Mediafax.

"Sistemul de relaţii internaţionale are nevoie de unele schimbări, dar SUA, care cred că au câştigat Războiul Rece, nu văd această necesitate", a declarat Putin la Soci.

El a criticat Occidentul pentru că "închide ochii la pătrunderea terorismului internaţional în Rusia şi în ţările din Asia Centrală". Putin a afirmat, de asemenea, că Statele Unite se fac responsabile de sponsorizarea grupărilor extremiste.

"Nu încetează niciodată să mă uimească modul în care partenerii noştri s-au făcut vinovaţi de aceleaşi greşeli mereu. În trecut au sponsorizat extremiştii islamici care luptau împotriva Uniunii Sovietice, în Afganistan. Din această cauză au apărut talibanii şi Al-Qaida", a afirmat preşedintele rus.

El i-a criticat şi pe cei care cumpără petrol de la terorişti contribuind astfel la sporirea fondurilor lor. "Teroriştii vând petrol la un preţ foarte scăzut, iar acele ţări care îl cumpără şi apoi îl vând, finanţează terorismul, care în cele din urmă se va întoarce împotriva lor".

CITESTE SI: Seful adjunct al Administratiei Prezidentiale ruse: Exista Putin, exista si Rusia. NU ESTE PUTIN, NICI RUSIA NU ESTE

Putin s-a referit şi la numeroasele sancţiuni impuse Rusiei de către Statele Unite şi Occident, afirmând că a fost o greşeală care are efecte asupra tuturor.

"SUA, care au implementat sancţiuni împotriva Rusiei, îşi taie singure creanga de sub picioare", a afirmat el. Sistemul negocierilor pentru reducerea şi controlul armelor a fost distrus. Acesta avea un potenţial real şi fusese propus de SUA, a precizat preşedintele rus.

Putin a criticat, de asemenea, autorii "haosului controlat" şi ai revoluţiilor colorate pentru că nu ştiu ce fac şi probabil au "deschis cutia Pandorei". El a afirmat că Moscova "a încercat să discute cu Statele Unite despre Ucraina de multă vreme, dar ni s-a spus că nu este treaba noastră. Apoi au întors cele două ţări una împotriva ceileilalte, ceea ce a dus la o distrugere de amploare a infrastructurii. Când am întrebat de ce fac acest lucru, ei au ridicat din umeri şi nu au avut un răspuns", a afirmat Putin.

Preşedintele rus a declarat, de asemenea, că afirmaţiile potrivit cărora Rusia încearcă să creeze un imperiu şi să destabilizeze lumea nu au fundament.

"Rusia a ales - noi vrem să ne dezvoltăm economia şi să dezvoltăm valorile democratice. Lucrăm cu partenerii noştri în cadrul Cooperării de la Shanghai, uniunea BRICS de exemplu. Vrem ca opiniile noastre să fie respectate. Trebuie să fim cu toţii precauţi pentru a nu face paşi grăbiţi şi periculoşi. Unii jucători de pe scena mondială au uitat de acest lucru", a precizat el, conchide sursa citata.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22