Vladimir Putin: Rusia va reactiona proportional la apropierea NATO de granitele sale

T.d. | 22.07.2014

Pe aceeași temă

Liderul rus, Vladimir Putin, a declarat, marti, ca sistemul antiracheta care se apropie de frontierele Rusiei este parte a sistemului ofensiv al SUA, scos spre periferie, subliniind ca Moscova “va reactiona” la apropierea infrastructurii NATO de granitele ruse, informeaza ITAR-TASS si RIA Novosti, citate de Agerpres.

'Vom reacționa adecvat și proporțional la apropierea infrastructurii militare a NATO de granițele noastre și nu vom lăsa fără atenție desfășurarea apărării antirachetă globale și majorarea rezervelor de arme strategice de mare precizie', a declarat Putin în timpul reuniunii de marți a Consiliului de Securitate al Rusiei.

'Ni se spune adesea că sistemul antirachetă este un sistem defensiv. Nu este adevărat, acesta este un sistem ofensiv, parte a sistemului ofensiv al SUA, scos spre periferie', a subliniat liderul rus.

După cum a subliniat Putin, Moscova vede foarte bine că trupele NATO pe teritoriul Europei de Est se întăresc, iar pentru Rusia este foarte important să adopte la timp și în întregime măsuri în vederea întăririi apărării sale.

'Practic, grupările de trupe ale NATO de pe teritoriul țărilor est-europene se întăresc în mod demonstrativ, inclusiv în apele teritoriale ale Mării Negre și Mării Baltice', a constatat Putin.
 

Putin: Rusia va face tot ce depinde de ea pentru o ancheta completa si transparenta

Putin a dat asigurari, totodata, ca Rusia va face tot ce trebuie pentru investigarea completa si transparenta a doborarii avionului malaezian in estul Ucrainei, joia trecuta, conform ziare.com.

"Rusia va face tot ce depinde de ea pentru o ancheta completa, profunda si transparenta. Oferim inca o data condoleante familiilor celor morti. Bineinteles, aceasta este o tragedie cumplita", a spus presedintele rus.

Putin a subliniat si ca Moscova isi va folosi influenta asupra militiilor pentru a ajuta ancheta. "Ni se cere sa influentam militiile din sud-estul Ucrainei. Bineinteles, vom face tot ce ne sta in putinta", a spus liderul rus.

Reactia presedintelui rus vine dupa ce, luni seara, presedintele american, Barack Obama, a declarat ca Rusia trebuie sa insiste ca separatistii sa inceteze sa distruga dovezile si sa permita accesul la locul prabusirii avionului. Daca Rusia va continua sa ii sustina pe separatistii care reprezinta un pericol pentru intreaga lume, "costurile pentru comportamentul Rusiei vor continua sa creasca".

Un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, s-a prabusit in estul Ucrainei, pe 17 iulie, in zona de conflict unde au loc lupte intre separatistii prorusi si armata ucraineana.

Serviciile secrete americane au confirmat ca in avion au fost trase rachete de la sol, insa nu este clara natura acestora, in timp ce presedintele ucrainean Petro Porosenko a acuzat un act de terorism, de care ar fi responsabili separatistii prorusi, ce au la dispozitie sisteme sofisticate puse la dispozitia lor de Moscova.

Vladimir Putin sustine insa ca responsabilitatea pentru tragedia aviatica revine autoritatilor de la Kiev.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22