Vladimir Putin: Rusia, pregatita sa coopereze cu SUA, indiferent cine va fi inlocuitorul lui Obama

Fara Autor | 18.04.2015

Pe aceeași temă

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că Rusia este gata să coopereze cu SUA, indiferent de cine va fi noul președintele pe care americanii îl vor alege anul viitor,  deoarece Rusia și SUA au interese comune foarte importante și că trebuie să coopereze în legătură cu agenda internațională, relatează Tass și Reuters, preluate de Agerpres.

 

''Vom colabora cu orice șef de stat american pe care poporul american îl va alege'', a declarat Putin într-un interviu pentru televiziunea de stat. ''Noi nu cooperăm cu o persoană anume, noi cooperăm cu țara, una dintre cele mai mari și mai influente din lume'', a spus Putin, citat de Tass.

 

Reuters comentează că Putin, în interviul său, pare să-și atenueze retorica antiamericană după ce a fost deosebit de critic. Relațiile Moscovei cu Washingtonul și alte puteri occidentale au fost puternic afectate de conflictul din Ucraina.

 

''Suntem în dezacord în multe chestiuni de pe agenda internațională, dar există în același timp ceva care ne unește, care ne determină să cooperăm'', a declarat Putin,citat de Agerpres.

 

Anul viitor, în SUA vor avea loc alegeri prezidențiale, după cele două mandate de câte patru ani ale președintelui Barack Obama. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22